Moliūgų uogienė su apelsinais

Daugelis nemėgsta patiekalų iš moliūgų, nes jie turi specifinį kvapą. Mano uogienės variantas ypač tinka tokiems žmonėms – moliūgų uogienė su apelsinais. Nuostabus apelsinų aromatas ir saldžiarūgštis skonis maloniai nustebina!

Ingredientai:

  • Moliūgas (minkštimas) – 1 kg;
  • Apelsinai (didelė) – 4 vnt.;
  • Citrina – pusė;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Žvaigždinis anyžius – 3 vnt.;
  • Imbieras (šviežias) – 100 g;
  • Vanduo – 200 ml.

Uogienės paruošimas:

  1. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sumalkite per mėsmalę.
  2. Moliūgo minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą.
  3. Įpilkite vandens, pusę cukraus ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies.
  4. Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  5. Į puodą su moliūgu suberkite susmulkintą imbierą, apelsinų masę, žvaigždinį anyžių ir likusį cukrų. Viską kartu virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
  6. Pagauk žvaigždinį anyžių ir išmesk. Mišinį sutrinkite trintuvu.
  7. Supilkite citrinos sultis ir virkite dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Uogienę išdėliokite į supilstikite, užsukite ir apverskite.

Antras moliūgų uogienės variantas

Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus ir uogienes. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno darbą ir apsaugo jį nuo toksinų. Vaisius puikiai tinka detoksikacijos dietoms ir vienadienėms sulčių dietoms.
Ingredientai:
  • Moliūgas – 1 kg;
  • Apelsinas – 500 g;
  • Cukrus – 500 g;
  • Prieskoniai (cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas, muskato riešutas) – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 0,5 stiklinės;
  • Citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio.

Uogienės paruošimas:

  1. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, pabarstykite cukrumi ir palikite pusvalandžiui.
  2. Iš apelsinų išspauskite sultis ir įdėkite šiek tiek žievelės. Supilkite ant moliūgų.
  3. Įpilkite vandens ir prieskonių, užvirinkite ir 30 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  4. Įpilkite citrinos rūgšties ir supilkite uogienę į sterilius stiklainius.

Moliūgo nauda

Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui.

[the_ad id=”6308″]
  • Dėl šių savybių moliūgus vertina dietologai, kurie pataria šių daržovių valgyti visiems, kurie nori numesti svorio.
  • Moliūguose daugiau nei kitų rūšių daržovėse yra geležies, todėl moliūgų mėgėjai dažniau gali pasigirti gražia veido spalva ir gera nuotaika.
  • Specialistų teigimu, moliūgai yra naudingiausi produktai sergantiems širdies ir kraujotakos sistemos ligomis, nes šiose daržovėse gausu širdies darbą gerinančio, kraujagysles stiprinančio ir patinimus malšinančio kalio.
[the_ad id=”6308″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą