Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Pastaruoju metu apėmė avinžirnių sriubų manija ir labai eksperimentuoju su jomis. Jau rodžiau kaip pagaminti avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu ir kreminę konservuotų avinžirnių sriubą. Abu tie receptai tikrai “prilipo” mūsų šeimoje. O šiandien Jūsų visų teismui – soti, sodraus skonio ir labai skani pomidorinė sriuba su avinžirniais ir vištiena, … Skaityti toliau

Netikras zuikis su “Basilis” sūriu, varške, daržovėmis ir džiovintais pomidorais

Netikras zuikis su "Basilis" sūriu, varške, daržovėmis ir džiovintais pomidorais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Ar kada gaminote netikrą zuikį su varške? Kai pamačiau šį receptą, tai jis mane labai sudomino ir nusprendžiau, kad turiu išmėginti. Ir ką galiu pasakyti? Ogi galutinis rezultatas tikrai be galo geras. Nuo šiol šis variantas vienas mano pačių mėgstamiausių, kurį rekomenduoju pamėginti ir Jums! Beje, šiais … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės troškinys su grietinėle

Vištienos krūtinėlės troškinys su grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Šį kartą Jums rodau labai skanų (tiesiog be proto skanų) būdą kaip pagaminti vištienos krūtinėlės troškinį su grietinėle. Šis grietinėlės padažas yra tikrai tobulo skonio, mes su šeima jį tiesiog pamilome. Kad viską paruošti, reikia tikrai nedaug ingredientų, o pats gamybos procesas garantuotai pavyks kiekvienam. Jeigu esate vištienos patiekalų mėgėjas, … Skaityti toliau

Saldžiai aštri vištiena su medumi, kepta orkaitėje

Saldžiai aštri vištiena su medumi, kepta orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 27 min Porcijos: 3 Itin minkšta ir labai sultinga vištiena orkaitėje greitai – saldžiai aštriame padaže su medumi. Labai gardu patiekti su virtais ryžiais, virtomis arba keptomis bulvytėmis arba kitu savo pamėgstu garnyru. Kai atradau šį receptą, dabar labai dažnai šitaip gaminu, nes paruošimas tikrai nėra sudėtingas, ingredientai taip pat ganėtinai … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau

Vištienos iešmeliai su rozmarinu

Vištienos iešmelių receptas su rozmarinu

Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos … Skaityti toliau

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vištienos krūtinėlėje gausu vitaminų A, C, H, PP, B grupės ir cholino, būtino tinkamai kepenų veiklai. Mėsoje cholesterolio nėra, todėl jį rekomenduojama vartoti ne tik lieknėjant, bet ir nėštumo ar širdies ir kraujagyslių ligų metu. Rinkdamiesi nepamirškite, kad filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, be mėlynių, o gyslos – baltos arba rausvos. Ingredientai: Kiaušiniai 3 … Skaityti toliau