Silkė su pomidorais

Paskutiniu metu niekur nerandu pirkti skanios silkės. Turėjau vieną tašką, kažkur dingo, atradau kitą, bet tas pradėjo silkę pusžalę pardavinėti. Kartą nusipirkau tokią, kad kitą dieną jau kvapelis nekoks pradėjo sklisti. Žodžiu, skelbiu didelį  SILKINĮ SOS! Gal kas žinote ir galite rekomenduoti, kur galima Vilniuje nusipirkti skanios silkės?

Tuo pačiu noriu pasidalinti savo atrastuoju silkiniu TOP-u mano virtuvėje. Galiu taip pagamintą silkę valgyti kelis kartus per dieną, o atėjus svečiams ši užkanda dingsta nuo stalo greičiausiai. Kaip protingi žmonės sako, dabar ji pas mus “ant bangos”. Žinoma, kažkada aš jos atsivalgysiu, bet paįvairinimui tarp visų kitokiais būdais ruošiamų silkių, ji užims pagarbią vietą.

Ingredientai:

  • 1 silkės file;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 250 g vyšninių pomidorų;
  • 1/2 raudono saldžiojo pipiro;
  • 1-1,5 v.š. balzaminio acto;
  • 3 v.š. saulėgrąžų šaltai spausto aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • 2 v.š. kapotų šviežių kalendrų;
  • malti juodieji pipirai.

Paruošimas:

  1. Silkę išdorokite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Svogūną supjaustykite riekelėmis, pomidoriukus ketvirčiais, pipirą juostelėmis, sukapokite kalendrą. Sumaišykite.
  3. Atskirame indelyje išmaišykite aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis, cukrų, pipirus. Jeigu trūksta ar saldumo ar rūgštumo, papildykite pagal savo skonį.
  4. Užliekite susmulkintas daržoves ir paspausdami jas šaukštu, sumaišykite su padažu.
  5. Užliekite silkę ir palaikykite apie 1/2 valandos skoniams susigerti.


1 komentaras apie “Silkė su pomidorais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą