Minkštos varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

Varškės spurgos – daugeliui mūsų nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Šias spurgas man gamindavo mama, dabar gaminu pati. Varškės spurgos paruošiamos labai greitai, tiesiogine prasme per 15 minučių, iš pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas, kai reikia ką nors paruošti pusryčiams ar prie arbatos puodelio. Pačios spurgos gaunasi purios, su rudos spalvos plutele, … Skaityti toliau

Veganiški snickers

Veganiški snickers batonėliai

Žinau jog yra nemažai skeptiku ir tikrai ne visi mėgsta veganiškus desertus – aš juos dievinu! Tai puikus balansas tarp noro suvalgyti ka nors saldaus ir vistiek išlaikyti sveikos gyvensenos principus. Šio penktadienio skanėstas nuostabieji veganiški snickers batonėliai.⁣ Ingredientai pagrindui: 2 puodeliai nesūdytų riešutų⁣⁣; 10 medjool datulių⁣⁣; žiupsnelis druskos⁣⁣. [the_ad_placement id=”h2-2-desktop”][the_ad_placement id=”h2-2-mobile”] Ingredientai karamelei: 10 … Skaityti toliau

Datulių ir riešutų batonėliai

Datulių ir riešutų batonėlių receptas

Šiuos riešutų bei datulių batonėlius, kurie nereikalauja orkaitės – galima labai greitai ir lengvai pagaminti iš paprastų ingredientų. Aš dažniausiai juos pasigaminu iš anksto ir laikau šaldytuve, kai man norisi gardaus užkandžio ar šiaip kažko saldaus – išeitis jau yra. Ingredientai: 168g migdolų miltų⁣; 50g graikinių riešutų⁣; 30g moliūgų sėklų; 175g datulių be kauliukų (išmirkyti … Skaityti toliau

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Atėjus rugsėjui padidėjo ir pagreitėjo mūsų gyvenimo tempas: vėl gryžome į darbus, mokyklas, universitetus, užklasines veiklas ir pan. Sukamės kaip vijurkai, tad neretai ir pamirštame pavalgyti. Išeitis paprasta – turėti gardų, namuose pasiruoštą užkanduką! Šie vyšnių batonėliai itin greit pagaminami, nereikalaujantys daug pastangų, bet nenuviliantys savo skoniu. Sviestinė ir traški tešla, gaivus ir šiek tiek … Skaityti toliau

Nekeptas tortas su braškėm

Nekepto torto su braškėm receptas

Atėjus karštoms dienoms, vis mažiau norisi įjungti orkaitę. Nekeptas braškių tortukas yra puiki alternatyva bet kokiam desertui. Dėl grietinėlės sluoksnio pyragas labai švelnus ir lengvas. Recepte naudojami sviestiniai sausainiai, kurie užpildys tortą savo tekstūra ir harmoningai sujungs visus komponentus. O svarbiausia – tortuką lengva paruošti. Net vaikas gali susidoroti su jo paruošimu. O uogų sezono … Skaityti toliau

Morenginiai pyragaičiai

Morenginių pyragaičių receptas su citrininiu kremu

Labai mėgstu kulinarines knygas ir žurnalus! Ne todėl, kad maištauju prieš technologijas, bet tiesiog man vis dar jos yra patogiausias ir greičiausias būdas rasti tinkamą receptą, kai tik kokia proga prispiria. Paskutiniais metais Lietuvoje pasirodė daug ‘saldžių’knygų, kuriuose išskirtinai tik kepiniai ir desertai. Beveik niekada nelendu į interneto platybes, nebent jau seniau būčiau kažką nusižiūrėjus. … Skaityti toliau

Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais

Ar kada pagalvojote, ką veikia mokytojai mokytojų kambaryje, kurio durys paprastai būna uždarytos, kur nepasibeldus įeiti negalima, o jei ką ir pažada pakviesti, tai reikia laukti už durų? Na bent jau mano tokie atsiminimai, kai aš buvau dar gimnazistė Kėdainiuose. Nuo to laiko praėjo gana nemažai metų ir per tuos metus pati dirbau mokytoja keliose … Skaityti toliau

Šokoladiniai sausainiai sumuštiniams su ledais

Šokoladiniai sausainiai sumuštiniams su ledais

Šis receptas paimtas iš naujausiojo juodai/balto Donna Hay žurnalo. Šiaip aš tikrai žaviuosi jos paprastais receptais ir ypač gražiomis nuotraukomis, kurios tokios paprastos, neapkrautos, tiesiog leidžia pačiam maistui kalbėti apie save. Neabejotinai sužavėjo ir naujausias jos žurnalo numeris, kuriame pateikiami patiekalai ir kontrastai žaidžiant baltos ir juodos spalvos šešėliais ir atspalviais. Vienas straipsnis ypač patiko, … Skaityti toliau

Sūrio tortas su mangais

Sūrio tortas su mangais

SŪRIO TORTAS SU MANGAIS ✨ Labai gaivus ir tuo pačiu saldus mango vaisius, nepaprastai tinka vasariškiems desertams. Švelni ir kreminė tekstūra, tiesiog neleidžia atsispirti šiam gardžiam kąsneliui. Ingredientai (pagrindui):⁣⁣ 150g sviestinių sausainių⁣⁣; 20g cukraus⁣⁣; 60g tirpinto sviesto⁣⁣; Žiupsnelis druskos⁣⁣. Ingredientai (įdarui): 200g kreminio sūrio; 50g natūralaus jogurto⁣⁣; 30g cukraus⁣⁣; 100g šviežios mango tyrės⁣⁣; 6g želatinos … Skaityti toliau

Sausainių “Banoffee”

Sausainių "Banoffee" - nekeptas desertas

Reikės: 2 pak. šviesių arbatinių sausainių; 2 pak. tamsių arbatinių sausainių; 4 bananų; 400 ml grietinėlės 36 proc.; 1 skardinės Rududu (arba karamelės). Paruošimas: Grietinėlę suplakti su Rududu ir susluoksniuoti pyragą. Šviesių sausainių, kremas, bananai. 2 x Tamsių sausainių, kremas, bananai. Šviesių sausainių ir kremo likutis. Dėt nakčiai į šaldytuvą (bet kuo ilgiau tuo geriau).

Nekeptas varškės tortas su želė ir persikais

Nekeptas varškės tortas su želė ir persikais

Kulinarijos istorikai vis dar negali susitarti, kur buvo išrastas tortas. Tačiau mums tai visai nesvarbu, nes nepriklausomai nuo to, kurioje šalyje buvo iškeptas pirmasis tortas, dabar galime mėgautis įvairiais tortų variantais. Siūlome varškės torto su persikais receptą. Paruošimo laikas: 25 min. Porcijos: 8 asmenims Ingredientai: Minkšta varškė – 450 g; Grietinė 20% – 200 g; … Skaityti toliau

Citrininis rikotos pyragas

Citrininis rikotos pyragas tinkantis velykoms

Šis tradicinis itališkas pyragas, puikiai tinkantis Velykoms. Tai itin lengvos ir purios tekstūros citrinų ir rikotos pyragas, kuris gali būti puikus desertas prie popietės arbatos. Rikota suteikia sodrumo ir drėgmės, o citrina suteikia gaivų skonį.⁣ Ingredientai: 120 g sviesto (kambario temperatūros)⁣; 140 g cukraus pudros; 1 citrina (nulupta ir išspausta sultims); 250 g Ricotta sūrio … Skaityti toliau