Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu

  • Paruošimas: 40 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 6

Sotiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei itin tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Jo skonis tikrai puikus ir jis vertas viso Jūsų dėmesio. Jeigu tik esate bulvių mėgėjas, kaip ir mano šeima, tai galiu garantuoti, kad šis receptas Jūsų nenuvils.

Taip pat tokiam apkepui galite naudoti tiek pievagrybius, tiek miško grybus. Aš šį kartą naudojau voveraites, bet esu mėginusi daug variantų – visais gaunasi puikiai.

Jeigu norite išgauti stipresnį skonį, galite naudoti čedarį arba kietąjį sūrį arba maišyti su fermentiniu, bet šį kartą aš gaminau tik su fermentiniu ir buvo tikrai itin skanu.

Receptui reikės:

  • bulvės: 1 kilogramo
  • fermentinis sūris: 200 gramų
  • norimi grybai: 200 gramų (tinka voveraitės, miško grybai arba pievagrybiai)
  • 35% riebumo grietinėlė: 150 gramų
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 3 skiltelių
  • petražolės: 1 pundelio (arba kiti mėgstami žalumynai)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
Taip pat:
  • sviestas arba aliejus (kepimui)
  • sviestas arba aliejus (kepimo indui patepti)
  • vanduo: pagal poreikį (virimui)

Paruošimas

  • Pradžioje bulves gerai nuplauk.
  • Tada į puodą pripilk vandens, užvirk, sudėk bulves su lupenomis ir virk maždaug 20 minučių, jų pervirti nereikia, nes dar keps orkaitėje. Jeigu norisi virti be lupenų, tai virimo laikas būna dar trumpesnis.
  • Po to bulves nulupk ir supjaustyk vidutinio storio griežinėliais.
  • Į keptuvę įpilk aliejaus ir įkaitink.
  • Svogūnus susmulkink, suberk į keptuvę ir kelias minutes apkepk. Svogūnus atidėk.
  • Tada voveraites (arba kitus grybus) gerai nuvalyk ir suberk į keptuvę, pakepk maždaug 10 minučių.
  • Petražoles pasmulkink. Į dubenėlį išspausk česnaką, įpilk grietinėlės, suberk petražoles, pagardink druska ir pipirais, išmaišyk.
  • Tuomet kepimo formą ištepk aliejumi, dėk ploną sluoksnį bulvių griežinėlių, šiek tiek svogūnų, užpilk šlakelį grietinėlės, tada dėk dar bulvių, svogūnų, užpilk grietinėlės ir sudėk grybus.
  • Sūrį sutarkuok ir pabarstyk ant grybų sluoksnio.
  • Kepk įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  • Patiek ir skanauk!

3 komentarai apie “Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą