Medaus ir garstyčių padažas vištienai

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Man asmeniškai toks medaus ir garstyčių padažas vištienai yra fantastiškai skanus. Jis be galo tinka. O šiandien parodysiu ir lengvai ir greitai pagaminamą patiekalą, pagal kurį mėsa gaunasi labai minkšta, o padažas fantastiško skonio, kuris tikrai papildo vištieną. Imkite šį receptą labai drąsiai. Prižadu, kad patiks visiems paukštienos mėgėjams. Norėsite gaminti ne vieną kartą!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:

rudas padažas prie mėsos;
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;
paprastas padažas prie mėsos kepsnio;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • vištienos filė: 3 didelių (arba 12 mažųjų filė)
  • kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų miltai)
  • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
Padažui:
  • vištienos sultinys: 250 mililitrų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (ne grūdėtosios)
  • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
  • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
  • čiobrelis: pagal skonį (šviežias arba džiovintas)

Paruošimas

  • Jei naudosi vištienos filė – tai pradžioje supjaustyk kiekvieną filė į keletą pailgų dalių.
  • Tada indelyje sumaišyk miltus, česnako miltelius, druską bei pipirus.
  • Pasiruoštą mišinį berk prie vištienos, išmaišyk, kad visi gabaliukai kuo tolygiau pasidengtų.
  • Tuomet keptuvėje įkaitink aliejų ir sudėk vištienos juosteles. Ant didesnės kaitros apkepk vištieną po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių.
  • Apkepusią vištieną atidėk.
  • Sumažink kaitrą, į keptuvę įtarkuok česnaką ir trumpai apkepink (maždaug 30 sekundžių).
  • Į keptuvę pilk sultinį, dėk medų, abejas garstyčias ir čiobrelį bei pakaitink maišydamas kelias minutes.
  • Po to indelyje sumaišyk vandenį su krakmolu ir supilk į padažą. Intensyviai maišyk, kol padažas sutirštės.
  • Tada į keptuvę prie padažo grąžink vištienos juosteles.
  • Tuomet uždenk keptuvę dangčiu, sumažink kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų ir troškinkite viską maždaug 10 minučių.
  • Patiek ir skanauk! Man asmeniškai skaniausia su virtais ryžiais. 🙂


3 komentarai apie “Medaus ir garstyčių padažas vištienai”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą