- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 2
Itin skanus bei sotus varškės apkepas, kuriame įprastus varškės apkepo ingredientus pakeisime į avižinius miltus ir avižinę košę. Nors iš esmės tai čia tinka bet kokia likusi nesuvalgyta pieniška košė – perlinė (esu ją ją ir naudojusi ne kartą), miežinė, sorų ar net grikių kruopų košė. O dar viską pagardinsime razinomis (galima ir nedėti, bet aš jas labai mėgstu), o viršų pabarstyme smulkintais riešutais. Tikras skanumėlis, kurį esame pamilę su visa šeima. Mėginkite šiandien ir Jūs!
Receptui reikės:
- varškės: 200 gramų
- avižinės košės: 200 gramų
- kiaušinių: 1
- cukraus: ~50 gramų
- avižinių miltų: ~60 gramų
- razinų: ~50 gramų
- smulkintų riešutų (viršui)
Paruošimas
- Pradžioje dubenyje išplak kiaušinį su cukrumi, sukrėsk varškę, ją ištrink, berk košę, miltus ir nuplikytas razinas.
- Viską gerai išmaišyk ir sukrėsk į paruoštą nedidelę kepimo skardą, išlygink paviršių, ant viršaus pabarstyk susmulkintais riešutais.
- Dėk kepti į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 50 minučių.
- Pjaustyk ir skanauk!
Dar tokio nesu bandžiusi. Reiks pamėginti!