Kepta silkė

Šiais metais, pirmą kartą savo gyvenime ruošiu Kūčių vakarienę ir Kalėdų pietus. Atvažiuoja visi artimiausi mūsų šeimos žmonės į naujuosius namus. Tai labai didelė atsakomybė ir noras surengti jaukią šventę brangiausiems žmonėms užgulė ant mano pečių. Tai malonūs rūpesčiai, bet pirmas kartas visada kelia jaudulį 🙂

Ingredientai:

  • 1 sūdyta silkė;
  • 50 g šviežių džiuvėsėlių;
  • 40 g sviesto;
  • 1 v.š. sūdytų kaparėlių;
  • 2 v.š. krapų;
  • 1 v.š. degtinės;
  • grūstų juodųjų pipirų.

Svogūnams:

  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 2 v.š. spanguolių;
  • 4 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 4 v.š. vandens;
  • juoda grūdėta duona.

Paruošimas:

  1. Silkę nukaulėkite, padarykite file. Supjaustykite duonos riekelės dydžio gabalėliais. Apvoliokite džiuvėsėliuose.
  2. Sviestą sutrinkite su kaparėliais, krapais, pipirais, degtine.
  3. Sviestu aptepkite silkę. Kepkite 15 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite itin plonomis apvaliomis riekelėmis. Užvirkite vandenį, suberkite spanguoles, cukrų, įpilkite raudonojo vyno actą. Užvirkite dar kartą ir iš karto išjunkite. Marinatą atvėsinkite iki 50-60°C ir užpilkite ant svogūnų. Šaukštu juos lengvai paspauskite, kad išsiskirtų jų sultys ir įsigertų marinatas. Palikite 30-40 minučių marinuotis.
  5. Silkę dėkite ant duonos riekelės, papuoškite marinuotų svogūnų kupeta ir spanguolėmis.

Aišku, šis meniu gali dar koreguotis, viskas priklausys nuo to kiek turėsiu laiko, kaip pavyks nusipirkti norimų produktų. Tačiau ši kepta silkė garantuotai karaliaus ant Kūčių stalo.

[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą