- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 3
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas leidžia kūrybiškai naudoti turimas daržoves, todėl kiekvieną kartą galite atrasti naujus skonių derinius. Be to, paruošimas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, tad net ir užimtiems žmonėms bus lengva nustebinti artimuosius šiuo skaniu patiekalu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė.
- Bulvės: puikiai tiks saldžiosios bulvės arba topinambai.
- Morka: pakeiskite paprikomis, cukinijomis ar brokoliais.
- Fermentinis sūris: naudokite mocarelą, čederį arba mėlynąjį pelėsinį sūrį.
- Grietinėlė: galite rinktis kokosų pieną arba augalinę grietinėlę.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant vištieną į kepimo indą, ją trumpai apkepkite keptuvėje, kad mėsa išliktų sultinga.
- Norėdami intensyvesnio skonio, į marinatą pridėkite šlakelį citrinos sulčių arba sojų padažo.
- Eksperimentuokite su prieskoniais: čiobreliai, raudonėliai ar bazilikai suteiks naujų skonio atspalvių.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 600 kcal
Receptui reikės:
- Vištienos krūtinėlė: 500 g
- Bulvės: 5 vnt.
- Morka: 1 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai: 1 a. š.
- Bulvių prieskoniai: žiupsnelis
- Česnakas: 1 skiltelė
- Aliejus: šlakelis (skardai patepti)
- Fermentinis sūris: 50 g
- Grietinėlė: 100 ml
- Prieskonių mišinys „Sviestelis“: 1 a. š.
Paruošimas
- Paruoškite vištieną: vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
- Pamarinuokite su druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir įspauskite skiltelę česnako.
- Paruoškite kepimo indą: kepimo skardą patepkite aliejumi.
- Paruoškite bulves: bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į skardą, pabarstykite druska ir bulvių prieskoniais.
- Sluoksniuokite ingredientus: ant bulvių išdėliokite vištienos gabalėlius.
- Pridėkite morkas: nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant vištienos.
- Pabarstykite sūriu: sutarkuokite fermentinį sūrį ir pabarstykite apkepėlę.
- Užpilkite grietinėle: užpilkite grietinėlę ir pabarstykite „Sviestelio“ prieskoniais.
- Kepkite: kepimo indą uždenkite dangčiu arba folija. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tuomet atidenkite ir leiskite dar šiek tiek apskrusti.
- Santrauka: Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis – tai universalus ir lengvai pritaikomas receptas, leidžiantis naudoti įvairias daržoves ir prieskonius pagal jūsų skonį. Patiekalas yra sotus ir maistingas, todėl puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Be to, jį paruošti nesudėtinga, tad net ir mažiau patyrę kulinarai galės džiaugtis puikiu rezultatu.

Esu gaminusi. Be galo skanus patiekalas. 😉