Moliūgų uogienė su obuoliais

Greitai paruošiama ir kvapni moliūgų uogienė su obuoliais

Paprastai moliūgas užauga labai didelis, o šeimininkės dažnai susimąsto, ką pagaminti iš jo. Siūlau virti moliūgų-obuolių uogienę. Patogu naudoti kaip pyragų, bandelių ir vyniotinių įdarą. Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su apelsinais

Kvapnioji moliūgų uogienė su apelsinais

Daugelis nemėgsta patiekalų iš moliūgų, nes jie turi specifinį kvapą. Mano uogienės variantas ypač tinka tokiems žmonėms – moliūgų uogienė su apelsinais. Nuostabus apelsinų aromatas ir saldžiarūgštis skonis maloniai nustebina! Ingredientai: Moliūgas (minkštimas) – 1 kg; Apelsinai (didelė) – 4 vnt.; Citrina – pusė; Cukrus – 1 kg; Žvaigždinis anyžius – 3 vnt.; Imbieras (šviežias) … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su spanguolėmis

Naudinga sveikatai moliūgų uogienė su spanguolėmis

Dėl to, kad moliūgas yra natūraliai saldus, uogienė iš jo kartais gaunasi per saldi. Todėl puiki išeitis – ją paįvairinti nedideliu kiekiu rūgščių uogų. Pavyzdžiui, tam puikiai tiks spanguolės. Moliūgo nauda Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su imbieru

Skanioji moliūgų uogienė su imbieru

Uogienė pagal šį receptą yra nuostabaus subtilaus moliūgo skonio, derinys su ryškiu imbiero aromatu ir citrinos gaivumu. Puikiai tiks pusryčiams ar desertui. Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui. Dėl … Skaityti toliau