Baltas grybų padažas

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Jau rodžiau Jums kaip pagaminti šiuos nuostabius baltus padažus:
baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

O šį kartą variantas su grybais, kuriam tinka tiek pievagrybiai, tiek miško grybais. Gardus, nebrangiai ir nesunkiai pagaminamas. Ne grybų sezono metu aš jį ruošiu tik su pievagrybiais, o grybų sezono metu ruošiu su voveraitėmis arba ūmėdėmis arba baravykais – visiems grybams puikiai tinka. Jei norisi dar daugiau skonių, vietoje vandens padažui galite naudoti sultinį ar pieną. Jei neturite šviežių žalumynų, įberiame džiovintų (tik tokiu atveju beriame juos kiek anksčiau, kartu su grybais) arba įdedame žiupsnelį malto muskato – be galo tinka ir suteikia labai gerą, subtilų poskonį.

Beje, jeigu padažas sutirštėjo kiek per daug jūsų norimam skoniui, papildomai įpilk šiek tiek skysčio (vandens, sultinio arba pieno). Jeigu padažas gavosi per skystas, pakaitink truputį ilgiau.

Receptui reikės:

  • pievagrybiai: 200 gramų (arba apvirti miško grybai)
  • vanduo: 0,5 stiklinės (arba sultinys; tinka ir pienas)
  • svogūnai: 1
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinė: 1 kupino valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • aliejus: šiek tiek (arba sviestas)
  • pipirai
  • žalumynai

Paruošimas

  • Pradžioje svogūną smulkiai supjaustyk bei pakepink aliejuje (ar ant sviesto) iki gausis gražios auksinės spalvos.
  • Tada sudėk švariai nuplautus bei nuvalytus grybus (jeigu dideli, prieš tai supjaustyk į kelias dalis), ir kepk, kol nebelieka skysčio nuo grybų.
  • Tuomet suberk miltus bei pakepk, kol šie bus auksinės spalvos.
  • Po to supilk pusę stiklinės vandens (ar sultinio arba pieno), įberk pipirų, druskos, žalumynų (aš naudoju krapus ir petražoles) ir troškink keletą minučių ant nedidelės kaitros.
  • Tuomet sudėk grietinę, išmaišyk, dar maždaug 60 sekundžių pakaitink (nebeužvirink) ir palik maždaug 10 minučių pastovėti.


9 komentarai apie “Baltas grybų padažas”

  1. Atgalinis pranešimas: Rudas padažas prie mėsos - valgome

Parašykite komentarą