Grietinėlės padažas su garstyčių grūdeliais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Šis fantastiškas klasikinis prancūziškas grietinėlės padažas, kuris pagaminamas itin paprastai, ganėtinai greitai ir yra patiekiamas prie žuvies arba mėsos patiekalų. Be galo rekomenduoju šį gerą receptą, kuris “prigijo” mūsų šeimoje.

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:

rudas padažas prie mėsos;
garstyčių padažas prie lašišos;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
paprastas padažas prie mėsos kepsnio;
medaus ir garstyčių padažas vištienai;
garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • garstyčių padažas su grūdeliais: 3 arbatinių šaukštelių
  • Dižono garstyčių padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • riebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • druska
  • pipirai
  • cukrus

Paruošimas

  • Pradžioje į prikaistuvį supilk grietinėlę bei vandenį ir užkaisk ant vidutinės kaitros.
  • Tada sudėk garstyčias, sūdyk, gardink pipirais ir trupučiu cukraus.
  • Viską išmaišyk šluotele ir po truputį maišyk, kol padažas užverda.
  • Jam užvirus sumažink kaitrą iki mažos ir kartas nuo karto pamaišydamas lėtai virk maždaug 8-10 minučių, kol dalis vandens nugaruoja bei padažas sutirštėja iki reikiamos konsistencijos.
  • Tinkamai sutirštintą padažą nukaisk ir pravėsink apie 10 minučių.
  • Patiek dar šiltą kartu su pagrindiniu patiekalu arba (jeigu patiekalas suruoštas porcijomis) užpylus padažą ant mėsos arba žuvies. Tikrai paprasta, greita ir labai skanu. Skanauk!

1 komentaras apie “Grietinėlės padažas su garstyčių grūdeliais”

Parašykite komentarą