- Paruošimas: 45 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 3
Šios ypatingos vištienos salotos su traškiu saliero ir obuolių pagrindu yra puikus pasirinkimas ieškant maistingo ir sveiko patiekalo. Salotos išsiskiria savo unikalia tekstūrų kombinacija – traškūs salierai ir obuoliai puikiai dera su sultinga vištiena ir kremišku fetos sūriu. Šis patiekalas yra idealus tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Receptas sukurtas taip, kad būtų ir maistingas, ir lengvas, todėl puikiai tinka sportuojantiems ar besirūpinantiems sveika mityba.
Galimos ingredientų alternatyvos:
Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutiena arba vištienos šlaunelėmis. Fetos sūrį galima pakeisti mocarela ar ricotta sūriu. Vietoj graikinių riešutų tinka pekaniniai, lazdyno ar kedro riešutai. Obuolių actą galima pakeisti citrinos sultimis, o ksilitolio vietoje galima naudoti medų ar agavų sirupą. Raudonąjį svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais.
Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutiena arba vištienos šlaunelėmis. Fetos sūrį galima pakeisti mocarela ar ricotta sūriu. Vietoj graikinių riešutų tinka pekaniniai, lazdyno ar kedro riešutai. Obuolių actą galima pakeisti citrinos sultimis, o ksilitolio vietoje galima naudoti medų ar agavų sirupą. Raudonąjį svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais.
Patiekalo gaminimo patarimai:
Geriausiam rezultatui pasiekti, vištieną reikėtų marinuoti bent 30 minučių, tačiau galima palikti ir per naktį. Obuolius geriausia pjaustyti prieš pat patiekiant, kad nepatamsėtų. Salierus rekomenduojama pjaustyti plonai, kad būtų maloniau kramtyti. Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Geriausiam rezultatui pasiekti, vištieną reikėtų marinuoti bent 30 minučių, tačiau galima palikti ir per naktį. Obuolius geriausia pjaustyti prieš pat patiekiant, kad nepatamsėtų. Salierus rekomenduojama pjaustyti plonai, kad būtų maloniau kramtyti. Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Kalorijos:
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1308 kcal.
- Vienos porcijos kaloringumas: 436 kcal.
- Baltymų kiekis vienoje porcijoje: 39 g.
Receptui reikės:
- Vištienos krūtinėlė: 400 g
- Alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
- Druska: žiupsnelis
- Pipirai: žiupsnelis
- Džiovinti bazilikai: žiupsnelis
- Salierai: 300 g
- Žalias obuolys: 250 g
- Petražolės: 15 g
- Graikiniai riešutai: 30 g
- Raudonasis svogūnas: 50 g
- Fetos sūris: 75 g
Padažui:
- Alyvuogių aliejus: 30 g
- Obuolių actas: 10 g
- Raudonosios garstyčios: 20 g
- Ksilitolis: 5 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Paruošimas
- Pradėti reikia nuo vištienos paruošimo – mėsą sudedame į indą ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Prieskonius – druską, pipirus ir džiovintus bazilikus – tolygiai paskirstome ant mėsos.
- Uždengtą indą su vištiena būtina įdėti į šaldytuvą 30 minučių marinuotis.
- Kol mėsa marinuojasi, ruošiame padažą – į dubenį supilame alyvuogių aliejų ir obuolių actą.
- Į padažo mišinį įmaišome raudonąsias garstyčias, ksilitolį, druską bei pipirus.
- Marinuotą vištieną kepame ant įkaitintos keptuvės be papildomų riebalų arba ant grotelių.
- Salierus kruopščiai nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais.
- Raudonąjį svogūną nulupame ir supjaustome plonais žiedais.
- Obuolį padalijame į keturias dalis, išimame sėklalizdį ir supjaustome itin plonais griežinėliais.
- Supjaustytą obuolį apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
- Graikinius riešutus smulkiai sukapojame.
- Petražoles nuplauname ir smulkiai supjaustome.
- Dideliame dubenyje sumaišome paruoštus salierus, obuolius ir svogūnus.
- Iškeptą vištieną supjaustome patogaus dydžio gabalėliais.
- Ant daržovių mišinio sudedame vištienos gabalėlius.
- Fetos sūrį sutrupiname rankomis ir pabarstome ant salotų.
- Salotas palaistome paruoštu padažu.
- Galiausiai pabarstome kapotais riešutais ir petražolėmis.
Labai gerai tinka čia feta. Gerai priderinot. 😉