Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 6
Šitoks baltas padažas su spirgučiais, paruoštas su pienu itin tinka kugeliui arba prie cepelinų. Žinoma, jį galima vartoti ir prie daugybės kitų bulvių patiekalų. Taipogi jį galima patiekti ir gaminant įvairias košes. Tikrai patariu pamėginti, nenusivilsite. 🙂

Šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte:
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

O dabar einame gaminti!

Receptui reikės:

  • rūkytos šoninė: 200 gramų (arba lašinukų)
  • svogūnų: 2
  • pieno: 250 mililitrų
  • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
  • pipirų: puse arbatinio šaukštelio
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje rūkytą šoninę ar lašinukus supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Tuomet sudėk į įkaitintą keptuvę ir dažnokai pamaišydamas pakepk apie tris minutes.
  • Po trijų minučių sudėk smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepk dar keletą minučių.
  • Paskui suberk miltus, pipirus bei druską, išmaišyk ir maždaug minutę pakepk.
  • Sutirštėjus riebalams supilk pieną, sumažink ugnį ir pakaitink iki virimo. Užvirus padažas sutirštėja.
  • Tiek ir skanauk!


Parašykite komentarą