- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 2
Šie bulviniai kukuliai yra atkeliavę dar iš mano močiutės. Paprasta, pigu, greita ir ir be galo skanu. O paruošti paprasčiau nei paprasta. Gaminta jau šimtus kartų ir bus gaminama ateityje.
Beje, jei norisi, šį receptą galima ir paįvairinti, paruošiant jį sočiau, tam į vidų dėkite įdaro – varškės, virtos maltos mėsos ar panašiai. Šitaip kiekvieną kartą galite išgauti vis kitokius kukulius, kurie neatsibos šeimai. 🙂
Receptui reikės:
- virtų bulvių: ~7-8
- kiaušinių: 1
- krakmolo: ketvirtadalio nuo bulvių kiekio
- druskos: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje sumalk virtas bulves, įmaišyk kiaušinį, druskos ir suberk krakmolą.
- Tada viską išminkyk ir daryk nedidelius bulvinius kukuliukus. 🙂
- Tuomet mesk i verdantį vandenį ir virk, kol iškyla į paviršių.
- Padažas: Visiškai tavo fantazijos reikalas (spirgučių, grybų, svogūnų, kitas mėgstamas arba net kepintos daržovės..).
- Mes su šeima įprastai valgome su grietinės, sviesto, prieskonių padažu (tam viską sumaišau ir pakaitinu). Skanauk! 🙂
Labai mėgstu tokius patiekalus, kurie pigiai kainuoja paruošti, bet gaunasi labai skaniai. 🙂