Dabar jau pilnu tempu parduoda jaunas mažas bulvytes. Idealiai tinka kepimui – tiesiog nuplaukite ir supjaustykite į 2-4 dalis. Ir pagardinkite, žinoma. Su keptomis voveraitėmis jos tiesiog nuostabios – atrodo, kad bulvės ir keptos voveraitės sukurtos viena kitai. Tad išnaudokime akimirką – ir mėgaukimes.
Orkaitėje keptos voveraitės su bulvėmis
- 600 g jaunų bulvių;
- 1/2 a.š. svogūnų miltelių;
- 1/2 a.š. česnakų granulių;
- Druskos;
- 2 v.š. aliejaus;
- 500 g voveraičių;
- 1 didelis svogūnas;
- 3-4 svogūnų laiškai, papuošimui.
Paruošimas
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros
- Bulves su lupenomis gerai nuplauti ir padalinti į ganėtinai didelius gabaliukus.
- Bulvių gabaliukus sudėti į kepimo skardą. Apipilti vienu šaukštu aliejaus, apibarstyti svogūnų bei česnakų milteliais, užbarstyti druskos ir išmaišyti, kad visi gabaliukais pasidengtų prieskoniais.
- Bulves dėti į orkaitę ir kepti apie 30-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo bulvių gabaliukų dydžio). Kepimo metu bulves galima kelis kartu pamaišyti, kad apkeptų iš visų pusių vienodai.
- Kol bulvės kepa, nuvalyti voveraites. Didesnes voveraites pasmulkinti.
- Svogūną nulupti ir supjaustyti stambesniais kvadratėliais.
- Kai bulvės baiginėja kepti, keptuvėje įkaitinti likusį šaukštą aliejaus.
- Į keptuvę suberti svogūnus ir lengvai apkepti.
- Tada sudėti voveraites ir dar maišant kepti 5-7 minutes. Paskaninti druska.
- Į keptuvę sudėti iškepusias bulves ir lengvai permaišyti.
- Ant viršaus užbarstyti supjaustytus svogūnų laiškus.
2 komentarai apie “Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis”