Bulviniai ežiukai – abriedukai

Bulviniai ežiukai - abriedukai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Toks bulvinis patiekalas lydi nuo pat vaikystės. Mano mama juos visada vadindavo abriedukais, nors kitose šeimose juos vadina paprasčiau – tiesiog bulviniais ežiukais (nors originaliai būna miltiniai ežiukai). Gal daugeliui tai ir žinomas patiekalas, tačiau tikiuosi, kad tai bus geras priminimas, apie primirštą receptą. Beje, šiais ežiukų receptais jau dalinausi … Skaityti toliau

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Paruošimas: 25 min Porcijos: 6 Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar … Skaityti toliau

Virtinukai – ežiukai su varške

Virtinukai - ežiukai su varške

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau miltinius ežiukus su spirgučių padažu (be varškės), o šiandien noriu parodyti skanų variantą su varške. Paruošti su varške jie būna minkštesni ir kiek sunkiau išlaiko savo formą, tačiau man asmeniškai jie gal net skanesni. Tačiau mano vyrui paruošti su varške visiškai nepatinka, tad matomai čia yra kiekvieno skonio … Skaityti toliau

Beatos pilno grūdo ežiukai

Beatos pilno grūdo ežiukai

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Net galima aikčioti iš nuostabos, kokie skanūs yra naminiai, ką tik išvirti “ežiukai”. Tikrų tikriausias “comfort food”, nes tinka ir pati patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šis Beatos variantas yra sveikesnis, o virtinukai gaunasi kietesni, nes ruošiami iš pilno grūdo miltų. Galima juos ir cukrumi su grietine paskaninti, ar svogūnų-sviesto-grietinės … Skaityti toliau

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu - geriausias receptas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Man asmeniškai tokie “ežiukai” yra tikrų tikriausias lietuviškas patiekalas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, šitaip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama arba močiutė, kai apsistodavau pas ją. Vos 4 ingredientai ir patiekalas paruoštas, tikriausiai paprasčiau ir nesugalvosi. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Gal tai ir nebus kažkoks naujas … Skaityti toliau

Skryliai – ežiukai be kiaušinių

Skryliai - ežiukai be kiaušinių

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tai dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su itin skambiu pavadinimu – ežiukai (mano močiutės vadinami skryliai per tarką). Nors tokiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės tikriausiai nerasime, bet tai itin paprastai paruošiamas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar didžiulis pliusas toks, kad juos galima užsišaldyti. Na gi, … Skaityti toliau

Bulviniai močiutės paplotėliai – skryliai

Bulviniai močiutės paplotėliai - skryliai

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti dar vieną patiekalą, kurį išmokau gaminti iš savo močiutės – bulvinius paplotėlius arba skrylius. Nors tikriausiai skryliais šio patiekalo negalima vadinti, nes jie yra gaminami be bulvių, bet mano močiutė vadindavo būtent taip. Bet tikrai ne pavadinime visa esmė, o gerame skonyje. Būtinai pamėginkite pasigaminti. 🙂 … Skaityti toliau

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Jau rodžiau kaip pagaminti minkštus miltinius skrylius ir skrylius su varške, o šiandien Beatos laidoje nusižiūrėtas variantas su plikyta tešla. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti – genealumas slypi paprastume! Kai išmėginau šį fantastišką receptą, skrylių ruošimas tapo malonumu. Beje iš tokios tešlos puikiai galite gaminti ir koldūnus ar įvairiausius … Skaityti toliau

Skryliai su varške

Skryliai su varške

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau kaip pagaminti skrylius su spirgučiais, o šiandien noriu parodyti variantą su varške, kuris taip pat be galo geras ir vertas Jūsų dėmesio. Būtinai pamėginkite. Šių skrylių tešla gaunasi itin minkšta ir šiek tiek lipni. Aš pati jos visai nekočioju. Miltuotomis rankomis tiesiog gnybiu gabalėlį tešlos, tada rankomis volioju … Skaityti toliau

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Italai turi labai daug pačių įvairiausių rūšių skirtingų itališkų makaronų, o va mes lietuviai turime miltinius skrylius. Žinoma, tenka pripažinti, kad skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos prisitaikė pagal savo skonį. Skrylių pagaminimas atima truputį laiko, bet vienu kartu galite pasigaminti didesnę porciją ir kitą … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės troškinys su daržovėmis

Vištienos krūtinėlės troškinys su daržovėmis

Paruošimas: 75 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau keletą mūsų šeimai labai patikusių vištienos patiekalų, kuriuos Jūs taip pat labai išgyrėte: – vištienos krūtinėlės troškinys su grietinėle; – makaronai su vištiena ir grietinėle; – įdarytos bulvės su vištiena ir grietinėle; O šiandien parodysiu dar vieną labai skanų vištienos krūtinėlės troškinį, kurį gaminu su daug daržovių ir … Skaityti toliau

Kreminiai makaronai su tunu, špinatais ir grietinėle

Kreminiai makaronai su tunu, špinatais ir grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Tokie makaronai su tunu, grietinėle ir špinatais yra ypatingai greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas. Aš pati labiausiai mėgstu makaronus su kuo daugiau padažo. Šie gaunasi būtent tokie! Padažo buvo tikrai nemažai. Pomidorų padažą šį kartą gamindama naudojau paprastą, be jokių priedų. Drąsiai galite rinktis ir itališką padažą. Tokiu atveju reikia … Skaityti toliau

Tagliatelle makaronai su faršu

Tagliatelle makaronai su faršu

Paruošimas: 25 min Porcijos: 3 Tai itin skanus ir labai lengvas būdas paruošti Tagliatelle makaronus su faršu. Jei tik norite pasilepinti bei palepinti savo šeimą ar užsukusius svečius, tai būtinai pamėginkite šį gaminimo variantą. Beje, aš šiam patiekalui įprastai renkuosi kiaulienos-jautienos faršą. Esu mėginusi ruošti vien su kiaulienos faršu ir vien su jautienos faršu, bet … Skaityti toliau

WOK makaronai su krevetėmis ir daržovėmis

WOK makaronai su krevetėmis ir daržovėmis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Be galo vienos keptuvės WOK makaronai su krevetėmis ir daržovėmis vos per 15-20 minučių? Tikrai tai yra įmanoma! Tai nuostabi pietų arba vakarienės idėja, kuri nepalieka abejingų – ypatingai lengvai pagaminama, savyje sutalpinanti labai daug skirtingų skonių, itin gardi ir be vargo įtinkanti net išrankiausiems skoniams. Ir, žinoma, nebus daug … Skaityti toliau

Ryžių makaronai su krevetėmis, pievagrybiais ir kokosų pienu

Ryžių makaronai su krevetėmis, pievagrybiais ir kokosų pienu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kelis nuostabus variantus kaip paruošti makaronus su krevetėmis ir Jūs juos labai išgyrėte: – makaronai su krevetėmis ir grietinėle; – makaronai su nduja ir krevetėmis; O šiandien sugalvojau suderinti krevetes su ryžių makaronais. Tenka pripažinti, kad gan retokai gaminu patiekalus su ryžių makaronais. Norėčiau tai daryti tikrai žymiai … Skaityti toliau

Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės padažu pagal Beatą

Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės padažu pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Aš tikrai niekada neatsisakau lėkštės gardžių makaronų, o ypatingai, jeigu dar su krevetėmis. Mėgstu juos visokiausius, tiek su pomidorų padažu, tiek su paprastu alyvuogių aliejaus padažu, tiek su įvairiausiais kreminiais grietinėlės padažais. Kaip nusprendžiu pagaminti makaronus, priklauso nuo tos dienos nuotaikos. Šįkart prie savo gaminamų makaronų be galo norėjau to … Skaityti toliau

Makaronai – pasta su nduja ir krevetėmis

Makaronai - pasta su nduja ir krevetėmis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Visiškai nekasdieniška ir paprasta pasta mūsų virtuvėje, kurią tikrai retokai gaminame (su improvizacijomis). Šį kartą pasidalinsiu savo pačiu mylimiausiu variantu su nduja ir krevetėmis. Man labai patinka, kad mes su vyru sutariame vienu klausimu – mes abu be galo mėgstame krevetes. Tad jeigu vakarienei pasakau, kad gaminsiu kažką su jomis, … Skaityti toliau

Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, keptos orkaitėje

Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, keptos orkaitėje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 65 min Porcijos: 4 Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, iškeptos orkaitėje – sotus, skanus bei kvapnus patiekalas, kaip tik tai, ko reikia šaltą žiemišką dieną, kad sušildytų visą organizmą. Šiandien Jums parodysiu savo šeimos labiausiai pamėgtą variantą kaip mes įdarinėjame bulves su malta mėsa. Įprastai aš renkuosi tik kiaulieną, bet … Skaityti toliau

Maltos vištienos šnicelis, keptas keptuvėje

Maltos vištienos šnicelis, keptas keptuvėje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 3 Šie maltos vištienos šniceliai yra iš mano vaikystės, nes tokius visada kepdavo mano šeimos moterys. Dabar savo šeimai kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai apima nostalgija. Jie gaunasi minkšti, purūs, sultingi ir be galo gardūs… Tokie ir privalo būti vaikystės prisiminimai. Beje, jau rodžiau kaip gaminti kitokius … Skaityti toliau

Vištienos šnicelis keptas vorkaitėje

Vištienos šnicelis keptas vorkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Jau rodžiau Jums kaip pagaminti tarybinius šnicelius su juoda duona ir muštos mėsos šnicelius. O šį kartą vištienos  šniceliai, iškepti orkaitėje. Galiu tik pasakyti, kad jie gaunasi itin sultingi, minkšti bei be galo skanūs, nes yra gaminami iš vištienos šlaunelių mėsos. Greitai (didžiąją darbo dalį už mus … Skaityti toliau