Pupelių troškinys su dešrelėmis

Pupelių troškinio su dešrelėmis receptas

Šis troškinys primena tradicinį Prancūzijos patiekalą cassoulet, kurio pavadinimas kilo iš specialaus troškinio puodo pavadinimo. Tai yra ilgai ruošiamas troškinys su įvairių rūšių mėsa ir pupelėmis. Šis troškinys puikus būdas sunaudoti pomidorus. Ingredientai: 6 -8 kepamų dešrelių; 50 g rūkytos šoninės; 2 skardinių koncervuotų baltųjų pupelių (po 400g); 2 saliero lapkočių; 1 morkos; 1 svogūno; … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Burokėlių troškinys

Burokėlių troškinio receptas

Įdomu ar yra nors vienas lietuvis nemėgstantis burokėlių? Vargu. netgi mano turkiškuose namuose po truputį pradeda juos pamėgti. Kaip mano vyras sako, turkai greičiausiai jų daug nevalgo, nes nežino, kaip jų paruošti. Žinoma dažniausiai aš verdu iš jų sriubą arba šaltibarščius sumaišau, bet šį kartą dariau troškinį arba gal dar galima pasakyti tirštą sriubą. Labai … Skaityti toliau

Baklažanų ir pomidorų karis

Baklažanų ir pomidorų kario receptas

Tai išties gardus ir gana greitas būdas mėgautis baklažanais. Kadangi tai Indų virtuvės įkvėptas receptas, todėl reikės kelių prieskonių. Bet kaip būna su tais prieskoniais, nusiperki jų kartą kokius 50gr ir turi gana ilgam. Jie sau patenkinti sedi prieskonių stalčiuje ar lentynoje, o jūs laikas nuo laiko pasimėgaujate Indišku patiekalu. Beto, jei stengiatės reguliuoti druskos … Skaityti toliau

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

O kaip morkų ikrų? Užkirtus kelią klausimams, iš karto pasakysiu: virtų morkų skonis šiuose ikruose visiškai nesijaučia. Ikrai skanūs ir vidutiniškai aštrūs. Paruoškite šį ryškų daržovių stebuklą, o žiemą patiekite su makaronais, ryžiais ir mėsos patiekalais. Morkose yra beveik visi žinomi vitaminai. Dėl skaidulų kiekio gerina virškinimą, mažina insulto riziką, teigiamai veikia regėjimą ir odą. … Skaityti toliau

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Burokėlių mišrainės su pupelėmis receptas žiemai

Šios salotos – tikras atradimas sveikos mitybos mėgėjams! Sultingi burokėliai ir sočios pupelės dera idealiomis proporcijomis, o pridėjus česnako ir žolelių, salotos gaunasi gaivios ir aštrios. Stiklainiai su tokiomis salotomis žiemai visada yra po ranka ir gali būti puikus priedas prie bet kokios vakarienės. Burokėlių nauda Burokėliai yra vitaminų ir mineralų šaltinis, tokių kaip A, … Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai, puikus receptas

Pupelių ir pomidorų salotos žiemai – skanus ir sotus visavertis patiekalas, kuris ne kartą padės šaltuoju metų laiku. Patiekite kaip užkandį ar garnyrą. Salotos bus tinkamos valgyti praėjus 1,5 mėnesio po paruošimo. Paruošimo laikas: apie 2 val. Porcijos: 5 stiklainiai po 0,5 l Pupelių nauda Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra … Skaityti toliau

Mišrainė žiemai su pupelėmis

Puikus mišrainės receptas žiemai su pupelėmis

Šiandien pasidalinsiu įdomiu pupelių mišrainės su daržovėmis receptu žiemai. Tokios baltymų turinčios salotos paįvairins Jūsų kūčių stalą ir taps tikru išsigelbėjimu, kai labai trūksta laiko gaminimui. Pupelių nauda Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, … Skaityti toliau

Cukinijos žiemai su paprika

Lečo. Cukinijos žiemai su paprika

Cukinijos su paprika yra tas pats lečo. Paruošiama labai paprastai ir greitai, gaunasi kvapniai, ryškiai ir skaniai. Tai universali mišrainė, kuris patiks jums, ir jūsų svečiams, papuoš kasdienę vakarienę ir šventinį stalą. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir … Skaityti toliau

Cukinijų ikrai žiemai

Skaniausi cukinijų ikrai žiemai

Klasikiniai cukinijų ikrai – tikras delikatesas. Tiesą sakant, tai šaunus universalus ruošinys, kuris puikiai papildys bet kokią šeimos vakarienę ar šventinį stalą. Nedvejodami patiekite paruoštą cukunijų užkandį su mėsa, garnyru ar tiesiog duona. Cukinijos nauda Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Paprastas troškintų kopūstų su mėsa ir bulvėmis receptas

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus. Paruošimo laikas: 1 valanda 15 minučių Porcijos: 3 Ingredientai: Kiauliena – 600 g; Bulvės – 6-7 vnt.; Kopūstai – 500 g; Didelė morka – 1 vnt.; … Skaityti toliau

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Grikiai, mano nuomone, visada buvo stereotipiškai nuvertinami. Aš juos kaskart atrandu iš naujo, kai visokie pikantiški dalykėliai nusibosta ir norisi kažko paprasto. Paprastumas yra pats skaniausias. Na, patys pagalvokite: šviežios pomidorų, ridikėlių, agurkų ir krapų salotos su grietine, duonele traškia plutele su šaltu sviestu, sviestiniai sausainiai iš trijų ingredientų arba braškės su pienu. Šiandien, kai už … Skaityti toliau

Turkiškas kopūstų troškinys – Kapuska

Turkiškas kopūstų troškinys - Kapuska

Labai mėgstu kopūstus ir žiemos metu vis ieškau būdų, kaip juos pasigaminus. Šiais metais netgi pirmą kartą užsiraugiau kopūstų, kurie puikiai man gavosi. Taigi teliko tik kapuską išsivirti, kuris yra Turkiškas troškinys, labiausiai gaminamas Juodosios Jūros regijone. valgome.lt portale jau yra vienas kapuskos receptas, kuris gal netgi labiau tradiciškas, tačiau šiame troškinyje aš dar įdėjau … Skaityti toliau

Vegetariškas daržovių troškinys

Vegetariško daržovių troškinio receptas

Pavyzdžiui, jeigu gali išsivirti kvapnaus, sultingo, naminio daržovių troškinio, o vakare pažiūrėti filmą, įsisupus į vilnonę kaldrą su milžinišku puodeliu raudonosios arbatos ir cinamonu – ar gi dar ko nors reikia? Trukmė: apie 60 min. Porcijos: 3 Ingredientai: 3 vid. dydžio bulvyčių; 1 didelio svogūno; 3 česnako skiltelių; 2 saliero stiebų; 2 švariai nuskustų didelių morkų; … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Na ką gi, kopūstų turiu, grybų turiu, laiko taip pat, tai nutariau pagaminti šiuos, mano martelei labiausiai patinkančius konservus. Šiam troškiniui naudojau šaldytus ir džiovintus grybus. Troškinti kopūstai su džiovintais grybais Ir kuo daugiau džiovintų grybų, tuo gardesnis troškinys gaunasi. Anksčiau gamindavau be jų. Ir vis per tą žmogaus skūpumą! 😏 Ingredientai: 2,5 kg šviežių … Skaityti toliau