Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Pastaruoju metu apėmė avinžirnių sriubų manija ir labai eksperimentuoju su jomis. Jau rodžiau kaip pagaminti avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu ir kreminę konservuotų avinžirnių sriubą. Abu tie receptai tikrai “prilipo” mūsų šeimoje. O šiandien Jūsų visų teismui – soti, sodraus skonio ir labai skani pomidorinė sriuba su avinžirniais ir vištiena, … Skaityti toliau

Kreminė konservuotų avinžirnių sriuba su grietinėle

Kreminė konservuotų avinžirnių sriuba su grietinėle

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagamint nuostabią avinžirnių sriuba su lydytu sūreliu, kuri mūsų šeimai labai patinka. O šiandien noriu Jums parodyti dar vieną nuostabų variantą, kuriam naudosiu konservuotus avinžirnius ir grietinėlę. Šios sriubos privalumas toks, kad ją paruošite greičiau, nes jai nereikės išmirkyti avinžirnių per naktį. Beje, ar žinojote? Avinžirniai yra labai … Skaityti toliau

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 5 Tokią avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu pagal Beatos receptą viriau pirmą kartą, nors jau senokai norėjau tai padaryti. Ir galiu pasakyti, kad gavosi tikrai fantastiško skonio ir rekomenduoju Jums ją pasigaminti. Žinau, kad mano aplinkinių draugų rate, daug kas vis dar “skersai” žiūrį į avinžirnius ir mieliau renkasi tiesiog žirnius. … Skaityti toliau

Trinta meksikietiška – čili sriuba su faršu ir pupelėmis

Trinta meksikietiška - čili sriuba su faršu ir pupelėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti meksikietišką čili sriubą su faršu, o šiandien noriu parodyti kiek kitokį jos variantą, kuris man taip pat labai patinka. Ši sriuba pagrinde skiriasi tuo, kad mes ją gaminimo pabaigoje sutrinsime, tad ji bus labiau kreminė. Ir šioje sriuboje labiau jaučiasi daržovės ir mažiau … Skaityti toliau

Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Jau rodžiau kaip paruošti įdarytas paprikas su faršu ir sūriu, keptas orkaitėje, o šiandien parodysiu kiek kitokį variantą – su faršu ir ryžiais. Tik jas kepsime nebe orkaitėje, o ištroškinsime puode. Taip pat šiam variantui aš nenaudoju sūrio, nors jeigu jį labai mėgstate, jis čia taip pat … Skaityti toliau

Makaronai (Spagečiai) su pistacijų-pesto padažu ir parmos kumpiu

Makaronai (Spagečiai) su pistacijų-pesto padažu ir parmos kumpiu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 1 Vis atsidarius šaldytuvą man akis bado mano padažai. Aš mėgstu ne tik prisigaminti naminių, bet ir pirkti pačius įvairiausius parduotuvėse. Ir juos testuoti, ragauti. Kai kurie patinka, kai kurie ne. Štai visai neseniai nusipirkau pistacijų-pesto padažą ir vakar vakarienei sugalvojau paruošti spagečius su šiuo padažu, nes tiesą pasakius daugiau nesugalvojau … Skaityti toliau

Įdaryta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir sūriu, kepta orkaitėje

Įdaryta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir sūriu, kepta orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Neseniai pasakojau kaip skaniai paruošti anties krūtinėlę su uogų padažu, o šiandien parodysiu dar vieną paukštienos patiekalą. Tik šį kartą gaminsiu įdarytą vištienos krūtinėlę orkaitėje. Ją įdarau su įvairiomis daržovėmis ir sūriu, apskrudintu keptuvėje, o po to galutinai iškepu orkaitėje. Patikėkite manimi, galutinis skonis labai geras ir … Skaityti toliau

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Paruošimas: 35 min Porcijos: 2 Šis orkaitėje keptos lašišos patiekalas su brokoliais ir nuostabiomis bulvytėmis yra ganėtinai paprastas. Tiesiog lašiša, tiesiog bulvės, tiesiog brokoliai. Vos keli neįmantrūs prieskoniai, viena vienintelė kepimo skarda ir šlakelis kokybiško ypač tyro alyvuogių aliejaus. O viskas gaunasi fantastiškai ir be galo skaniai. Tobula vakarienė būna užgarantuota. Kažkada labai seniai, buvau … Skaityti toliau

Bulviniai ežiukai – abriedukai

Bulviniai ežiukai - abriedukai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Toks bulvinis patiekalas lydi nuo pat vaikystės. Mano mama juos visada vadindavo abriedukais, nors kitose šeimose juos vadina paprasčiau – tiesiog bulviniais ežiukais (nors originaliai būna miltiniai ežiukai). Gal daugeliui tai ir žinomas patiekalas, tačiau tikiuosi, kad tai bus geras priminimas, apie primirštą receptą. Beje, šiais ežiukų receptais jau dalinausi … Skaityti toliau

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Paruošimas: 25 min Porcijos: 6 Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar … Skaityti toliau

Virtinukai – ežiukai su varške

Virtinukai - ežiukai su varške

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau miltinius ežiukus su spirgučių padažu (be varškės), o šiandien noriu parodyti skanų variantą su varške. Paruošti su varške jie būna minkštesni ir kiek sunkiau išlaiko savo formą, tačiau man asmeniškai jie gal net skanesni. Tačiau mano vyrui paruošti su varške visiškai nepatinka, tad matomai čia yra kiekvieno skonio … Skaityti toliau

Beatos pilno grūdo ežiukai

Beatos pilno grūdo ežiukai

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Net galima aikčioti iš nuostabos, kokie skanūs yra naminiai, ką tik išvirti “ežiukai”. Tikrų tikriausias “comfort food”, nes tinka ir pati patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šis Beatos variantas yra sveikesnis, o virtinukai gaunasi kietesni, nes ruošiami iš pilno grūdo miltų. Galima juos ir cukrumi su grietine paskaninti, ar svogūnų-sviesto-grietinės … Skaityti toliau

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu - geriausias receptas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Man asmeniškai tokie “ežiukai” yra tikrų tikriausias lietuviškas patiekalas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, šitaip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama arba močiutė, kai apsistodavau pas ją. Vos 4 ingredientai ir patiekalas paruoštas, tikriausiai paprasčiau ir nesugalvosi. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Gal tai ir nebus kažkoks naujas … Skaityti toliau

Skryliai – ežiukai be kiaušinių

Skryliai - ežiukai be kiaušinių

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tai dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su itin skambiu pavadinimu – ežiukai (mano močiutės vadinami skryliai per tarką). Nors tokiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės tikriausiai nerasime, bet tai itin paprastai paruošiamas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar didžiulis pliusas toks, kad juos galima užsišaldyti. Na gi, … Skaityti toliau

Bulviniai močiutės paplotėliai – skryliai

Bulviniai močiutės paplotėliai - skryliai

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti dar vieną patiekalą, kurį išmokau gaminti iš savo močiutės – bulvinius paplotėlius arba skrylius. Nors tikriausiai skryliais šio patiekalo negalima vadinti, nes jie yra gaminami be bulvių, bet mano močiutė vadindavo būtent taip. Bet tikrai ne pavadinime visa esmė, o gerame skonyje. Būtinai pamėginkite pasigaminti. 🙂 … Skaityti toliau

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Jau rodžiau kaip pagaminti minkštus miltinius skrylius ir skrylius su varške, o šiandien Beatos laidoje nusižiūrėtas variantas su plikyta tešla. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti – genealumas slypi paprastume! Kai išmėginau šį fantastišką receptą, skrylių ruošimas tapo malonumu. Beje iš tokios tešlos puikiai galite gaminti ir koldūnus ar įvairiausius … Skaityti toliau

Skryliai su varške

Skryliai su varške

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau kaip pagaminti skrylius su spirgučiais, o šiandien noriu parodyti variantą su varške, kuris taip pat be galo geras ir vertas Jūsų dėmesio. Būtinai pamėginkite. Šių skrylių tešla gaunasi itin minkšta ir šiek tiek lipni. Aš pati jos visai nekočioju. Miltuotomis rankomis tiesiog gnybiu gabalėlį tešlos, tada rankomis volioju … Skaityti toliau

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Italai turi labai daug pačių įvairiausių rūšių skirtingų itališkų makaronų, o va mes lietuviai turime miltinius skrylius. Žinoma, tenka pripažinti, kad skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos prisitaikė pagal savo skonį. Skrylių pagaminimas atima truputį laiko, bet vienu kartu galite pasigaminti didesnę porciją ir kitą … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės troškinys su daržovėmis

Vištienos krūtinėlės troškinys su daržovėmis

Paruošimas: 75 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau keletą mūsų šeimai labai patikusių vištienos patiekalų, kuriuos Jūs taip pat labai išgyrėte: – vištienos krūtinėlės troškinys su grietinėle; – makaronai su vištiena ir grietinėle; – įdarytos bulvės su vištiena ir grietinėle; O šiandien parodysiu dar vieną labai skanų vištienos krūtinėlės troškinį, kurį gaminu su daug daržovių ir … Skaityti toliau

Kreminiai makaronai su tunu, špinatais ir grietinėle

Kreminiai makaronai su tunu, špinatais ir grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Tokie makaronai su tunu, grietinėle ir špinatais yra ypatingai greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas. Aš pati labiausiai mėgstu makaronus su kuo daugiau padažo. Šie gaunasi būtent tokie! Padažo buvo tikrai nemažai. Pomidorų padažą šį kartą gamindama naudojau paprastą, be jokių priedų. Drąsiai galite rinktis ir itališką padažą. Tokiu atveju reikia … Skaityti toliau