Turinys
Kiekvienais metais, kai prasideda mėlynių sezonas, einu į turgų. Perku kelis kilogramus iš karto. Truputį užšaldau, bet didžiąją dalį mėlynių verdu su cukrumi. Uogienė skani ir vidutiniškai saldi.
Mėlynėse esantis karotinas ir vitaminas C palaiko kraujagyslių elastingumą, o B grupės vitaminai dalyvauja nervinių ląstelių metabolizme. Šiose uogose yra itin daug vitamino A, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus ir apsaugo organizmo ląsteles nuo pažeidimo.
Ingredientai:
- Mėlynės – 3 kg;
- Cukrus – 1,5 kg;
- Citrinų rūgštis – ant peilio galiuko.
Paruošimas:
- Mėlynes kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite kiaurasamtyje.
- Uogas perkelkite į puodą, pabarstykite cukrumi ir palikite 1,5-2 val.
- Puodą pastatykite ant mažos ugnies ir užvirinkite. Pavirkite minutę, išjunkite ir atidėkite atvėsti.
- Supilkite citrinos rūgštį, virkite 7-10 minutes. Uogienę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.