- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 2
Mano šeima tikrai yra bulviniai (jei taip galima pavadinti). Bet mes tikrai mėgstame bulvių patiekalus ir labai mėgstame jas visokiais pavidalais: keptos bulvės, virtos bulvės, bulvių košė, kugelis, cepelinai ir panašiai. Vakar vakare iškepiau bulves šiek tiek kitokiu pavidalu. Jeigu ir ums pabodo įprastos bulvės arba bulvių košė prie mėsos kepsnio, – tai rekomenduoju išsikepti bulvių bokštelių-kotletų keksiukų formelėse. Tikrai nustebinantis patiekalas, kuris labai gražiai atrodo patiektas ant stalo!
Receptui reikės:
- bulvių: 4
- tirpinto sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
- rūkytos druskos dribsnių: gero žiupsnio (tinka ir paprasta druska)
- rozmarino: 1 šakelės
- tarkuoto fermentinio sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje bulves nulupk, nuplauk ir supjaustyk plonais griežinėliais (aš pati pjaustau mandolina tipo pjaustykle).
- Tada bulvių griežinėlius patepk tirpintu sviestu ir sudėk į keksiukų formeles, gražiai vieną ant kito bokšteliu.
- Dėk kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
- Po to pabarstyk sutarkuotu sūriu ir dar dėk į orkaitę maždaug 5-10 minučių, kol sūris gražiai išsilydo ir šiek tiek apskrunda.
- Bokštelius-kotletus gardink rūkytos druskos dribsniais ir rozmarinu.
- Patiek ir skanauk!
Įdomu ir tikrai labai skanu.