Sveikas ir spalvingas poke dubenėlis su lašiša, avokadais ir edamame pupelėmis

Sveikas ir spalvingas poke dubenėlis su lašiša, avokadais ir edamame pupelėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 1 Poke dubenėlis su lašiša ir edamame – tai spalvingas ir maistingas patiekalas, kilęs iš Havajų virtuvės, kuris pastaraisiais metais išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šis patiekalas ne tik džiugina akį savo ryškiomis spalvomis, bet ir suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Pagrindiniai ingredientai – šviežia lašiša, ryžiai ir įvairios daržovės … Skaityti toliau

Karštai rūkytos stintos, kamado tipo grilyje

Karštai rūkytos stintos, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Karštai rūkytos stintos – tai puikus pasirinkimas jūros gėrybių mėgėjams, ieškantiems ypatingo skonio ir unikalių dūmo natų. Šis receptas yra puikus būdas mėgautis stintomis kitaip nei įprastai keptomis ar džiovintomis. Rūkymas suteikia žuviai sodraus aromato, kuris puikiai dera su prieskoniais ir natūraliu stintų skoniu. Tai ne tik … Skaityti toliau

Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis

Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Lašiša teriyaki padaže su ryžiais ir pupelėmis – tai puikus pasirinkimas skaniai ir paprastai vakarienei. Šis patiekalas sujungia švelnią lašišą, saldžiarūgštį teriyaki padažą, maistingus ryžius ir traškias šparagines pupeles, sukuriant harmoningą skonio derinį. Be to, šis receptas yra ne tik gardus, bet ir naudingas sveikatai, nes lašiša … Skaityti toliau

Keptuvėje kepta sterko filė su virtais lęšiais ir keptais pomidorais

Keptuvėje kepta sterko filė su virtais lęšiais ir keptais pomidorais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Keptuvėje kepta sterko filė su virtais lęšiais ir keptais pomidorais – tai ne tik lengvai paruošiamas, bet ir sveikas, maistingas bei sotus patiekalas. Šis receptas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, nes žuvis suteikia organizmui aukštos kokybės baltymų, o lęšiai – vertingų skaidulų ir angliavandenių, kurie padės … Skaityti toliau

Mėsainiai su lašiša, varške ir pomidorais

Mėsainiai su lašiša, varške ir pomidorais

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Ieškote sveikesnės mėsainių alternatyvos? Šis gardus lašišos mėsainis su varške yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis skaniu, bet maistingu patiekalu. Lašiša, būdama omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kartu su baltymų gausia varške sukuria tobulą derinį, kuris ne tik sotus, bet ir naudingas jūsų organizmui. Šis receptas yra … Skaityti toliau

Keptos stintos orkaitėje

Keptos stintos orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Stintos – nedidelės, bet gardžios žuvytės, kurios Lietuvoje ypač vertinamos dėl savo unikalaus skonio ir švelnios tekstūros. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas ypatingai populiarus žiemos-pavasario sezono metu, kai stintos aktyviai migruoja. Orkaitėje keptos stintos išlaiko visas vertingas maistines savybes ir natūralų skonį, o paprastas paruošimo būdas leidžia mėgautis … Skaityti toliau

Jūros lydeka troškinta su daržovėmis ir grietinėle

Jūros lydeka troškinta su daržovėmis ir grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Jūros lydeka troškinta su daržovėmis ir grietinėle – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori skanaus, sotu, bet kartu ir lengvo patiekalo. Šis receptas primena namus, vaikystę ir jaukius vakarus prie stalo, kai mama ar močiutė ruošdavo kvapnius troškinius su šviežiomis daržovėmis. Jūros lydeka – švelnaus skonio ir lengvai paruošiama žuvies … Skaityti toliau

Vaivorykštinis upėtakis iškeptas orkaitėje su citrinomis

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 5 Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis – tai ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja daug laiko, todėl idealiai tinka tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti savo šeimą ar svečius. … Skaityti toliau

Salotos su žaliaisiais lęšiais ir rūkyta lašiša

Salotos su žaliaisiais lęšiais ir rūkyta lašiša

Paruošimas: 5 min Porcijos: 2 Salotos su žaliaisiais lęšiais ir rūkyta lašiša – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis lengviems pietums ar vakarienei. Šios salotos sujungia subtilų rūkytos lašišos skonį su žaliųjų lęšių maistingumu, o šviežios daržovės suteikia gaivumo ir traškumo. Be to, šis patiekalas yra puikus baltymų, skaidulų ir omega-3 … Skaityti toliau

Kepta skumbrė itališkai su keptų pomidorų padažu

Kepta skumbrė itališkai su keptų pomidorų padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Skumbrė yra viena iš tų žuvų, kuri ne tik pasižymi turtingu skoniu, bet ir yra labai naudinga sveikatai dėl didelio omega-3 riebalų rūgščių kiekio. Šis itališko stiliaus receptas su keptų pomidorų padažu – puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti sveiku ir gardžiu patiekalu. Be to, skumbrė yra lengvai prieinama … Skaityti toliau

Keptos stintos su miltais, keptuvėje

Keptos stintos su miltais, keptuvėje

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Stintos – tai mažos, tačiau labai skanios žuvelės, ypač populiarios Lietuvoje žiemos metu. Jų unikalus agurkų aromatas ir švelni tekstūra paverčia jas tikru delikatesu. Keptos stintos su miltais – tradicinis patiekalas, kuris lengvai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Galimos ingredientų alternatyvos Stintos: Jei neturite stintų, galite … Skaityti toliau

Salotos su lašiša ir mėtiniais sūrio rutuliukais

Salotos su lašiša ir mėtiniais sūrio rutuliukais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Šios salotos su lašiša ir mėtiniais sūrio rutuliukais yra puikus pasirinkimas ieškantiems gaivaus ir elegantiško patiekalo. Derinant švelniai sūdytą lašišą su gaiviais mėtos akcentais, sukuriamas unikalus skonių derinys, kuris nustebins net išrankiausius gurmanus. Be to, šis patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir yra maistingas bei lengvai paruošiamas. Galimos … Skaityti toliau

Salotos su lašiša ir makaronais

Salotos su lašiša ir makaronais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Salotos su lašiša ir makaronais – tai puikus pasirinkimas norintiems mėgautis lengvu, bet sočiu patiekalu. Šios salotos yra puikus baltymų ir naudingų riebalų šaltinis, todėl idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Lašiša, ypatingai karšto rūkymo, suteikia ypatingą skonį, o makaronai prideda sotumo jausmo. Tai puikus būdas panaudoti šaldytuve užsilikusią rūkytą … Skaityti toliau

Paprastai marinuota skumbrė su 9% actu

Paprastai marinuota skumbrė su 9% actu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Marinuota skumbrė – tai puikus alternatyva tradicinei silkei, dažnai naudojama šventiniam stalui. Ši skumbrė yra mažiau riebalų turinti žuvis, todėl ji tampa geru Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltiniu, svarbiu širdies ir kraujagyslių sveikatai bei smegenų funkcijoms. Pasirinkus šį receptą, jūs gausite šviežios ir natūralios skonio skumbrės, kurią lengva paruošti namuose, tad … Skaityti toliau

Kepta menkės filė su karšta pupelių mišraine

Kepta menkės filė su karšta pupelių mišraine

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Menkės filė yra puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie būtini organizmo sveikatai. Menkės mėsa yra lengva, minkšta ir mažai riebalų turinti, todėl tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams, o ypač tiems, kurie siekia sveiko gyvenimo būdo. Žuvis padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą, gerina smegenų funkciją bei stiprina imunitetą. … Skaityti toliau

Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Ežero lydekos kepsnys su svogūnais – tai klasikinis ir ypatingai gardus patiekalas, kuris sujungia švelnų lydekos skonį su pikantiška svogūnų gaidele. Lydekos yra vienos iš sveikiausių gėlavandenių žuvų, turinčios mažai riebalų ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sveiką gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms. Šiame recepte žuvis kepama … Skaityti toliau

Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 „Keptas karšis orkaitėje su lašinukais“ yra ne tik puikus pasirinkimas gurmaniškam vakarienei, bet ir sveikas bei maistingas patiekalas, kuris lengvai paruošiamas namuose. Žuvis, ypač karšis, yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir kitų svarbių mikroelementų šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra būtinos sveikatai palaikyti, jos padeda stiprinti imunitetą, … Skaityti toliau

Kepta lašiša su dažovėmis azijietiškai

Kepta lašiša su dažovėmis azijietiškai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Kepta lašiša su daržovėmis azijietiškai – tai išskirtinio skonio ir maistingumo patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek ypatingam stalui. Šis receptas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks naudos jūsų sveikatai. Lašiša – tai puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų šaltinis, kuris padeda stiprinti imuninę … Skaityti toliau

Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže

Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 „Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže“ yra vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti ne tik skonio įvairove, bet ir naudingumu sveikatai. Karpis – tai žuvis, kurioje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda sumažinti uždegimus organizme, pagerina širdies sveikatą ir skatina smegenų funkciją. Saldžiarūgštis padažas suteikia patiekalui egzotišką skonį, o dvigubas žuvies … Skaityti toliau

Kepta žuvis su svogūnų padažu

Kepta žuvis su svogūnų padažu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 „Kepta žuvis su svogūnų padažu“ – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai sutinkamas per Kūčias, bet puikiai tinkantis ir kitomis progomis. Šio patiekalo pagrindas – balta žuvis, kurioje gausu vertingų baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, itin svarbių širdies ir smegenų sveikatai. Svogūnų padažas, paruoštas lėtai troškinant svogūnus, suteikia … Skaityti toliau