- Paruošimas: 45 min
- Porcijos: 4
Šiandien noriu Jums parodyti dar vieną patiekalą, kurį išmokau gaminti iš savo močiutės – bulvinius paplotėlius arba skrylius. Nors tikriausiai skryliais šio patiekalo negalima vadinti, nes jie yra gaminami be bulvių, bet mano močiutė vadindavo būtent taip. Bet tikrai ne pavadinime visa esmė, o gerame skonyje. Būtinai pamėginkite pasigaminti. 🙂
Beje, šį patiekalą labai skanu valgyti su spirgučių padažu, ruoštu su grietine, bet galite rinktis ir kitą savo mėgstamą.
Taip pat šiais mėgstamais skrylių variantais, jau dalinausi anksčiau:
– skryliai iš plikytos tešlos;
– skryliai su varške;
– minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais;
Imamės gamybos!
Receptui reikės:
- bulvių: 1 kilogramo
- miltų: 2 stiklinių
- kiaušinių: 1
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejaus: 100 mililitrų
Paruošimas
- Pradžioje nuluptas bulves išvirk bei sutrink.
- Tuomet įplak vieną kiaušinį, įdėk arbatinį šaukštelį druskos (arba pagal skonį).
- Miltų dėk minkant tiek, kad visiškai neliptų prie rankų.
- Miltais pabarstyk stalą, ant jo kočiok tešlą kuo ploniau.
- Pjaustyk keturkampiukais ir kepk aliejuje.
- Galima kepti ir orkaitėje, jeigu norisi mažiau riebalų (mano močiutė kepdavo tik keptuvėje)!
- Patiek su mėgstamais padažais ir skanauk. 😉
Labai mėgstu tokius visokius paprastus patiekalus iš bulvių, kuriuos gamindavo močiutės. Be galo skanu ir nesunku paruošti. 🙂