- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 3
Makaronai paruošti su krevetėmis, kokosų kremu, pomidorų tyre “Passata” ir bazilikais itin populiarus patiekalas Italijoje. Šio recepto paslaptis slypi būtent ingredientuose ir tinkamo padažo pasirinkime. Šiandien parodysiu tokį pagaminimo variantą, kad nenusiviltų net ir tikras italas. Pamėginkite!
Beje, šiuos makaronų su krevetėmis variantus jau gaminau ir mums jie labai patiko:
– ryžių makaronai su krevetėmis ir kokosų pienu;
– makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu;
– pasta su nduja ir krevetėmis;
Receptui reikės:
- Tagliatelle makaronų: 150 gramų
- šaldytų krevečių: 250 gramų
- svogūnų: 1
- česnako: 2-3 skiltelių
- rozmarino šakelių: pagal skonį
- vyšninių pomidorų: ~10-12
- kokosų kremo: 150 mililitrų
- pomidorų tyrės “passata”: 200 mililitrų
- smulkinto baziliko: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje makaronus išvirk pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
- Tada svogūną supjaustyk smulkiai ir kepk su išspaustu česnaku, po to suberk krevetes ir įdėk rozmarino šakelę.
- Kai jau krevetės apkepa, išimk rozmariną, suberk perpus pjaustytus pomidoriukus, įpilk kokosų kremą ir pomidorų pastą, pagardink pagal savo skonį druską bei pipirais.
- Tuomet sudėk išvirtus makaronus, susmulkintą baziliką ir gerai išmaišyk.
- Patiek ir skanauk!
3 komentarai apie “Itališki makaronai su krevetėmis, kokosų kremu ir baziliku”