Troškinti kotletai padaže

Troškintų kotletų padaže receptas

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Pupelių troškinys su dešrelėmis

Pupelių troškinio su dešrelėmis receptas

Šis troškinys primena tradicinį Prancūzijos patiekalą cassoulet, kurio pavadinimas kilo iš specialaus troškinio puodo pavadinimo. Tai yra ilgai ruošiamas troškinys su įvairių rūšių mėsa ir pupelėmis. Šis troškinys puikus būdas sunaudoti pomidorus. Ingredientai: 6 -8 kepamų dešrelių; 50 g rūkytos šoninės; 2 skardinių koncervuotų baltųjų pupelių (po 400g); 2 saliero lapkočių; 1 morkos; 1 svogūno; … Skaityti toliau

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių. Ingredientai: 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį); 4-5 bulvių; 3 morkų; … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Burokėlių troškinys

Burokėlių troškinio receptas

Įdomu ar yra nors vienas lietuvis nemėgstantis burokėlių? Vargu. netgi mano turkiškuose namuose po truputį pradeda juos pamėgti. Kaip mano vyras sako, turkai greičiausiai jų daug nevalgo, nes nežino, kaip jų paruošti. Žinoma dažniausiai aš verdu iš jų sriubą arba šaltibarščius sumaišau, bet šį kartą dariau troškinį arba gal dar galima pasakyti tirštą sriubą. Labai … Skaityti toliau

Jautienos ir avinžirnių troškinys

Jautienos ir avinžirnių troškinio receptas

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais. Reikia: 300g jautienos; 400g virtų avinžirnių; 1 svogūnas; … Skaityti toliau

Lęšių ir vištienos troškinys

Lęšių ir vištienos troškinio receptas

Greičiausiai žiema visgi ateina į Stambulą, nes jau antra diena temperatūra tik apie 8-6C, bet artimiausiomis dienomis praneša dar vėsesnį orą, o gal net ir sniegą kitą savaitę. Žinoma, nėra čia ko dejuoti, juk ne -20C, bet vistiek šalta. Todėl šiandien aš verdu troškinį, o gal visgi sriubą. Žodžiu kažką tarp šių dviejų dalykų. Viena … Skaityti toliau

Baklažanų ir pomidorų karis

Baklažanų ir pomidorų kario receptas

Tai išties gardus ir gana greitas būdas mėgautis baklažanais. Kadangi tai Indų virtuvės įkvėptas receptas, todėl reikės kelių prieskonių. Bet kaip būna su tais prieskoniais, nusiperki jų kartą kokius 50gr ir turi gana ilgam. Jie sau patenkinti sedi prieskonių stalčiuje ar lentynoje, o jūs laikas nuo laiko pasimėgaujate Indišku patiekalu. Beto, jei stengiatės reguliuoti druskos … Skaityti toliau

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

O kaip morkų ikrų? Užkirtus kelią klausimams, iš karto pasakysiu: virtų morkų skonis šiuose ikruose visiškai nesijaučia. Ikrai skanūs ir vidutiniškai aštrūs. Paruoškite šį ryškų daržovių stebuklą, o žiemą patiekite su makaronais, ryžiais ir mėsos patiekalais. Morkose yra beveik visi žinomi vitaminai. Dėl skaidulų kiekio gerina virškinimą, mažina insulto riziką, teigiamai veikia regėjimą ir odą. … Skaityti toliau

Troškinta kiauliena su bulvėmis

Troškintos kiaulienos su bulvėmis receptas

Skanus kiaulienos troškinys su bulvėmis – laukiamas patiekalas kiekvienam gurmanui ir mėsavalgiui. Siūlome papildyti savo kulinarijos knygą nauju receptu, būtent kiaulienos troškinys su bulvėmis pomidorų padaže – burnoje tirpstantis patiekalas, tinkantis sotiems pietums ar vakarienei. Ingredientai: Kiaulienos nugarinė – 300 g; Vanduo – 100 ml; Lauro lapas – 1 vnt.; Maltos kalendros – 1 a.š.; … Skaityti toliau