Salotos su lašiša ir makaronais

Salotos su lašiša ir makaronais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Salotos su lašiša ir makaronais – tai puikus pasirinkimas norintiems mėgautis lengvu, bet sočiu patiekalu. Šios salotos yra puikus baltymų ir naudingų riebalų šaltinis, todėl idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Lašiša, ypatingai karšto rūkymo, suteikia ypatingą skonį, o makaronai prideda sotumo jausmo. Tai puikus būdas panaudoti šaldytuve užsilikusią rūkytą … Skaityti toliau

Paprastai marinuota skumbrė su 9% actu

Paprastai marinuota skumbrė su 9% actu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Marinuota skumbrė – tai puikus alternatyva tradicinei silkei, dažnai naudojama šventiniam stalui. Ši skumbrė yra mažiau riebalų turinti žuvis, todėl ji tampa geru Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltiniu, svarbiu širdies ir kraujagyslių sveikatai bei smegenų funkcijoms. Pasirinkus šį receptą, jūs gausite šviežios ir natūralios skonio skumbrės, kurią lengva paruošti namuose, tad … Skaityti toliau

Kepta menkės filė su karšta pupelių mišraine

Kepta menkės filė su karšta pupelių mišraine

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Menkės filė yra puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie būtini organizmo sveikatai. Menkės mėsa yra lengva, minkšta ir mažai riebalų turinti, todėl tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams, o ypač tiems, kurie siekia sveiko gyvenimo būdo. Žuvis padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą, gerina smegenų funkciją bei stiprina imunitetą. … Skaityti toliau

Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Ežero lydekos kepsnys su svogūnais

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Ežero lydekos kepsnys su svogūnais – tai klasikinis ir ypatingai gardus patiekalas, kuris sujungia švelnų lydekos skonį su pikantiška svogūnų gaidele. Lydekos yra vienos iš sveikiausių gėlavandenių žuvų, turinčios mažai riebalų ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sveiką gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms. Šiame recepte žuvis kepama … Skaityti toliau

Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 „Keptas karšis orkaitėje su lašinukais“ yra ne tik puikus pasirinkimas gurmaniškam vakarienei, bet ir sveikas bei maistingas patiekalas, kuris lengvai paruošiamas namuose. Žuvis, ypač karšis, yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir kitų svarbių mikroelementų šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra būtinos sveikatai palaikyti, jos padeda stiprinti imunitetą, … Skaityti toliau

Kepta lašiša su dažovėmis azijietiškai

Kepta lašiša su dažovėmis azijietiškai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Kepta lašiša su daržovėmis azijietiškai – tai išskirtinio skonio ir maistingumo patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek ypatingam stalui. Šis receptas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks naudos jūsų sveikatai. Lašiša – tai puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų šaltinis, kuris padeda stiprinti imuninę … Skaityti toliau

Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže

Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 „Karpis kiniškai saldžiarūgščiame padaže“ yra vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti ne tik skonio įvairove, bet ir naudingumu sveikatai. Karpis – tai žuvis, kurioje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda sumažinti uždegimus organizme, pagerina širdies sveikatą ir skatina smegenų funkciją. Saldžiarūgštis padažas suteikia patiekalui egzotišką skonį, o dvigubas žuvies … Skaityti toliau

Kepta žuvis su svogūnų padažu

Kepta žuvis su svogūnų padažu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 „Kepta žuvis su svogūnų padažu“ – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai sutinkamas per Kūčias, bet puikiai tinkantis ir kitomis progomis. Šio patiekalo pagrindas – balta žuvis, kurioje gausu vertingų baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, itin svarbių širdies ir smegenų sveikatai. Svogūnų padažas, paruoštas lėtai troškinant svogūnus, suteikia … Skaityti toliau

Vienos skardos vakarienė: menkė orkaitėje, iškepta su daržovėmis

Vienos skardos vakarienė: menkė orkaitėje, iškepta su daržovėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Menkė – tai ne tik lengvai paruošiama, bet ir labai sveika žuvis, kurios nauda žmogaus sveikatai yra neabejotina. Ši vienos skardos vakarienė – puikus būdas gauti visus reikalingus maistinius elementus. Menkėje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą, mažina uždegimus ir gerina smegenų funkciją. Derinant … Skaityti toliau

Sluoksniuotos bemielės tešlos ir cukinijų pyragas su rūkyta lašiša

Sluoksniuotos bemielės tešlos ir cukinijų pyragas su rūkyta lašiša

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 8 Sluoksniuotos bemielės tešlos ir cukinijų pyragas su rūkyta lašiša – tai nuostabus skonių derinys, kuris ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks organizmui naudingų maistinių medžiagų. Šis patiekalas yra ne tik gardus, bet ir lengvai paruošiamas, todėl idealiai tinka vakarienei ar pietums. Lašiša yra pagrindinis … Skaityti toliau

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Jau visai čia pat didžioji pavasario šventė – Velykos. Šių švenčių stalo pagrindinis akcentas ir, apskritai, pats šventės simbolis – kiaušinis. Nors įdaryti kiaušiniai kartais atrodo kaip sudėtingas patiekalas, jie iš tikrųjų yra labai lengvai paruošiami ir puikiai tinka bet kokiai šventei. Šį kartą dalinuosi receptu su rūkyta žuvimi, kuris … Skaityti toliau

Menkių kepenėlių salotos su avokadu

menkių kepenėlių salotos su avokadu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Mano mamos tradicinis receptas būdavo – susmulkinti svogūnai, menkių kepenėlės ir susmulkintas kietai virtas kiaušinis. Toks tarsi marmalas ir užtepėlė viename, bet tikrai itin skanu. O aš jas kiek modernizavau ir pateikinėju kaip salotas – su avokadais ir pistacijomis. Be galo skanu. 🙂 Beje, tokias salotas taip pat drąsiai galima patiekti … Skaityti toliau

Konservuotų menkių kepenėlių salotos su kiaušiniais ir žirneliais

Konservuotų menkių kepenėlių salotos su kiaušiniais ir žirneliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Parduotuvėje netikėtai pamačiau akciją konservuotoms menkių kepenėlėms ir sugalvojau nusipirkti. O nusipirkusi tikrai nežinojau ką su jomis pagaminti, nes tai nėra tas produktas, kurį dažniau pirkčiau. Ir tada teko pasinaudoti visagaliu Google, kol radau šias salotas su virtais kiaušiniais, bulvėmis ir konservuotais žirneliais. Pagaminau. Ir ką galiu pasakyti – tikrai … Skaityti toliau

Keptas upėtakis gabaliukais keptuvėje – su medumi ir garstyčiomis

Keptas upėtakis gabaliukais keptuvėje - su medumi ir garstyčiomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Vakar išmėginau dar vieną naują marinavimo ir upėtakio paruošimo būdą, kuris jau kurį laiką sukosi mintyse. Ir dabar drąsiai galiu Jus patikinti, skoniu žuvis pranoko visus mano lūkesčius. Kepdama gabaliukais keptuvėje – net pati tokio itin gero rezultato nesitikėjau. Upėtakis gavosi itin sultingas ir neišsausėjo. Tikrai pirštelius apsilaižyti įmanoma. Beje, … Skaityti toliau

Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Upėtakis keptas gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu – gaunasi tiesiog tobulai. Ruošiant pagal mano rekomenduojamą būdą tikrai neprireiks ilgai būti virtuvėje. Jis itin greitas ir visiškai nesudėtingas. Garantuotai pavyks pagaminti ir virtuvės naujokui. Man toks padažas nėra riebus arba sunkus. Taipogi jis tikrai nebuvo ir per … Skaityti toliau

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Paruošimas: 40 min Porcijos: 2 Jau rodžiau kaip skaniai iškepti upėtakį kepimo popieriaus maišeliuose ir tą būdą Jūs labai išgyrėte. O vakar netikėtai vyras parvežė vaivorykštinių upėtakių ir prisiminiau, kad jau seniau buvau užsirašiusi receptą, kurį norėjau išmėginti. Tai buvo variantas orkaitėje su citrinomis. Tad būtent jį ir panaudojau. Ir ką galiu pasakyti? Žuvis gavosi … Skaityti toliau

Keptas upėtakis orkaitėje – maiše, pagal Beatą

Keptas upėtakis orkaitėje - maiše, pagal Beatą

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą … Skaityti toliau

Sluoksniuota rūkytos žuvies mišrainė su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

Sluoksniuota rūkytos žuvies mišrainė su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Bevartydama savo senus receptų užrašus ir ieškodama primirštų gerų idėjų, atradau šias sluoksniuotas rūkytos žuvies salotas su pekino kopūstais, pomidorais ir mėlynaisiais svogūnais. Jos mano sąsiuvinyje užrašytos buvo jau tikrai senokai ir seniau buvo dažnai gaminamos. Net negaliu pasakyti kodėl šis receptas pasimiršo. O dabar paragavus iš naujo, galiu drąsiai … Skaityti toliau

Įdaryti kiaušiniai su skumbre

Įdaryti kiaušiniai su skumbre

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Šiandien rodau dar vieną variantą kaip galima skaniai įdaryti (farširuoti kiaušinius). Vos 4 ingredientai, tačiau gaunasi tikrai labai gerai. Šį kartą juos įdarysime su karšto rūkymo skumbre. Būtinai pamėginkite. Idealiai tiks ne tik kitos dienos pusryčiams, bet ir Velykoms!   Beje, šiais labai patikusiais įdaryti kiaušinių variantais jau dalinausi: – … Skaityti toliau

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta lašiša, grietine ir garstyčiomis

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta lašiša, grietine ir garstyčiomis

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Artėja tikra kiaušinių šventė – Velykos, kai kiaušinių yra suvalgoma ganėtinai daug. Bet galiu drąsiai prisipažinti, kad ir taip kiaušinių aš ir taip suvalgau gana daug. Valgau tiek kiaušinienes, tiek omletus, tiek ir kitus juos dažnai naudoju, bet vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų iš kiaušinių, būtent juos ir yra įdaryti … Skaityti toliau