Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės

Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 10 Trapūs susukti vafliai su sviestu – tai klasikinis desertas, kuris daugelį primena vaikystės skonius. Tai lengvai paruošiamas skanėstas, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek su uogiene, kondensuotu pienu ar net lydytu šokoladu. Jie puikiai tinka prie rytinės kavos ar arbatos ir gali tapti šventiniu stalo akcentu. Tradiciškai … Skaityti toliau

Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu

Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šiame recepte pristatome gardų desertą – vaflių tortą su „Rududu“ ir maskarponės sūrio pertepimu. Šis desertas primena vaikystės skonius, kai vaflius tepdavome uogiene, tačiau šį kartą siūlome šiek tiek modernesnį variantą. Šis tortas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir puikiai tinka įvairioms progoms. Vaflių tortas su „Rududu“ ir maskarponės sūrio … Skaityti toliau

Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu

Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu

Paruošimas: 25 min Porcijos: 10 Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu – tai gaivus, spalvingas ir lengvai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Šis desertas ne tik džiugina akį savo ryškiomis spalvomis, bet ir suteikia malonų skonį, derinant švelnią varškės tekstūrą su saldžiais želė gabalėliais. Be to, jo paruošimas nereikalauja kepimo, todėl sutaupysite … Skaityti toliau

Senovinės varškės spurgos, ruoštos su degtine

Senovinės varškės spurgos, ruoštos su degtne

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 6 Senovinės varškės spurgos su degtine – tai tradicinis lietuviškas desertas, primenantis vaikystės skonius ir švenčių akimirkas. Šios minkštos ir purios spurgos yra ypač mėgstamos per Užgavėnes, kai namus užlieja saldūs kepinių aromatai. Degtinė tešloje ne tik suteikia subtilų skonį, bet ir padeda spurgoms sugerti mažiau aliejaus kepant, … Skaityti toliau

Varškiniai vafliai su kefyru, pagal Beatą

Varškiniai vafliai su kefyru, pagal Beatą

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Varškiniai vafliai su kefyru – tai puikus pasirinkimas saldiems pusryčiams ar desertui, ypač atostogų metu, kai norisi palepinti save ir artimuosius. Šis receptas, įkvėptas Beatos virtuvės, suteikia galimybę mėgautis minkštais, puriais ir kvapniais vafliais, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, šie vafliai yra lengvai ir greitai pagaminami, todėl … Skaityti toliau

Trispalvė želė apelsino skiltelėse Vasario 16-ai

Trispalvė želė apelsino skiltelėse Vasario 16-ai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 16 Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena – yra ypatinga proga, kai švenčiame savo šalies laisvę ir nepriklausomybę. Šia proga daugelis renkasi gaminti patiekalus, atspindinčius mūsų tautos simbolius. Vienas iš tokių desertų – trispalvė želė apelsino skiltelėse, kuri ne tik džiugina akį, bet ir yra gardi bei gaivi. Galimos ingredientų … Skaityti toliau

Baltojo šokolado triufeliai Švento Valentino dienai

Baltojo šokolado triufeliai Švento Valentino dienai

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šv. Valentino diena – tai ypatinga proga, kai galime parodyti savo meilę ir dėmesį artimiesiems. Nors kai kurie mano, kad ši šventė yra komercinė, iš tiesų ji suteikia galimybę sustoti kasdienybės šurmulyje ir skirti laiko brangiausiems žmonėms. Vienas iš būdų nustebinti mylimąjį ar mylimąją – paruošti gardų desertą savo rankomis. … Skaityti toliau

Kepti obuoliai su bananų ir abrikosų džemo įdaru

Kepti obuoliai su bananų ir abrikosų džemo įdaru

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Šis desertas – tai puikus būdas pasimėgauti natūraliu vaisių saldumu ir šiluma, ypač šaltuoju metų laiku. Kepti obuoliai su bananų ir abrikosų džemo įdaru ne tik skaniai kvepia, bet ir suteikia namams jaukumo. Be to, tai puikus būdas sunaudoti sode užderėjusius obuolius ir pradžiuginti šeimą gardžiu desertu. … Skaityti toliau

Paukščių pienas, pagal seną mamos receptą

Paukščių pienas, pagal seną mamos receptą

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Paukščių pienas – tai desertas, kuris daugeliui primena vaikystės šventes ir šeimos susibūrimus. Šis lengvas ir purus skanėstas, pagamintas iš kiaušinių baltymų ir želatinos, yra tikras saldumynų klasikas, mėgstamas tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse. Nors tradiciškai paukščių pienas gaminamas iš kelių paprastų ingredientų, šiuolaikinėje virtuvėje atsiranda įvairių šio deserto variacijų, … Skaityti toliau

Pats paprasčiausias sausainių tinginys su kondensuotu pienu

Pats paprasčiausias sausainių tinginys su kondensuotu pienu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 10 Pats paprasčiausias sausainių tinginys su kondensuotu pienu – tai lietuviškas desertas, kurio gamyba nereikalauja daug laiko ir ypatingų įgūdžių. Šis desertas ypač mėgstamas dėl savo skonio ir tekstūros kontrasto – traškūs sausainiai puikiai dera su saldžiai kreminiu kondensuoto pieno ir sviesto mišiniu. Tuo tarpu sviestas suteikia deserto kreminę struktūrą ir … Skaityti toliau

Kreminės varškės suflė su citrinos žievele

Kreminės varškės suflė su citrinos žievele

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 8 Kreminės varškės suflė su citrinos žievele – tai desertas, kuris sujungia lengvumą ir gaivumą. Varškė yra puikus baltymų, kalcio ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, būtinas stipriems kaulams, raumenų augimui ir sveikai virškinimo sistemai palaikyti. Šis desertas ne tik pamalonins gomurį, bet ir aprūpins organizmą reikiamomis medžiagomis. … Skaityti toliau

Panna cotta su avietėmis, grietinėle ir natūraliu jogurtu

panna cotta su avietėmis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Panakota arba panna cotta – tai klasikinis itališkas desertas, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Jo pavadinimas reiškia “virta grietinėlė”, ir šis desertas puikiai dera su įvairiomis uogomis bei prieskoniais. Ši versija su avietėmis, grietinėle ir natūraliu jogurtu yra ypatinga savo švelniu skoniu ir gaivumu. Avietės suteikia … Skaityti toliau

Biscotti receptas su riešutais ir vaisiais

Biscotti receptas su riešutais ir vaisiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 10 Itališki sausainiai biscotti yra vienas iš tų desertų, kuris puikiai tinka įvairioms progoms. Šie sausainiai yra lengvai paruošiami, tačiau jų skonis yra nepakartojamas. Jie gali būti pagardinti įvairiais priedais, tokiais kaip džiovinti vaisiai, riešutai, šokoladas ir kt. Riešutai ir džiovinti vaisiai ne tik suteikia biscotti išskirtinio skonio, … Skaityti toliau

Avižinis varškės apkepas su razinomis ir riešutais

Avižinis varškės apkepas su razinomis ir riešutais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 2 Itin skanus bei sotus varškės apkepas, kuriame įprastus varškės apkepo ingredientus pakeisime į avižinius miltus ir avižinę košę. Nors iš esmės tai čia tinka bet kokia likusi nesuvalgyta pieniška košė – perlinė (esu ją ją ir naudojusi ne kartą), miežinė, sorų ar net grikių kruopų košė. O … Skaityti toliau

Karameliniai krepšeliai su riešutais

Karameliniai krepšeliai su riešutais

Paruošimas: 75 min Porcijos: 6 Karameliniai krepšeliai su riešutais – tai ne tik nuostabus desertas, bet ir puikus būdas palepinti save bei savo artimuosius. Šio recepto paslaptis slypi karamelės ir riešutų derinyje, kuris suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą. Riešutai, ypač žemės riešutai, yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai – jie gausūs baltymais, sveikaisiais … Skaityti toliau

Purūs keksiukai su Snickers

Purūs keksiukai su Snickers

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Purūs keksiukai su Snickers yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo. Jie ne tik be galo gardūs, bet ir nuostabiai purūs. Šis desertas yra tikra šventė jūsų skonio receptoriams. Įdomu, kad pagrindinis ingredientas – Snickers šokoladukas – suteikia keksiukams ypatingą skonį ir tekstūrą. Snickers šokoladukai yra puikus … Skaityti toliau

Purūs, burnoje tirpstantys žagarėliai su varške

Purūs, burnoje tirpstantys žagarėliai su varške

Paruošimas: 45 min Porcijos: 8 Žagarėliai yra tikrų tikriausias gėris ir didžiulis džiaugsmas, o dar varškiniai, man asmeniškai tai – kažkas fantastiški. Tai ne tik tradicinis Lietuvos desertas, bet ir puikus būdas sujungti senąsias mūsų tautos kulinarines tradicijas su šiuolaikine “maisto mada”. Žagarėliai su varške yra ypatingi dėl savo minkštumo ir purumo, o jų gamyba … Skaityti toliau

Juodo šokolado triufeliai – saldainiai su grietinėle

Juodo šokolado triufeliai - saldainiai su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tikrai labai skanūs ir verti Jūsų dėmesio triufeliai. Ganėtinai paprastai pagaminami, o skonis itin geras. Labai rekomenduoju juos pasigaminti, nes jie dar kartą pasikartosiu – pasakiškai skanūs. Beje, gaminant ir formuojant triufelius man darbą itin palengvina vienkartinės polietileninės pirštinės, nes kočiojant šokoladą šiltuose delnuose jis itin tirpsta. … Skaityti toliau

Naminiai mini zefyrai pagal Beatą

Naminiai mini zefyrai pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Šių naminių mini zefyrų receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad labai noriu iš išmėginti. Buvo sakoma, kad iš nurodytų kiekių produktų gausis maždaug 90 zefyrų (2-3 centimetrų skersmens). Bet aš pirmą kartą gamindama, recepto išmėginimui naudojau tik trečdalį nurodytų produktų ir man gavosi 35 zefyrai, bet po to gailėjau. … Skaityti toliau

Saldus morenginis vyniotinis su grietinėle

Saldus morenginis vyniotinis su grietinėle

Paruošimas: 50 min Porcijos: 6 Šiandien noriu Jums parodyti mūsų šeimoje itin pamėgtą desertą. Vaikai jį labai mėgsta su puodeliu arbatos arba pieno, o suaugę jį valgo su mėgstama kava. Tai saldus morenginis vyniotinis su grietinėle, kurio skonis tikrai vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jeigu dar ik šiol nesate jo ragavę, tai galiu patikinti – … Skaityti toliau