Pagaminsite
Na ką gi, kopūstų turiu, grybų turiu, laiko taip pat, tai nutariau pagaminti šiuos, mano martelei labiausiai patinkančius konservus. Šiam troškiniui naudojau šaldytus ir džiovintus grybus.
Troškinti kopūstai su džiovintais grybais
Ir kuo daugiau džiovintų grybų, tuo gardesnis troškinys gaunasi. Anksčiau gamindavau be jų. Ir vis per tą žmogaus skūpumą! 😏
Ingredientai:
- 2,5 kg šviežių kopūstų + 1 stiklinė vandens arba pomidorų sultys;
- 1,5 litro virtų grybų;
- 2 didelės saujos džiovintų grybų;
- 0,5 kg svogūnų;
- 0,5 kg morkų;
- 300 ml aliejaus;
- 500 ml pomidorų padažo;
- 2 v.š. druskos (apie 60 g);
- 3 v.š. cukraus;
- 3 v.š. acto 9 %;
- 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1/2 a.š. aitriųjų pipirų;
- 4 česnako skiltelės.
Troškinio paruošimas
- Puode su vandeniu troškiname kopūstus bei džiovintus grybus apie 20 min. Jei kopūstai sausoki, vandens galite dapilti.
- Kol jie troškinasi, atskirai pakepiname svogūnus bei morkas.
- Į puodą su troškintais kopūstais sudedame kepintus svogūnus, morkas, virtus grybus, druską, cukrų, pipirus, pomidorų padažą ir troškiname po užvirimo apie 40 min. Troškiname su uždengtu dangčiu ir ant mažos kaitros.
- Česnakus ir actą dėkite prieš baigiant troškinti.
- Sudėkite į stiklainius ir šiltai apklokite.
- Nepamirškite maišyti kad neprisviltų!
- Česnakus ir aitriuosius pipirus jei nemėgstate, galit nedėti.
Tokį troškinį kartais gaminu su raugintais kopūstais. Įsivaizduojat, kaip tai skanu su parūkytom dešrelėm! 😋
Troškinti kopūstai su grybais žiemai
Antras recepto variantas su šviežiais miško grybais.
Ingredientai:
- 2 kg kopūstų;
- 1 l virtų grybų;
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg svogūnų;
- 0.5 l pomidorų padažo;
- 0.5 l aliejaus;
- 1 stiklinė vandens;
- 2 v.š. druskos;
- Maltų pipirų;
- Lauro lapo.
Paruošimas:
- Kopūstus supjaustyti šiaudeliais ir patroškinti įpylus truputį aliejaus ir stiklinę vandens.
- Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti.
- Taip pat pakepinti ir grybus.
- Viska sudėti į puodą ir išmaišyti su kopūstais.
- Įpilti pomidoru padaža, sudėti lauro lapus, pipirus,druska.
- Ir vis pamaišant troškinti, kol kopūstai suminkštės.
- Sukrėsti į stiklainius ir užsukti dangtelius.
Patarimas – mišrainę gaminti pagal skonį! Aš dar paskaninau šaukštu obuoliu actu, truputį cukraus. Į šia mišrainę galima įdėti saldžios paprikos apie puse kg. Kas mėgsta aštriau įpjaustyti truputį karčios paprikos.
SKANAUS 😋