Tai tikra skonio šventė, padažas suteikia salotoms specifinį skonį, šviežios salotos sukuria lengvą gaivumo atmosferą, o lengvai sūdyta silkė su marinuotais svogūnais pabrėžia patiekalo neįprastumą.
- Sudėtingumas: Lengva
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Porcijos: 2
Ingredientai:
- Silpnai sūdyta silkė (filė) – 200 g;
- Kiaušiniai – 2-3 vnt.;
- Svogūnas raudonas – 1 vnt.;
- Alyvuogių aliejus – 3 v.š.;
- Dižono garstyčios – 1 šaukštelis;
- Salotos – 1 kekė;
- Druska pagal skonį.
Silkės salotų paruošimas
- Norėdami paruošti salotas, turite rankomis suplėšyti šviežius salotų lapus ir sudėti ant plataus indo. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, galite supjaustyti ketvirčiais.
Išvalykite silkę
- Supjaustykite mažais gabalėliais, pašalinkite kaulus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pamarinuokite augaliniame aliejuje, cukruje ir acte. Ant salotų lapų išdėliokite silkės gabaliukus, kiaušinius ir marinuotus svogūnus.
- Paruoškite padažą iš garstyčių, alyvuogių aliejaus ir acto. Prieš patiekiant salotas apšlakstykite padažu. Taip salotos išliks šviežios. Druskos reikia priklausomai nuo žuvies sūrumo.
Salotos iš silkės be majonezo yra paruoštos.