Baltas grietinėlės padažas makaronams

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 2
Itin nesunkiai pagaminamas baltas padažas su grietinėle, idealiai tinkantis prie bet kokios rūšies makaronų. Padažas gaunasi subtilaus kreminio skonio bei česnako aromato. Atkreipiame dėmesį į receptą! Grietinėlės ir sūrio pagrindu pagamintas padažas idealiai tiks ne tik prie makaronų, bet ir prie mėsos arba žuvies patiekalų. Galite patiekti su keptomis bulvėmis ar moliūgu. Padažui rekomenduoju naudoti grietinėlę, kurios riebumas yra 15% arba daugiau, idealiu atveju labiausiai tinka 20%, tuomet padažas gaunasi ‘teisingiausio” tankio. Parmezano sūrį galite keisti bet kokiu kitu sūriu, kuris jums patinka labiausiai. Į padažą galima pridėti mėgstamų džiovintų prieskonių. Tai nuostabus priedas, dėl kurio jūsų pietūs arba vakarienė gausis daug skanesni bei švelnesni.

Beje, šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte:
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

Receptui reikės:

  • grietinėlės: 200 gramų
  • sviesto: 50 gramų
  • Parmezano sūrio: 100 gramų
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirų: pagal skonį
  • mėgstamų žolelių: pagal skonį (mėtų, baziliko, rozmarino, šalavijo, mairūno, raudonėlio, čiobrelio)

Paruošimas

  • Susiruošk visus reikiamus ingredientus.
  • Tada sūrį sutarkuok.
  • Tuomet keptuvėje ištirpink sviestą, suberk sutarkuotą sūrį ir maždaug 60 sekundžių pakaitink.
  • Suberk prieskonius.
  • Tada supilk grietinėlę. Nuolatos maišydamas užvirink.
  • Virk padažą maždaug 5 minutes ant nedidelės kaitros, kol sutirštėja.
  • Supilk paruoštą padažą į tinkamą indą arba iškart patiek sumaišęs su makaronais. Skanauk!


Parašykite komentarą