Paprastas šokoladinis vaflių tortas

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 6

Kartais mėgstu labai paprastus pyragus, kai norisi pasilepinti. Šis šokoladinis tortas yra būtent vienas iš tokių. Paprasti ingredientai, paprastas paruošimas, o galutinis rezultatas tikrai labai geras. Rekomenduoju išmėginti. 🙂

Beje, jeigu norisi gaminant galima dėti 100 gramų juodo ir 100 gramų pieniško šokolado (vietoje 200 gramų vien juodo), tada kremas gausis itin švelnaus skonio.

Beje, originaliame recepte buvo nurodoma pyragą stingdyti maždaug 6-8 valandas, bet mano tikrai sustingo daug greičiau – po maždaug 3-4 valandų.

Receptui reikės:

  • juodo šokolado: 200 gramų
  • sviesto: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • cukraus pudros: 70 gramų
  • vanilinio cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
  • tirpios kavos: 1 arbatinio šaukštelio
  • vaflių lakštų: 10 (mano buvo 16×30 centimetrų dydžio)

Paruošimas

  • Pradžioje šokoladą sulaužyk gabaliukais ir ištirpink ant vandens garų vonelės.
  • Šiek tiek atvėsink, tada į šokoladą sudėk gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir susmulkintas tirpios kavos granules.
  • Viską plak mikseriu maždaug 5 minutes.
  • Po to kremu tepk vaflių lakštus ir dėk juos vieną ant kito gerai prispausdamas.
  • Pyrago viršutinį lakštą taip pat aptepk kremu.
  • Jeigu norisi dar gali apibarstyti šokolado drožlėmis.
  • Palaikyk šaldytuve, kol kremas sustingsta.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Paprastas šokoladinis vaflių tortas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą