Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Pievagrybių padažas

Greitai pagaminamas pievagrybių padažas

Kai reikia greitai pasigaminti skanų padažą, dažniausiai naudoju šį receptą su pievagrybiais. Mėgstu jį dėl lengvo paruošimo, švelnaus skonio ir nuostabaus aromato. Grybų padažą galima patiekti prie makaronų, mėsos ir bulvių patiekalų. Pievagrybių nauda Ne veltui pievagrybiai tapo populiariausiais grybais kulinarijoje. Juose nuodingų medžiagų praktiškai nėra, o lyginant su kitais grybais, jie yra labiau saugesni. … Skaityti toliau

Pievagrybiai tešloje

Pievagrybių tešloje receptas

Yra daug būdų, kaip skaniai pagaminti grybus: kepti orkaitėje, užpilti grietinėlės padažu, troškinti su bulvėmis. Pievagrybiai tešloje – tai originalus užkandis bet kokiai progai. Yra daugybė receptų, kaip paruošti šį patiekalą, kuriuos galima rasti internete. Ingredientai: Pievagrybiai – 250 g; Kvietiniai miltai – 130 g; Druska – 1 a.š.; Malti juodieji pipirai – 1/2 a.š.; Ciberžolė … Skaityti toliau

Kiek kepti voveraites?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti voveraites

Keptos voveraitės pagrįstai laikomos skaniausiomis, ypač jei jos kepamos pagal receptą su svogūnais. Norėdami skaniai iškepti voveraites keptuvėje, tiesiog į augalinį aliejų įdėkite šiek tiek sviesto. Gausite nepakatojamą skonį.

Lietuvoje žmonės voveraites kepa dažnai. Voveraitės yra skanios, puikiai tinka salotose ir kituose patiekaluose. Prieš kepant voveraičių nebūtina virti. Bet dažniausiai jas šiek tiek apverda. Voveraites geriausia kepti ant vidutinės ugnies be dangčio. Keptas voveraites patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei grietine.

Kiek laiko kepti voveraites?

  • Jei ketinate kepti šaldytas voveraites, tada pirmiausia jas atitirpinkite ir kepkite 10–15 minučių;
  • Šviežias voveraites reikėtų kepti apie 15-20 minučių;
  • Virtas voveraites kepkite 7-10 minučių.

Kaip kepti voveraites?

Norint iškepti voveraites, jums reikia sviesto – 15 gramų, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, druskos (1 šaukštelis), 1-2 svogūnų (priklausomai nuo dydžio) ir šviežių voveraičių – 300 gramų. Taip pat reikia paimti puodą, keptuvę, kiaurasamtį ir peilį.

  1. Voveraites gerai nuvalykite ir nuplaukite.
  2. Dideles voveraites supjaustykite į kelias dalis. Užvirinkite vandenį ir panardinkite voveraites į verdantį vandenį. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  3. Vandenį reikia nupilti.
  4. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Kepkite saulėgrąžų ir sviesto mišinyje, kol suminkštės.
  5. Nedelsdami suberkite virtas voveraites ir leiskite joms kepti.
  6. Kepkite be dangčio, ant vidutinės ugnies 15 minučių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, pagardinkite voveraites druska. Jei prieš kepant voveraičių nevirėte, kepimo laikas užtruks apie 15-20 minučių.
  7. Keptos voveraitės yra paruoštos.

Keptos voveraitės su grietinėle

Keptos voveraitės su grietinėle
Keptos voveraitės su grietinėle

Patiekalas yra labai paprastas, skanus, maistingas ir sveikas, maloniai paįvairina vasaros meniu. Jį galima saugiai patiekti bet kuriuo metų laiku ant šventinio stalo, nes jis turi ryškią išskirtinę natą, galinčią patenkinti rafinuotą skonį.

Norėdami paruošti patiekalą, turite pasiimti šviežių voveraičių, grietinėlės, sviesto, svogūnų, druskos.

  1. Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustykite juostelėmis, pusę svogūno supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. Kepkite svogūnus, kol pasidarys skaidrūs, suberkite grybus.
  4. Grybai kepdami išleis vandenį, juos reikia maišyti, kol vanduo visiškai išgaruos. Turėkite omenyje, kad voveraičių kiekis sumažės 3 kartus.
  5. Kai visas vanduo išgaruos, įpilkite grietinėlės.
  6. Gerai išmaišykite, pagardinkite druska, troškinkite po dangčiu, kol suminkštės.

Iškepusias voveraites pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Dabar jau pilnu tempu parduoda jaunas mažas bulvytes. Idealiai tinka kepimui – tiesiog nuplaukite ir supjaustykite į 2-4 dalis. Ir pagardinkite, žinoma. Su keptomis voveraitėmis jos tiesiog nuostabios – atrodo, kad bulvės ir keptos voveraitės sukurtos viena kitai. Tad išnaudokime akimirką – ir mėgaukimes. Orkaitėje keptos voveraitės su bulvėmis 600 g jaunų bulvių; 1/2 a.š. … Skaityti toliau

Kiek kepti pievagrybius?

Kaip ir kiek laiko kepti pievagrybius

Pievagrybiai yra labai populiari grybų rūšis tarp kulinarijos ekspertų visame pasaulyje. Jie dar vadinami „miško mėsa“. Kartais grybai maistinėmis savybėmis iš tikrųjų prilygsta mėsai ir vegetarai juos dažnai naudoja kaip maistui gaminti.

Kaip kepti ūmėdes?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti ūmėdes keptuvėje

Ūmėdės yra gardūs grybai, pasižymintys pikantišku skoniu ir labai maloniu aromatu, todėl tarp virėjų šie grybai yra labai paklausūs, nes juos kepti yra gana paprasta. Ūmėdes galite kepti žalias, prieš tai neviriant jų. Tačiau šie grybai turi vieną trūkumą: jie yra labai trapūs, lengvai lūžta. Mūsų patarimai padės jums susidoroti su šia užduotimi ir tinkamai … Skaityti toliau

Kaip kepti kazlėkus?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti kazlėkus keptuvėje

Kepti kazlėkai yra labai skanus užkandis, taip pat puikus priedas prie bet kurio kito patiekalo. Keptus kazlėkus galima patiekti su bulvėmis, grikiais, makaronais, ryžiais. Šių keptų grybų pagrindų, galite pagaminti daug patiekalų: puikias salotas arba įdėti keptus kazlėkus į sriubą, taip praturtindami jos skonį ir aromatą. Be to, keptus kazlėkus galima atvėsinti, supakuoti porcijomis į … Skaityti toliau

Kaip kepti kelmučius?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti kelmučius? Receptas

Daugelis namų šeimininkių gamina patiekalus iš grybų, nes grybai yra baltymų ir mineralų šaltinis. Grybai džiovinami, kepami, verdami, troškinami, marinuojami ir sūdomi. Ypač skanūs patiekalai gaunami iš miško grybų, nes jie yra daug aromatingesni nei auginami dirbtinai. Vasarą ir rudenį miške galite surinkti daug kelmučių, nes jie auga didelėmis grupėmis. Kepti grybai yra labai skanūs, … Skaityti toliau

Kiek kepti baravykus?

Baravykai yra vieni skaniausių miško grybų. Jie turi unikalų, ypatingą skonį ir aromatą. Todėl namų šeimininkės iš jų ruošia daugybę skanių patiekalų: jie ruošia grybų sriubas, padažus, kepa grybus su grietine, su svogūnais ar bulvėmis, marinuoja, džiovina baravykus ir užšaldo. Kepti baravykai laikomi ypatingu skanėstu. Kepimas yra vienas greičiausių būdų pavaišinti šiais grybais svečius. Daugelis … Skaityti toliau