Turinys
Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su spagečiais – man tai komforto maistas!
Ingredientai:
- 3-4 vištienos krūtinėlių;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 1 raudonosios paprikos;
- 300-400 g voveraičių;
- 300 ml grietinėlės;
- saujos petražolių;
- mėgstamų vištienos prieskonių;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 v.š miltų;
- 1 a.š džiovintų krapų;
- Šiektiek aliejaus kepimui;
- patiekti – spagečių.

Paruošimas:
- Vištienos krūtinėlės supjaustykite išilgai, norimo dydžio gabaliukais. Pamarinuokite mėgstamais prieskoniais.
- Aš mėgstu nuvirti voveraites. Žinau kad kaikurie taip nedaro, tai ruoškite jas pagal save.
- Morkas supjaustykite taip , kaip mėgstate. Galite sutarkuoti burokine tarka. Supjaustykite svogūną griežinėliais. Papriką supjaustykite smulkesniais kubeliais.
- Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite vištieną – aš mėgstu kai ji šiektiek apskrunda. Ją išimkite ir atidėkite į šoną.
- Keptuvėje šiektiek pakepkite morkas, apie 4 minutes. Tada sudėkite voveraites, svogūnus ir papriką. Pagardinkite druska ir pipirais ir pakepkite kol daržovės suminkštės.
- Į dubenį supilkite grietinėlę, į ją dėkite šaukštą miltų ir gerai juos išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Sudėkite džiovintus krapus, pagardinkite su šiektiek druskos ir juodaisiais pipirais.
- Nuotraukose matosi kaip viską sluoksniavau. Pirma dėkite šiektiek voveraičių ir daržovių, ant viršaus vištieną ir tada vėl grybus su daržovėmis. Užpilkite paruošta grietinėle ir kepkite 180° orkaitėje apie 25-30 minučių kol grietinėlė pradės burbuliuoti.
Prieš patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis. Man skaniausia patiekti su spagečiais. Skanaus! 💚
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]