Moliūgų humusas su avinžirniais

Moliūgų humusas su avinžirniais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 8 Moliūgų humusas – tai gardi ir maistinga užtepėlė, puikiai tinkanti tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam stalui. Šis Artimųjų Rytų patiekalas, praturtintas moliūgo skoniu, suteikia naujų spalvų tradiciniam humusui. Be to, jame gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų, todėl tai ne tik skanu, bet ir naudinga sveikatai. Galimos ingredientų … Skaityti toliau

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Moliūgų sriuba – tai ne tik šildantis patiekalas vėsiomis rudens dienomis, bet ir tikras vitaminų šaltinis. Moliūguose gausu beta karotino, vitaminų B1, B2, PP, cinko ir skaidulų, kurie stiprina imuninę sistemą ir gerina bendrą savijautą. Ši trinta moliūgų sriuba su bulvėmis ir morkomis yra lengvai paruošiama, o … Skaityti toliau

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis rudens ir žiemos sezonams. Ši sriuba sujungia švelnų moliūgo saldumą, kreminę tekstūrą ir subtilų mocarelos sūrio skonį, o moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą. Be to, sriuba yra lengvai … Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Moliūgų sriuba yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik sušildo vėsiais rudens ir žiemos vakarais, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo pojūtį. Šiame recepte tradicinė trinta moliūgų sriuba praturtinama karštai rūkytomis antienos lazdelėmis, kurios suteikia subtilų dūmo skonį, o grietinėlė – kreminę tekstūrą. Toks derinys neabejotinai pradžiugins jūsų skonio … Skaityti toliau

Pyragas su moliūgų įdaru ir maskarpone

Pyragas su moliūgų įdaru ir maskarpone

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 8 „Pyragas su moliūgų įdaru ir mascarpone“ – tai ne tik gardus desertas, bet ir maistinga alternatyva tradiciniams pyragams. Moliūgai yra viena iš vertingiausių daržovių, ypač rudenį, kai jie yra savo derliaus piko metu. Moliūguose gausu beta-karoteno, kuris organizme virsta vitaminu A ir stiprina imunitetą bei gerina odos … Skaityti toliau

Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu

Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 3 Moliūgų blynai su antienos filė ir graikiško jogurto padažu yra puikus patiekalas, derinantis ne tik unikalų skonį, bet ir vertingas maistines medžiagas. Moliūgai, pagrindinis šio recepto ingredientas, yra labai svarbūs žmogaus sveikatai. Jie turi daug skaidulų, kurios padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą, taip pat yra puikus antioksidantų, ypač beta-karotino, šaltinis, … Skaityti toliau

Moliūginiai virti varškėčiai

Moliūginiai virti varškėčiai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Moliūginiai varškėčiai – tai gardus ir lengvas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Moliūgai – pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis – yra itin naudingas produktas žmogaus organizmui. Jie gausūs beta karoteno, vitamino C, E ir A, taip pat skaidulų, kurios padeda palaikyti sveiką virškinimą. Beta karotenas, esantis … Skaityti toliau

Risotto su sviestiniu moliūgu

Risotto su sviestiniu moliūgu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 “Risotto su sviestiniu moliūgu” – tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vakarienei, tiek ypatingai progai. Sviestinis moliūgas, pagrindinis šio risotto ingredientas, yra turtingas vitaminais A ir C, skaidulomis bei antioksidantais, kurie prisideda prie stipresnės imuninės sistemos ir sveikesnės odos. Risotto gaminimas … Skaityti toliau

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Per pastaruosius metus galiu drąsiai pasakyti, kad mūsų šeima labai pamėgo įvairiausius subproduktus. Kartas nuo karto juos pasirenkame pietums arba vakarienei, kad pavalgytume skaniai ir sočiai. Štai ir vakar dienos troškinau antienos skrandukus su grietinėle ir patiekiau juos su daržovių piurė. Drąsiai galiu pasakyti – patiekalas labai pavykęs. Rekomenduoju jį … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su apelsinais

Kvapnioji moliūgų uogienė su apelsinais

Daugelis nemėgsta patiekalų iš moliūgų, nes jie turi specifinį kvapą. Mano uogienės variantas ypač tinka tokiems žmonėms – moliūgų uogienė su apelsinais. Nuostabus apelsinų aromatas ir saldžiarūgštis skonis maloniai nustebina! Ingredientai: Moliūgas (minkštimas) – 1 kg; Apelsinai (didelė) – 4 vnt.; Citrina – pusė; Cukrus – 1 kg; Žvaigždinis anyžius – 3 vnt.; Imbieras (šviežias) … Skaityti toliau