- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 3
Šiandien noriu Jums parodyti parodyti kaip paruošti dar vieną itin skanų spirgučių padažą, kurį aš gaminu su grietinėle. Įprastai tokį padažą aš patiekiu su šilkiniais bulvių kukuliais, tad ir jų receptu šiandien pasidalinsiu, tačiau galiu Jus patikinti, kad padažas toks skanus, kad atrasite daug jo panaudojimo būdų. 🙂
Beje, šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte:
– baltas grybų padažas;
– paprastas baltas padažas su svogūnais;
– baltas padažas su grietinėle;
– baltas padažas su grietine;
Receptui reikės:
- virtų bulvių: 700 gramų (šiam patiekalui naudoju bulves virtas iš vakaro)
- bulvių krakmolo: 5 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių: 1
- druskos: žiupsnio
Spirgučių padažui su grietinėle:
- šoninės: 150 gramų
- svogūnų: 1
- morkų: 1
- grietinėlės: 100 mililitrų
- miltų: 1 arbatinio šaušktelio
- druskos: žiupsnio
- tarkuoto muskato riešuto: žiupsnio
- krapų: ryšulėlio
Paruošimas
- Pradžioje virtas bulves sumalk.
- Tada į bulvių masę mušk kiaušinį, berk druskos ir krakmolą. Masę gerai išmaišyk.
- Drėgnomis rankomis formuok bulvinius kukuliukus ir dėk virti į verdantį, pasūdytą vandenį.
- Virk maždaug 10-15 minučių.
- Baltas spirgučių padažas su grietinėle: Šoninę supjaustyk nedideliais kubeliais.
- Dėk į keptuvę kepti, kol gražiai apskrunda.
- Svogūną pasmulkink iki mažų gabaliukų, morką sutrakuok.
- Daržoves berk pas šoninę į keptuvę. Pakaitink, kol daržovės suminkštėja.
- Tuomet berk miltus ir druską. Pakaitink truputį ir supilk grietinėlę. Padažą kaitink, kol jis pradeda tirštėti, pagardink tarkuotu muskatu ir susmulkintais krapais.
- Patiek ir skanauk!
Tikrai labai pasiteisinęs receptas. Skaniai gaunasi. Ačiū.