Juodo šokolado triufeliai – saldainiai su grietinėle

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Tikrai labai skanūs ir verti Jūsų dėmesio triufeliai. Ganėtinai paprastai pagaminami, o skonis itin geras. Labai rekomenduoju juos pasigaminti, nes jie dar kartą pasikartosiu – pasakiškai skanūs.

Beje, gaminant ir formuojant triufelius man darbą itin palengvina vienkartinės polietileninės pirštinės, nes kočiojant šokoladą šiltuose delnuose jis itin tirpsta.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~20-24 triufeliai.

Receptui reikės:

  • juodo šokolado: 200 gramų
  • 35% riebumo grietinėlės: 100 mililitrų
  • kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukraus pudros: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje šokoladą sulaužyk gabaliukais (galima ir sutarkuoti).
  • Tada grietinėlę pakaitink iki užvirimo ir nukelk nuo kaitros.
  • Suberk šokoladą, maišyk, kol ištirpsta ir masė tampa vientisa.
  • Šokolado masę atvėsink ir padėk į šaldytuvą maždaug trims valandoms.
  • Po to šaukšteliu imk šiek tiek šokolado ir rankomis greit formuok triufelius, nes šokoladas rankose šyla bei greitai tirpsta.
  • Suformuotus triufelius padėk į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.
  • Išėmus apvoliok kakavos ir cukraus pudros mišinyje.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Juodo šokolado triufeliai – saldainiai su grietinėle”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą