- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 5
Vištienos troškiniai yra vieni mėgstamiausių patiekalų daugelyje virtuvių dėl savo universalumo ir paprasto paruošimo. Šis vištienos troškinys su žaliais žirneliais ir konservuotais kukurūzais išsiskiria savo spalvingumu ir subalansuotu skoniu. Sultinga vištiena, derinama su saldžiais kukurūzais ir šviežiais žirneliais, sukuria harmoniją, kuri patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlė: Galite pakeisti vištienos šlaunelėmis be kaulų ar kalakutienos filė, jei norite intensyvesnio skonio.
- Šaldyti žali žirneliai: Tinka ir švieži žirneliai arba konservuoti žirneliai, tačiau pastaruosius reikėtų gerai nuplauti prieš naudojant.
- Konservuoti kukurūzai: Galima naudoti šviežius arba šaldytus kukurūzus; šviežius reikėtų trumpai apvirti prieš dedant į troškinį.
- Grietinėlė: Jei norite lengvesnio patiekalo, galite naudoti liesesnę grietinėlę arba augalinės kilmės grietinėlės alternatyvas, pavyzdžiui, kokosų ar migdolų grietinėlę.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš kepdami vištieną, leiskite jai pasimarinuoti su prieskoniais bent 15 minučių – tai sustiprins skonį.
- Jei troškinys per tirštas, įpilkite šiek tiek vištienos sultinio ar vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
- Patiekite su virtais ryžiais, bulvių koše arba šviežia duona, kad sugertumėte skanų padažą.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (iš 5): apie 360 kcal
Receptui reikės:
- Vištienos krūtinėlė: 500 g
- Svogūnas: 1 vnt.
- Morkos: 2 vnt.
- Šaldyti žali žirneliai: 1 sauja (apie 100 g)
- Konservuoti kukurūzai: 200 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: žiupsnelis
- Karis: žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai: 1 a. š.
- Grietinėlė: 100 ml
- Augalinis aliejus: šlakelis (apie 1 v. š.)
Paruošimas
- Paruoškite vištieną: Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, kariu ir vištienos prieskoniais.
- Palikite bent 10–15 minučių, kad prieskoniai įsigertų.
- Įkaitinkite keptuvę: Didelėje keptuvėje įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Kepkite svogūną: Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Sudėkite į keptuvę ir kepkite, maišydami, kol jis taps auksinės spalvos.
- Pridėkite vištieną: Į keptuvę su svogūnais dėkite vištienos gabalėlius. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol mėsa taps gražios auksinės spalvos.
- Paruoškite daržoves: Morkas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jas suberkite į keptuvę ir maišydami kepkite apie 5 minutes.
- Pradėkite troškinimą: Į keptuvę įpilkite apie 100 ml vandens arba vištienos sultinio. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių, kol morkos taps minkštos.
- Papildykite patiekalą: Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite. Įberkite žaliuosius žirnelius ir konservuotus kukurūzus (prieš tai juos nusausinkite).
- Troškinkite dar 5–7 minutes, kol visos sudedamosios dalys sušils ir susimaišys su padažu.
- Baigiamasis etapas: Patikrinkite troškinio skonį, prireikus įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek papildomo vandens ar sultinio.
- Patiekite: Troškinį patiekite karštą su virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežia duona. Skanaus!
Kaip skanu. Ačiū. 😉