Bulvių apkepas su dešrelėmis, raugintais kopūstais ir sūriu

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 6

Šis bulvių apkepas su dešrelėmis, raugintais kopūstais ir sūriu yra tikrai neįprastas, bet be galo skanus. Didžiausias jo pliusas yra tas, kad jis yra ruošiamas iš bulvių košės, tad jei nuo kokio kito valgio jos liko, tai čia ją kuo puikiausiai galite sunaudoti. Dar idealiau, jei jūsų turima bulvių košė buvo kiek skystesnė. O jei ir neturite bulvių košės, tai rekomenduoju jos pasigaminti pagal savo mėgstamą receptą ir išmėginti šį apkepą, nes jis tikrai vertas Jūsų dėmesio. Tad einame gaminti!

Receptui reikės:

  • bulvių košė: 700 gramų
  • rauginti kopūstai: 500 gramų
  • rūkytos dešrelės: 4
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 1 didesnio
  • sūris: ~50 gramų (galima dėti ir daugiau)
  • daržovių sultinys
  • druska
  • pipirai
  • petražolės

Paruošimas

  • Pirmiausia pasiruošk skystesnę bulvių košę, įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyk.
  • Tada rūkytas dešreles apkepk, padėk ant virtuvinės servetėlės, kad susigertų nereikalingi riebalai.
  • Tuomet svogūną apkepink keptuvėje, sudėk kopūstus, supilk daržovių sultinį (jo daug nereikia) ir viską patroškink maždaug 15 minučių.
  • Po to dėk į formą eilėmis: bulvių košė, dešrelės, rauginti kopūstai, dar kartą košė… Ant viršaus užtarkuok sūrio.
  • Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių,
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Bulvių apkepas su dešrelėmis, raugintais kopūstais ir sūriu”

Parašykite komentarą