Kokteilis Mėlynoji lagūna (Blue Lagoon)
Mėlynoji lagūna yra vienas iš populiariausių kokteilių, kuris yra lengvai paruošiamas ir turi nuostabų skonį.
Degtinė neturi sudėtingo daugialypio skonio ir aromato. Ir kaip tik tai tapo jos pranašumu ruošiant kokteilius. Degtinė derinama su įvairiais alkoholiniais ir nealkoholiniais gėrimais.
Populiariausias būdas namuose pasigaminti paprastą degtinės kokteilį – alkoholį derinti su sultimis. Dažniausiai naudojamas apelsinas “Atsuktuvas“, ir spanguolė, kaip Cape Coder. Taip pat degtinė skiedžiama tonikais, mineralinių arba sodos vandenių.
Mėlynoji lagūna yra vienas iš populiariausių kokteilių, kuris yra lengvai paruošiamas ir turi nuostabų skonį.
Ingredientai: 30 ml degtinės; 60 ml obuolių sulčių; 60 ml imbierinio alaus; Šiek tiek ledo; Šakelė čiobrelio (papuošimui). Paruošimas Supilkite degtinę, obuolių sultis bei imbierinį alų į aukštą „highball“ tipo kokteilinę taurę su ledu. Naudodamiesi šaukštu, gerai viską išmaišykite. Gautą gėrimą papuoškite čiobrelio šakele. Į sveikatą!
Kokteilis krikštamotė yra klasikinis kokteilis, kurio pagrindiniai ingredientai yra degtinė ir likeris Amaretto. Kokteilis yra kvapus gėrimas, kuris gali būti patiekiamas bet kuriuo dienos metu. Norint paruošti šį kokteilį, reikia sumaišyti 40 ml degtinės ir 20 ml likerio Amaretto su ledo gabalėliais stiklinėje. Ingredientai: 45 ml degtinės; 15 ml Amaretto likerio; Šiek tiek ledo. Paruošimas … Skaityti toliau
Kampari kokteilis yra gana paprastas ir lengvai paruošiamas. Klasikinis “Negroni” kokteilis yra vienas iš populiariausių kampari kokteilių. Receptas yra toks: 30 ml džino, 30 ml Campari ir 30 ml saldus vermutas sumaišomi su ledu plaktuveje ir supilami į taurę su ledo kubeliais. Taurę galima papuošti apelsino griežinėliu arba žievele. Kitas kampari kokteilis yra “Americano“. Reikia … Skaityti toliau
Espresso martini yra lengvai pagaminamas ir skanus kokteilis, kuris gali būti mėgstamas tiek kavos, tiek alkoholio gerbėjų.
Kamikaze kokteilis yra gana paprastas ir lengvai paruošiamas. Kokteilio sudėtis yra lygiomis dalimis degtinė, triple sec likeris ir laimo sultys. Kai kuriuose receptuose, vietoj triple sec, naudojamas mėlynas Curaçao likeris, kad būtų gautas mėlynas Kamikaze kokteilis. Ingredientai: 45 ml degtinės; 30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių; 30 ml Triple Sec likerio; Šiek tiek ledo; Laimo … Skaityti toliau
Harvey Wallbanger yra lengvas kokteilis, kurio stiprumas priklauso nuo to, kiek degtinės yra įpilta. Kokteilis yra lengvai paruošiamas, o Galliano likeris suteikia jam unikalų skonį.
Degtinės kokteilis su sultimis yra lengvai paruošiamas ir gaivus gėrimas. Vienas iš populiariausių kokteilių yra “Atsuktuvas“, kuriame degtinė sumaišoma su apelsinų sultimis, pridedant citrinų natos. Kitas populiarus kokteilis yra “Chi Chi”, kuriame degtinė sumaišoma su ananasų sultimis, rudu cukrumi ir kokosų grietinėle. Norint paruošti degtinės kokteilį su apelsinų sultimis, reikia sumaišyti 50 ml degtinės su … Skaityti toliau
Citrininis Martini yra vienas iš Vodka Martini variantų, kuriame yra didesnis rūgštumo ir saldumo kiekis. Šis kokteilis yra lengvas ir gaivus. Receptas skiriasi priklausomai nuo to, kurioje šalyje jis yra gaminamas. Pavyzdžiui, viename iš receptų yra naudojamas Kanados viskis, raudonasis vermutas, angostūros, koktelio vyšnaitė ir citrinos žievelė. Ingredientai: 45 ml degtinės; 20 ml šviežiai spaustų … Skaityti toliau
Šokoladinis Martini yra saldus, šokoladinio skonio kokteilis, kuris gali būti lengvai paruošiamas namuose. Yra keletas receptų, kuriuos galima naudoti, tačiau pagrindiniai ingredientai yra degtinė ir šokoladinis likeris arba kreminis likeris. Norint paruošti šokoladinį Martini, reikia sušlapinti kokteilinės taurės kraštus šokoladiniu likeriu, kad kakavos milteliai geriau priliptų. Tada reikia supilti degtinę, šokoladinį likerį ir ledą į … Skaityti toliau
Pornstar Martini yra lengvas ir greitai pagaminamas kokteilis, kuris turi vaisinį skonį ir yra puikus pasirinkimas vakarienei ar vakarėliui su draugais.
Kruvinoji Meri yra vienas populiariausių kokteilių pasaulyje ir yra dažnai vartojamas brunch’ų metu. Kokteilis gali būti gaminamas su ar be degtinės.