Turinys
Yra daug būdų, kaip paruošti cukinijas žiemai. Jos džiovinamos, sūdomos, užšaldomos ar marinuojamos. Aš dažniausiai naudoju klasikinius receptus, o cukinijos su morkomis yra vienas iš jų. Išbandykite, gal ir jums patiks mano paruošti receptai.
Cukinijos su morkomis žiemai
Ingredientai:
- Cukinijos – 2 kg;
- Morkos – 200 g;
- Krapai – 50 g;
- Obuolių actas – 60 ml;
- Cukrus – 50 g;
- Druska – 50 g;
- Vanduo – 2 l.
Pruošimas:
- Supjaustykite cukiniją ir morkas.
- Į stiklainius suberkite krapus ir susmulkintas daržoves.
- Užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus, uždenkite dangčiais ir palikite 20 minučių.
- Vandenį nupilkite į puodą ir vėl užvirinkite. Įpilkite cukraus, druskos ir acto.
- Verdantį marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis, užsukite ir apverskite.
Cukinijų ir morkų ikrai žiemai
Visi daržovių ikrų mėgėjai turi savų paslapčių. Ir tai nėra keista, nes jie visada ruošiami pagal tą patį principą, tačiau sudedamųjų dalių sudėtį galima lengvai pakeisti. Mano patikrintas receptas su cukinijomis ir morkomis!
Ingredientai:
- Cukinijos – 1 kg;
- Morkos – 1 kg;
- Svogūnai – 300 g;
- Česnakai – 4 skiltelės;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Actas – 40 ml.
Pruošimas:
- Morkas sutarkuokite o svogūną susmulkinkite, šiek tiek pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
- Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir viską troškinkite 30-40 minučių po dangčiu, retkarčiais pamaišydami.
- Daržoves sumalkite per mėsmalę.
- Sudėkite likusius ingredientus, užvirinkite, dar 10 minučių pavirkite ikrus ir išpilstykite į sterilius stiklainius.
Lečo iš cukinijų ir morkų žiemai
Tradiciškai šis patiekalas gaminamas iš saldžiųjų paprikų. Bėgant metams receptas keitėsi ir atsirado naujų variantų. Skanus lečo gaunamas iš cukinijų ir morkų. Aš gaminu su šviežiais pomidorais, bet galite naudoti ir pomidorų sultis.
Ingredientai:
- Cukinijos – 2 kg;
- Paprikos – 1 kg;
- Pomidorai – 2 kg;
- Morkos – 500 g;
- Svogūnai – 500 g;
- Česnakai – 100 g;
- Augalinis aliejus – pusė puodelio;
- Actas – pusė puodelio;
- Cukrus – 120 g;
- Druska – 100 g.
Pruošimas:
- Cukinijas ir morkas sutarkuokite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir papriką.
- Pomidorus nulupkite ir sumalkite per mėsmalę.
- Viską išmaišykite, įpilkite aliejaus, cukraus, druskos ir virkite 30 min.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir troškinkite dar 10 minučių.
- Įpilkite acto, išmaišykite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite storu rankšluosčiu.
Uošvės liežuvis iš cukinijų su morkomis žiemai
Yra daugybė šių populiarių salotų receptų. Šiandien siūlau uošvės liežuvį žiemai virti iš cukinijų su morkomis. Kad būtų patogiau, daržoves supjaustome mažais šiaudeliais. Tai labai supaprastina procesą ir sutaupo laiko.
Ingredientai:
- Cukinijos – 3 kg;
- Morkos – 500 g;
- Pomidorai – 500 g;
- Česnakai – 100 g;
- Svogūnai (vidutiniai) – 3 vnt.;
- Augalinis aliejus – 250 ml;
- Actas – 3 šaukštai;
- Malti raudonieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
- Cukrus – 50 g;
- Druska – 50 g.
Pruošimas:
- Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Apkepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Pomidorus nulupkite nuo odelės ir sutrinkite trintuvu.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Svogūnus ir morkas pakepinkite aliejuje 5-7 minutes.
- Suberkite pomidorų masę, maltus pipirus, druską, cukrų ir išspausta česnaką. Viską kartu troškinkite 10 minučių.
- Sudėkite keptas cukinijas ir troškinkite 20 minučių.
- Supilkite actą, išdėliokite daržoves į stiklainius ir užsukite.