Mėlynės su cukrumi žiemai

Kiekvienais metais, kai prasideda mėlynių sezonas, einu į turgų. Perku kelis kilogramus iš karto. Truputį užšaldau, bet didžiąją dalį mėlynių verdu su cukrumi. Uogienė skani ir vidutiniškai saldi.

Mėlynėse esantis karotinas ir vitaminas C palaiko kraujagyslių elastingumą, o B grupės vitaminai dalyvauja nervinių ląstelių metabolizme. Šiose uogose yra itin daug vitamino A, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus ir apsaugo organizmo ląsteles nuo pažeidimo.

Ingredientai:

  • Mėlynės – 3 kg;
  • Cukrus – 1,5 kg;
  • Citrinų rūgštis – ant peilio galiuko.

Paruošimas:

  1. Mėlynes kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite kiaurasamtyje.
  2. Uogas perkelkite į puodą, pabarstykite cukrumi ir palikite 1,5-2 val.
  3. Puodą pastatykite ant mažos ugnies ir užvirinkite. Pavirkite minutę, išjunkite ir atidėkite atvėsti.
  4. Supilkite citrinos rūgštį, virkite 7-10 minutes. Uogienę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.


Parašykite komentarą