Įdaryta skumbrė kepta orkaitėje
Įdaryta skumbrė yra neįprastai sultinga ir skani. Ji tiesiog tirpsta burnoje!
Įdaryta skumbrė yra neįprastai sultinga ir skani. Ji tiesiog tirpsta burnoje!
Populiariausias sumuštinis su žuvimi yra ne lašišos sumuštinis, o senas geras sumuštinis su šprotais. Šiais laikais, nepaisant iš pažiūros riboto naudojamų ingredientų skaičiaus, šio užkandžio gaminimo receptų yra daug. Siūlome paprastą, bet kartu ir skanų sumuštinių su šprotais receptą. Šprotai – žuvies konservai, ruošiami iš šviežių arba šaldytų smulkių 7-12 cm ilgio žuvų. Žodis „šprotai“ … Skaityti toliau
Menkė idealiai tinka kulinariniams eksperimentams. Taip yra todėl, kad ji turi neutralų skonį, kurį galima papildyti beveik bet kokiais padažais, prieskoniais ar kitais produktais. Siūlome iškepti menkės filė džiūvėsėliuose pagal mūsų patikrintą receptą. Dėl naudingų vitaminų ir mineralų, kurie yra menkės dalis, šios žuvies valgymas apsaugo nuo širdies ligų, reguliuoja svorį, normalizuoja smegenų veiklą ir … Skaityti toliau
Lydeka yra turbūt viena iš labiausiai paplitusių žuvų lietuvoje. Iš jo galima ruošti daugybę patiekalų, tačiau populiariausi – lydekos kotletai. Siūlome papildyti savo kulinarinį arsenalą lydekos kotletų su lašiniais receptu. Ingredientai: Lydeka – 900 g; Vanduo – 500 ml; Lašiniai – 250 g; Kiaušiniai – 1 vnt; Svogūnai – 1 vnt; Česnakai – 4 skiltelės; … Skaityti toliau
Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau
Jei dėl didelio kaloringumo nedažnai lepinatės skaniomis, sočiomis salotomis, šis receptas kaip tik jums. Mažai kaloringą garsiųjų Mimozos salotų versiją galima valgyti net naktį. Jose yra minimalus angliavandenių kiekis ir daug sveikų baltymų. Ši mimoza ruošiama be bulvių ir majonezo. Salotos yra neįtikėtinai švelnios ir lengvos. Padažą gaminu iš grietinės, tačiau pažįstamas klasikinės Mimozos skonis … Skaityti toliau
Salotos su obuoliais ir konservuotu tunu gaminamos iš pačių prieinamiausių ingredientų, bet gaunasi labai skanios. Šias salotas gaminu kasdieniams pietums ir vakarienei su serviravimu kaip šventiniam stalui. Paruošimo laikas: 15 minučių Porcijos: 2 Ingredientai: Obuoliai – 1 vnt.; Konservuotas tunas – 120 g; Pusiau kietas sūris – 80 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Laimas – … Skaityti toliau
Šis skumbrės vyniotinio receptas tinka kaip šaltas užkandis, nes ten pridedama želatinos, kad geriau sukibtų. Jei nuspręsite patiekalą patiekti karštą, želatina gali būti nenaudojama. Ryškus ir gražus perpjovus, puikiai tinka Velykų stalui. Jei valgančiųjų bus daug, geriau imti 2 skumbres ir atitinkamai padvigubinti visų ingredientų kiekį. Ingredientai: Skumbrė – 450 g; Paprika – 100 g; … Skaityti toliau
Dorada yra labai skani žuvis. Kepta dorada puikiai dera su pomidorų, abrikosų, česnakų, kiaušinių, garstyčių ir kitais padažais.
Tuno salotos su pupelėmis yra lengvai paruošiamos, sočios ir gaivios. Yra keletas skirtingų receptų, tačiau pagrindiniai ingredientai yra tunas ir pupelės. Pupelės gali būti konservuotos arba virtos, o tunas – konservuotas arba savo sultyse. Tai puiki alternatyva tradicinėms salotoms, Jos yra lengvai paruošiamos ir gali būti pritaikytos pagal jūsų skonį ir pageidavimus.
Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai … Skaityti toliau
Marinuota žuvis yra labai skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Iš jos galima paruošti salotas, sumuštinius ir karštus patiekalus, pavyzdžiui, ant grotelių keptą marinuotą žuvį arba keptą žuvį su kreminiu padažu. Kaip marinuoti žuvį? Žuvį galite marinuoti šaltų arba karštų būdų. Be to, kiekviename iš jų tikrai bus acto – būtent jis yra … Skaityti toliau