Šventinis patiekalas “Silkės pataluose” vyniotinis

Šventinis patiekalas "Silkės pataluose" vyniotinis

Jei įprasta „Silkės pataluose“ jau nusibodusi, galite pasigaminti kaip vyniotinį. Paruoškite visus ingredientus. Lengvai sūdytą silkę patogiau imti jau paruoštą be kaulu, taip salotų paruošimas užtruks mažiau laiko. Majonezo galite naudoti mažiau, bet svarbu išmirkyti visus sluoksnius, ypač sausus, pavyzdžiui, bulves. Jei majonezo skonis gana sūrus, druskos galima praktiškai nenaudoti. Norint pagaminti vyniotinį, patogu naudoti … Skaityti toliau

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Rūkytos skumbrės užtepėlė su kiaušiniais

Tikriausiai nėra tokių , kurie neragavo klasikinės skumbrės užtepėlės su kiaušiniais, o gal yra? Ši užtepėle puikiai tinka per šventes, ar kai norisi ko nors skanaus. Aš ją gaminu, gan dažnai kai laukiu svečių. Skaniausia man ją patiekti su paskrudintu batonu. Kiekius šiam užkandžiui drąsiai galite keisti, priklauso nuo to kiek turite produktų. Ingredientai: 100 … Skaityti toliau

Silkė pataluose be bulvių

Silkės pataluose receptas be bulvių

Ar žinojote, kad silkę pataluose galima skaniai pagaminti ir be bulvių? Salotos gaunasi lengvesnės, tad tikrai patiks kiekvienam, prižiūrinčiam savo figūrą. Jei pageidaujate, daržoves galite išvirti garuose ir įprastą majonezą pakeisti liesu majonezu. Ingredientai: Silkė (lengvai sūdyta) – 1 vnt.; Virti burokėliai – 250 g; Virtos morkos – 200 g; Kiaušiniai (virti) – 3 vnt.; … Skaityti toliau

Ešerys pomidorų padaže

Ešerys pomidorų padaže

Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais … Skaityti toliau

Pavasarinės salotos su silke

Pavasarinės salotos su silke

Kol dar nesibaigė pavasaris ir daržuose niekas neauga, bet jau turguose galima rasti šviežių ridikėlių, svogūnų laiškų, krapų, o iš miškų lapinių česnakų, kodėl gi nepagaminti labai pavasariškos silkutės? Tokios, kurios norisi kiekvieną pavasarį pakartoti ir nesvarbu, kad šios gėrybės dar ne iš tavojo daržo. O pamenate (gal ne visi), kai silkė buvo valgoma tik … Skaityti toliau

Silkės tartaras su žalėsiais

Silkės tartaras su žalumynais

Mano mylimiausias tortas. Labai mėgstu silkę. Tai yra ta žuvis ir jos paruošimo stilius, kai galiu valgyti ją net pusryčiams. Sakysit košmaras? Ir visai ne, o Suomijoje, Švedijoje pusryčiams viešbučiuose labai dažnai pateikia silkę. Tą tradiciškai saldžiai rūgščią, kuri būna su garstyčiomis, kariu ar raudonojo vyno actu. Ir aš ją visada valgau ir man ji … Skaityti toliau

Silkės sūdymas

Silkės sūdymas namuose

Silkė ir vėl silkė. Skelbiausi, kad esu paieškose Vilniuje pardavėjo, kuris pasiūlytų nuostabią silkę. Radau Palangoje, bet gi neprivažinėsi 300 km dėl silkės prie jūros ir atgal, tikra nesąmonė. Todėl, kai vaikščiodama po Kalvarijų turgų užmačiau pirkti šaldytos nesūdytos silkės, nusipirkau 10 vnt. Susitariau su draugais, kad jie būtinai išdegustuos ir pasakys atvirą nuomonę, ar … Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė tinkanti kūčioms

Šiais metais, pirmą kartą savo gyvenime ruošiu Kūčių vakarienę ir Kalėdų pietus. Atvažiuoja visi artimiausi mūsų šeimos žmonės į naujuosius namus. Tai labai didelė atsakomybė ir noras surengti jaukią šventę brangiausiems žmonėms užgulė ant mano pečių. Tai malonūs rūpesčiai, bet pirmas kartas visada kelia jaudulį 🙂 Ingredientai: 1 sūdyta silkė; 50 g šviežių džiuvėsėlių; 40 … Skaityti toliau

Silkė su pomidorais

Silkės receptas su pomidorais

Paskutiniu metu niekur nerandu pirkti skanios silkės. Turėjau vieną tašką, kažkur dingo, atradau kitą, bet tas pradėjo silkę pusžalę pardavinėti. Kartą nusipirkau tokią, kad kitą dieną jau kvapelis nekoks pradėjo sklisti. Žodžiu, skelbiu didelį  SILKINĮ SOS! Gal kas žinote ir galite rekomenduoti, kur galima Vilniuje nusipirkti skanios silkės? Tuo pačiu noriu pasidalinti savo atrastuoju silkiniu … Skaityti toliau

Upėtakio filė itališkai

Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški. Ingredientai: 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu); 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais; 1 šakelės šviežio rozmarino; 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių; Žiupsnelio juodųjų … Skaityti toliau

Tilapia Teryaki padaže

Tilapia Teryaki padaže

Labai lengvai pagaminamas receptas – kuris tikrai nukels jus į restoraną! Šį receptą atradau netikėtai – ekspermentuodama su skoniais. Norėjosi žuvies šiektiek kitaip – neįprastai, tai pasitelkus tik kelis ingridientus manau pakilėjau ją į kitą lygį! Ingredientai: 2 baltos žuvies filė (aš naudojau Tilapia); šiektiek kvietinių miltų; 5 v.š Teriyaki padažo; 1 a.š sezamo sėklų; … Skaityti toliau

Tuno salotos su raudonuoju kopūstu ir fetos sūriu

Tuno salotų receptas su raudonuoju kopūstu ir fetos sūriu

Raudonasis kopūstas tinka į įvairiausias salotas – tuo įsitikinau šią vasarą, nes pirmi metai, kai jo pas mane užderėjo labai gausiai. Šis salotų derinys su žuvimi tikras atradimas! Tunas puikiai dera su fetos sūriu, raudonasis kopūstas duoda taip reikiamo traškumo salotoms! Aš šias salotas gardinau alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, toks paprastas padažas joms tiko tobulai. … Skaityti toliau