Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su spagečiais – man tai komforto maistas!

Ingredientai:

  • 3-4 vištienos krūtinėlių;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 300-400 g voveraičių;
  • 300 ml grietinėlės;
  • saujos petražolių;
  • mėgstamų vištienos prieskonių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 v.š miltų;
  • 1 a.š džiovintų krapų;
  • Šiektiek aliejaus kepimui;
  • patiekti – spagečių.
Vištiena su voveraitėmis grietinėlės padaže
Vištiena su voveraitėmis. Paruošimo procesas

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėlės supjaustykite išilgai, norimo dydžio gabaliukais. Pamarinuokite mėgstamais prieskoniais.
  2. Aš mėgstu nuvirti voveraites. Žinau kad kaikurie taip nedaro, tai ruoškite jas pagal save.
  3. Morkas supjaustykite taip , kaip mėgstate. Galite sutarkuoti burokine tarka. Supjaustykite svogūną griežinėliais. Papriką supjaustykite smulkesniais kubeliais.
  4. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite vištieną – aš mėgstu kai ji šiektiek apskrunda. Ją išimkite ir atidėkite į šoną.
  5. Keptuvėje šiektiek pakepkite morkas, apie 4 minutes. Tada sudėkite voveraites, svogūnus ir papriką. Pagardinkite druska ir pipirais ir pakepkite kol daržovės suminkštės.
  6. Į dubenį supilkite grietinėlę, į ją dėkite šaukštą miltų ir gerai juos išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Sudėkite džiovintus krapus, pagardinkite su šiektiek druskos ir juodaisiais pipirais.
  7. Nuotraukose matosi kaip viską sluoksniavau. Pirma dėkite šiektiek voveraičių ir daržovių, ant viršaus vištieną ir tada vėl grybus su daržovėmis. Užpilkite paruošta grietinėle ir kepkite 180° orkaitėje apie 25-30 minučių kol grietinėlė pradės burbuliuoti.

Prieš patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis. Man skaniausia patiekti su spagečiais. Skanaus! 💚

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą