Avižinis varškės apkepas su razinomis ir riešutais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 2
Itin skanus bei sotus varškės apkepas, kuriame įprastus varškės apkepo ingredientus pakeisime į avižinius miltus ir avižinę košę. Nors iš esmės tai čia tinka bet kokia likusi nesuvalgyta pieniška košė – perlinė (esu ją ją ir naudojusi ne kartą), miežinė, sorų ar net grikių kruopų košė. O dar viską pagardinsime razinomis (galima ir nedėti, bet aš jas labai mėgstu), o viršų pabarstyme smulkintais riešutais. Tikras skanumėlis, kurį esame pamilę su visa šeima. Mėginkite šiandien ir Jūs!

Receptui reikės:

  • varškės: 200 gramų
  • avižinės košės: 200 gramų
  • kiaušinių: 1
  • cukraus: ~50 gramų
  • avižinių miltų: ~60 gramų
  • razinų: ~50 gramų
  • smulkintų riešutų (viršui)

Paruošimas

  • Pradžioje dubenyje išplak kiaušinį su cukrumi, sukrėsk varškę, ją ištrink, berk košę, miltus ir nuplikytas razinas.
  • Viską gerai išmaišyk ir sukrėsk į paruoštą nedidelę kepimo skardą, išlygink paviršių, ant viršaus pabarstyk susmulkintais riešutais.
  • Dėk kepti į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 50 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!
avižinis varškės apkepas
avižinis varškės apkepas

2 komentarai apie “Avižinis varškės apkepas su razinomis ir riešutais”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą