Silkės tartaras su žalėsiais

Mano mylimiausias tortas. Labai mėgstu silkę. Tai yra ta žuvis ir jos paruošimo stilius, kai galiu valgyti ją net pusryčiams. Sakysit košmaras? Ir visai ne, o Suomijoje, Švedijoje pusryčiams viešbučiuose labai dažnai pateikia silkę. Tą tradiciškai saldžiai rūgščią, kuri būna su garstyčiomis, kariu ar raudonojo vyno actu. Ir aš ją visada valgau ir man ji be galo skani, be to ten daug kas valgo silkę per pusryčius (nužiūrėjau)…sutinku, gal viešbučiuose tai yra normalu, bet namuose tai jau netinka. Tačiau aš, kai prisisūdau Naminio sūdymo silkės, valgau ją ir ryte ir vakare ir per pietus, kol visiškai patenkinu savo besotišką norą šios žuvies. O kad būtų nenuobodu, aš silkę gaminu vis skirtingais būdais.

Šį kartą pagaminau silkės tartarą su žalėsiais, kokius tik turėjau šaldytuve.

Ingredientai:

  • 1 silkės file;
  • 10 lapinio česnako lapeliai;
  • 5 svogūnų laiškai;
  • 5 šakelės krapų;
  • 1 agurkas;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto.

Paruošimas:

  1. Silkę labai gerai išdoroju ir sukapoju.
  2. Krapus, svogūnų laiškus, lapinius česnakus susmulkinu, o agurkus supjaustau labai plonais pagaliukais. Viską sumaišau su aliejumi, actu ir palieku skoniams susigerti vienas į kitą.
  3. Su juoda duona valgyti šį patiekalą yra neapsakomas malonumas.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


2 komentarai apie “Silkės tartaras su žalėsiais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą