- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Kadangi be galo patiko neseniai gamintas šokoladinis sūrio pyragas, tai labai užsinorėjau jį pasigaminti dar vieną kartą, tik kiek kitokį variantą. Šį kartą želė su konservuotomis vyšniomis suteikė pyragui gaivumo ir lengvumo… Tikras skanumėlis. Vieno gabaliuko niekam neužteko, visi kas valgė prašė pakartoti. Būtinai išmėginkite šį tortą, nenusivilsite! 😉
Receptui reikės:
Pagrindui:
- šokoladinių sausainių: 350 gramų (2 pakelių)
- sviesto: 150 gramų
Sūrio sluoksniui:
- maskarponės sūrio: 250 gramų
- grietinėlės: 200 gramų
- cukraus: 120 gramų
- želatinos: 20 gramų
Želė sluoksniui:
- konservuotų vyšnių sirupe: ~500-600 mililitrų indelio
- želatinos: 20 gramų
- cukraus: 2-3 valgomųjų šaukštų (jeigu vyšnių sirupas rūgštus)
Paruošimas
- Pyrago pagrindas: Blenderiu ar mėsmale sumalk sausainius.
- Ištirpink ir atvėsink sviestą.
- Sumaišyk su maltais sausainiais. Gausi drėgną, birią masę.
- Berk gautą masė į torto formą nuimamais kraštais (26 centimetrų skersmens) ir stipriai spausdamas suformuok pyrago pagrindą.
- Dėk į šaldytuvą, kol ruoši maskarponės sūrio kremą.
- Maskarponės sūrio kremas: Želatiną užpilk 100 mililitrų šalto virinto vandens ir palik maždaug pusvalandžiui brinkti.
- Per tą laiką iki standumo išplak grietinėlę su cukrumi.
- Sudėk maskarponę ir visą masę išplak iki vientisos.
- Išbrinkusią želatiną pakaitink iki užvirimo ir nukelk nuo viryklės, atvėsink, supilk į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišyk (ne mikseriu).
- Kremą pilk ant sausainių pagrindo, išlygink ir dėk į šaldytuvą, kol kremas sustings (man šį kartą po 60 minučių jau buvo sustingęs taip, kad drąsiai galima buvo pilti želė sluoksnį).
- Želė sluoksnis: Želatiną užpilk 100 mililitrų vandens ir palik brinkti maždaug pusvalandį.
- Nupilk nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti maždaug 150-200 mililitrų. Kadangi sirupas stipraus skonio (mano turimas buvo rūgštokas), įpilk į jį vandens tiek, kad išvis gautum maždaug 500 mililitrų skysčio.
- Jeigu sirupas rūgštus, įberk cukraus (gali pagal skonį, kokio saldumo želė norisi).
- Į vyšninį sirupą supilk išbrinkusią želė. Viską nuolatos pamaišydamas, kad ištirptų želė, pakaitink iki užvirimo, nukelk nuo kaitros ir atvėsink.
- Išdėliok ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilk atvėsusią želė.
- Dėk tortą į šaldytuvą, kol sustingsta.
- Pjaustyk ir skanauk!
Va čia tai skanumėlis. Jei neskaičiuočiau kalorijų galėčiau tokiu gardėsiu lepintis, kad ir kasdien. Puikiai gavosi.