- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 3
Tai itin skanus ir labai lengvas būdas paruošti Tagliatelle makaronus su faršu. Jei tik norite pasilepinti bei palepinti savo šeimą ar užsukusius svečius, tai būtinai pamėginkite šį gaminimo variantą.
Beje, aš šiam patiekalui įprastai renkuosi kiaulienos-jautienos faršą. Esu mėginusi ruošti vien su kiaulienos faršu ir vien su jautienos faršu, bet kažkodėl vieningai visi šeimoje nubalsavome, kad maišytas variantas sukūrė geriausią skonį.
Beje, jeigu trūksta minčių kaip dar paruošus tagliatelle makaronus, tai neseniai rodžiau variantą su krevetėmis.
Receptui reikės:
- kiaulienos ir jautienos faršas: ~250 gramų
- Tagliatelle makaronai: 400 gramų
- svogūnai: 1 nedideli
- pomidorų padažas: ~2-3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
- augalinis aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: mažo gabaliuko
- druska
- malti juodieji pipirai
- bazilikas
Paruošimas
- Pradžioje smulkiai supjaustyk svogūną.
- Tuomet keptuvėje ištirpink sviestą.
- Tada pilk vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitusiuose riebaluose pakepink svogūną.
- Kai jau svogūnas apkepa, į keptuvę dėk pasirinktą faršą ir kepk pamaišydamas, kol faršas pilnai iškepa.
- Tada pagal savo skonį pagardink druska, prieskoniais ir dėk pomidorų padažo. Gerai išmaišyk.
- Tagliatelle makaronus išvirk sūdytame vandenyje su vienu šaukštu aliejaus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
- Po to makaronus nusunk bei dėk į keptuvę su iškeptu faršu.
- Gerai išmaišyk, dar trumpai pakepink ir dėk į lėkštes.
- Patiek ir skanauk!
- Patarimas: Jeigu norisi, patiekiant galima apibarstyti sūriu!
Labai mėgstu tokius paprastus, bet nerealiai skaniai pavykstančius patiekalus. Ačiū.