- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Tikrai labai skanūs ir verti Jūsų dėmesio triufeliai. Ganėtinai paprastai pagaminami, o skonis itin geras. Labai rekomenduoju juos pasigaminti, nes jie dar kartą pasikartosiu – pasakiškai skanūs.
Beje, gaminant ir formuojant triufelius man darbą itin palengvina vienkartinės polietileninės pirštinės, nes kočiojant šokoladą šiltuose delnuose jis itin tirpsta.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~20-24 triufeliai.
Receptui reikės:
- juodo šokolado: 200 gramų
- 35% riebumo grietinėlės: 100 mililitrų
- kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
- cukraus pudros: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje šokoladą sulaužyk gabaliukais (galima ir sutarkuoti).
- Tada grietinėlę pakaitink iki užvirimo ir nukelk nuo kaitros.
- Suberk šokoladą, maišyk, kol ištirpsta ir masė tampa vientisa.
- Šokolado masę atvėsink ir padėk į šaldytuvą maždaug trims valandoms.
- Po to šaukšteliu imk šiek tiek šokolado ir rankomis greit formuok triufelius, nes šokoladas rankose šyla bei greitai tirpsta.
- Suformuotus triufelius padėk į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.
- Išėmus apvoliok kakavos ir cukraus pudros mišinyje.
- Patiek ir skanauk!
Labai skaniai susivalgė prie kavos puodelio. Ačiū už receptą.