Skryliai – ežiukai be kiaušinių

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Tai dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su itin skambiu pavadinimu – ežiukai (mano močiutės vadinami skryliai per tarką). Nors tokiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės tikriausiai nerasime, bet tai itin paprastai paruošiamas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar didžiulis pliusas toks, kad juos galima užsišaldyti. Na gi, kaip praktiška, todėl bent kartą į mėnesį jų receptą tikrai verta prisiminti. Einam gaminti.

Taip pat šiais mėgstamais skrylių variantais, jau dalinausi anksčiau:
skryliai iš plikytos tešlos;
skryliai su varške;
minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais;
bulviniai skryliai;

Imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • kvietiniai miltai: 6 stiklinių
  • aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • verdantis vanduo: 2 stiklinių

Paruošimas

  • Pradžioje į didelį dubenį suberk miltus, druską, pilk aliejų ir verdantį vandenį. Viską išmaišyk ir išminkyk.
  • Ir tai tarsi viskas, nėra daugiau ką pridurti. Kadangi su šia tešla labai lengvai dirbasi, tai aš tiesiog suplėšau ją į mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio gabaliukus, ir tuomet perridenau pirštu per smulkios tarkos vidinę pusę – šitaip suteikiama ežiukų išvaizda.
  • Ežiukus (ne gyvus, o tuos ką tik pasiruoštus) mesk į verdantį vandenį ir pavirk nuo iškilimo maždaug 5 minutes.
  • Padažui gali pasiruošti standartinį baltą padažą – į keptuvę dėk vieną valgomąjį šaukštą sviesto, šiam išsilydžius ir šaukštą miltų, kai pastarieji išsimaišo, po truputį pilk pieną ir kaitink, kol masė pradės tirštėti. Pabaigoje dar įberk druskos ir, jeigu mėgsti, muskato.
  • Arba valgyk tiesiog su grietine ir sviestu. Kiekvieno asmeninis skonio pasirinkimas.
  • Beje, tokius miltinius patiekalus visada galite pagardinti šaukštu sėlenų arba kokį trečdalį baltų miltų pakeisti į rupius. Skanaus!
skryliai ežiukai paruošti užšaldymui
skryliai ežiukai paruošti užšaldymui

 

patiekti skryliai - ežiukai su sviesto padažu
patiekti skryliai – ežiukai su sviesto padažu


2 komentarai apie “Skryliai – ežiukai be kiaušinių”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą