Vyšninių pomidorų salotos su avinžirniais ir feta sūriu

Vyšninių pomidorų salotos su avinžirniais ir feta sūriu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šios gaivios ir maistingos vyšninių pomidorų salotos su avinžirniais ir feta sūriu yra puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Avinžirniai suteikia sotumo, o feta sūris praturtina skonį. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai, nes avinžirniai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis. Galimos ingredientų alternatyvos Feta sūris: Galite … Skaityti toliau

Morkų ir apelsinų salotos

Morkų ir apelsinų salotos

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Šios gaivios ir lengvos morkų bei apelsinų salotos puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Salotų sudėtyje esantys ingredientai suteikia ne tik malonų skonį, bet ir aprūpina organizmą reikalingais vitaminais bei mineralais. Morkos yra puikus beta karoteno šaltinis, o apelsinai – vitamino C. Šis derinys padeda … Skaityti toliau

Gaivios salotos su krabų lazdelėmis, pekino kopūstu, agurkais ir pomidorais

Gaivios salotos su krabų lazdelėmis, pekino kopūstu, agurkais ir pomidorais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Šios lengvos ir gaivios salotos su krabų lazdelėmis yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jas lengva pagaminti, o derinys iš Pekino kopūsto, agurkų ir pomidorų suteikia gaivos ir maistinių medžiagų. Krabų lazdelės praturtina salotas baltymais, o majonezas prideda švelnumo ir kreminio skonio. Toks derinys ne tik užtikrina skanų patiekalą, … Skaityti toliau

Karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis

Karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 1 Šios karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis yra tikras gurmaniškas skanėstas, kuris patenkins net išrankiausią skonio receptorių. Salotų sudėtyje esanti vištienos kepenėlė yra puikus baltymų ir geležies šaltinis, ypač svarbus mūsų organizmui. Geležis padeda palaikyti kraujodaros procesus ir energijos lygį, o baltymai prisideda prie raumenų audinių atkūrimo bei augimo. Kartu … Skaityti toliau

Sluoksniuotos silkės salotos su burokėliais ir avokadu

Sluoksniuotos silkės salotos su burokėliais ir avokadu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 3 Žiema – tai metas, kai daugelis ieško šiltesnio, sotus ir maistingesnio maisto. Silkė tampa viena iš šio sezono favoričių dėl savo sodraus skonio, tekstūros ir maistinės vertės. Šis „Sluoksniuotos silkės salotos su burokėliais ir avokadu“ receptas yra ne tik gardus, bet ir labai naudingas sveikatai – sudedamosios dalys, tokios kaip … Skaityti toliau

Salotos su virti burokėliu ir feta sūriu

Salotos su virti burokėliu ir feta sūriu

Paruošimas: 5 min Porcijos: 2 Šios salotos su burokėliais ir feta sūriu yra gaivus ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek lengvam pietų patiekalui, tiek vakarienei. Burokėliai, esantys pagrindiniu ingredientu, yra puikus folio rūgšties, magnio ir kalcio šaltinis, kurie palaiko energiją ir stiprina imunitetą. Feta sūris suteikia patiekalui ypatingą sūrumą ir yra geras kalcio ir baltymų … Skaityti toliau

Burokėlių salotos su raugintais kopūstais, be majonezo

Burokėlių salotos su raugintais kopūstais, be majonezo

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šios burokėlių salotos su raugintais kopūstais – tai ne tik puikus patiekalas, bet ir sveikatos šaltinis. Burokėliai, pagrindinė šio recepto sudedamoji dalis, yra turtingi antioksidantais, geležimi, folio rūgštimi ir vitaminais C bei B6. Šie mikroelementai prisideda prie kraujo valymo, gerina imuninės sistemos veiklą ir mažina uždegimą. Rauginti kopūstai taip pat … Skaityti toliau

Graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais ir feta

Graikiškos salotos su raudonaisiais svogūnais ir feta

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Graikiškos salotos – tai ne tik spalvingas patiekalas, bet ir puikus būdas įtraukti į savo mitybą vertingų maistinių medžiagų. Šios salotos yra pilnos šviežių daržovių, tokios kaip agurkai, pomidorai ir raudonieji svogūnai, kurie yra puikus antioksidantų šaltinis. Be to, feta sūris praturtina salotas ne tik skoniu, bet ir baltymais bei … Skaityti toliau

Česnakinės morkų salotos su žirneliais, obuoliais ir sūriu

Česnakinės morkų salotos su žirneliais, obuoliais ir sūriu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Šios česnakinės morkų salotos yra ne tik lengvai paruošiamos, bet ir itin maistingos. Pagrindinė salotų sudedamoji dalis – morkos – yra vienas vertingiausių šakninių daržovių šaltinių, turinčių daug vitaminų A, C ir K. Vitaminas A, kuris gausiai randamas morkose, padeda išlaikyti sveiką regėjimą ir stiprina imuninę sistemą. Reguliarus daržovių, tokių … Skaityti toliau

Gurmaniškos salotos su brandintu karvės pieno sūriu ir avietėmis

Gurmaniškos salotos su brandintu karvės pieno sūriu ir avietėmis

Paruošimas: 10 min Porcijos: 3 Šios gurmaniškos salotos yra puikus rudeninis patiekalas, derinantis rudens aviečių gaivumą su brandinto karvės pieno sūrio sodrumu. Avietės – tai ne tik puikus saldumas, bet ir natūralus antioksidantų šaltinis, padedantis palaikyti stiprią imuninę sistemą. Jos turtingos vitaminu C, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme ir stiprina odos elastingumą. Brandintas … Skaityti toliau

Keptų burokėlių salotos su pupelėmis ir raugintais agurkais

Keptų burokėlių salotos su pupelėmis ir raugintais agurkais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Burokėlių salotos su pupelėmis ir raugintais agurkais – tai maistingas ir gardus patiekalas, kuriame puikiai dera saldūs ir rūgštūs skoniai. Burokėliai – vienas iš naudingiausių maisto produktų mūsų organizmui. Jie yra kupini vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais, palaikyti širdies sveikatą ir stiprinti imuninę … Skaityti toliau

Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais

Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 “Salotų laiveliai su rūkyta antienos filė ir vyšniniais pomidorais” – tai ne tik gaivus ir skanus užkandis, bet ir puikus pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi sveika mityba ir nori subalansuoti baltymus, daržoves ir sveikus riebalus viename patiekale. Pagrindinis šio recepto ingredientas – rūkyta antienos filė – yra vertingas baltymų šaltinis, kuriame … Skaityti toliau

Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais

Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 “Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais” – tai unikalus ir spalvingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia sodrų antienos skonį su gaiviais citrusiniais apelsinais, suteikiant harmonijos ir skonio pusiausvyrą. Antiena – tai ne tik delikatesinė mėsa, bet ir puikus baltymų, geležies bei B … Skaityti toliau

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Ropių ir kopūstų salotos su morkomis – tai lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek vakarienei. Šios salotos yra ne tik gardžios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui. Ropės, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra mažai kaloringos, tačiau itin turtingos vitaminais ir mineralais. Jos … Skaityti toliau

Graikiškos salotos “Horiatiki” su feta ir alyvuogėmis

Graikiškos salotos "Horiatiki" su feta ir alyvuogėmis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Graikiškos salotos “Horiatiki” su feta ir alyvuogėmis yra tikras Graikijos virtuvės simbolis, kuris ne tik skaniai paskanina jūsų stalą, bet ir suteikia kūnui daugybę naudingų maistinių medžiagų. Šios salotos yra lengvai paruošiamos, gaivios, o jų skonis primena saulėtą Graikiją. Pomidorai, agurkai, paprika, raudonasis svogūnas ir Kalamata alyvuogės yra puikus derinys, … Skaityti toliau

Baklažano ir fetos salotos gruziniškai

Baklažano ir fetos salotos gruziniškai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Baklažano ir fetos salotos gruziniškai – tai tobulas pasirinkimas vasarai, kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir maistingo. Šis patiekalas ne tik džiugina savo skoniu, bet ir suteikia naudingų maistinių medžiagų, reikalingų jūsų kūnui. Baklažanas, kuris yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra puikus skaidulų, antioksidantų ir vitaminų šaltinis. … Skaityti toliau

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą yra sveikas, maistingas ir skanus pasirinkimas bet kokiai progai. Šios salotos puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jų sudėtyje esantys ingredientai aprūpins organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Morkos, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra itin svarbios dėl savo didelio beta karotino … Skaityti toliau

Gaivios šviežių bulvių salotos su morkomis ir agurkais

Gaivios šviežių bulvių salotos su morkomis ir agurkais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Gaivios šviežių bulvių salotos – tai puikus pasirinkimas norintiems atrasti naują, sveiką ir lengvą patiekalą. Šios salotos yra ypač gaivios ir lengvos, puikiai tinkančios kaip garnyras prie įvairių patiekalų. Žalios bulvės, kurios mums atrodo neįprastos, suteikia salotoms išskirtinį skonį ir tekstūrą. Be to, bulvės yra puikus vitaminų C, B6, kalio … Skaityti toliau

Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais

Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais yra ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai. Kalmarai yra puikus baltymų šaltinis ir juose yra daug mažiau riebalų nei daugelyje kitų gyvūninės kilmės baltymų šaltinių. Jie taip pat yra turtingi vitaminu B12, selenu, fosforu ir vario, kurie yra svarbūs imuninės sistemos … Skaityti toliau

Salotos su vištiena ir pelėsiniu sūriu

Salotos su vištiena ir pelėsiniu sūriu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Šios salotos su vištiena ir pelėsiniu sūriu yra ne tik greitai ir lengvai paruošiamos, bet ir itin gardžios. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, o pelėsinis sūris prideda subtilaus skonio ir kreminės tekstūros. Šio recepto pagrindiniai ingredientai yra ne tik skanūs, bet ir … Skaityti toliau