Šios salotos – tikras atradimas sveikos mitybos mėgėjams! Sultingi burokėliai ir sočios pupelės dera idealiomis proporcijomis, o pridėjus česnako ir žolelių, salotos gaunasi gaivios ir aštrios. Stiklainiai su tokiomis salotomis žiemai visada yra po ranka ir gali būti puikus priedas prie bet kokios vakarienės.
Burokėlių nauda
Burokėliai yra vitaminų ir mineralų šaltinis, tokių kaip A, C, kalcio, geležies, magnio, folio rūgšties ir kalio. Burokėlių sulčių arba virtų burokėlių naudojimas pagerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir padidina efektyvumą. Galvos odos masažas atšaldytu burokėlių vandeniu yra veiksminga priemonė nuo pleiskanų.
Ingredientai:
- Burokėliai – 1 kg;
- Česnakai – 1 galva;
- Žalumynai – 0,5 ryšulio;
- Pupelės – 200 g;
- Svogūnai – 100 g;
- Morkos – 120 g;
- Salierai – 100 g;
- Pomidorų pasta – 250 g;
- Druska – 20 g;
- Cukrus – 30 g;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Actas – 65 ml;
- Prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas.
Mišrainės paruošimas:
- Mirkykite pupeles per naktį ir išvirkite, kol suminkštės.
- Atskirai išvirkite burokėlius, kol suminkštės. Nuvalykite ir sutarkuokite.
- Svogūną ir morką susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
- Sudėkite pjaustytą salierą ir patroškinkite dar 7 minutes.
- Suberkite burokėlius, pupeles, pomidorų pastą, druską, cukrų ir prieskonius. Viską kartu troškinkite 30 minučių.
- Supilkite actą, suberkite česnaką ir žoleles, troškinkite dar 5 minutes ir supilkite salotas į sterilizuotus stiklainius.