Bulviniai močiutės paplotėliai – skryliai

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 4

Šiandien noriu Jums parodyti dar vieną patiekalą, kurį išmokau gaminti iš savo močiutės – bulvinius paplotėlius arba skrylius. Nors tikriausiai skryliais šio patiekalo negalima vadinti, nes jie yra gaminami be bulvių, bet mano močiutė vadindavo būtent taip. Bet tikrai ne pavadinime visa esmė, o gerame skonyje. Būtinai pamėginkite pasigaminti. 🙂

Beje, šį patiekalą labai skanu valgyti su spirgučių padažu, ruoštu su grietine, bet galite rinktis ir kitą savo mėgstamą.

Taip pat šiais mėgstamais skrylių variantais, jau dalinausi anksčiau:
skryliai iš plikytos tešlos;
skryliai su varške;
minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais;

Imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • bulvių: 1 kilogramo
  • miltų: 2 stiklinių
  • kiaušinių: 1
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejaus: 100 mililitrų

Paruošimas

  • Pradžioje nuluptas bulves išvirk bei sutrink.
  • Tuomet įplak vieną kiaušinį, įdėk arbatinį šaukštelį druskos (arba pagal skonį).
  • Miltų dėk minkant tiek, kad visiškai neliptų prie rankų.
  • Miltais pabarstyk stalą, ant jo kočiok tešlą kuo ploniau.
  • Pjaustyk keturkampiukais ir kepk aliejuje.
  • Galima kepti ir orkaitėje, jeigu norisi mažiau riebalų (mano močiutė kepdavo tik keptuvėje)!
  • Patiek su mėgstamais padažais ir skanauk. 😉

2 komentarai apie “Bulviniai močiutės paplotėliai – skryliai”

  1. Labai mėgstu tokius visokius paprastus patiekalus iš bulvių, kuriuos gamindavo močiutės. Be galo skanu ir nesunku paruošti. 🙂

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą