Silkės salotos be majonezo

Tai tikra skonio šventė, padažas suteikia salotoms specifinį skonį, šviežios salotos sukuria lengvą gaivumo atmosferą, o lengvai sūdyta silkė su marinuotais svogūnais pabrėžia patiekalo neįprastumą.

  • Sudėtingumas: Lengva
  • Paruošimo laikas: 20 minučių
  • Porcijos: 2

Ingredientai:

  • Silpnai sūdyta silkė (filė) – 200 g;
  • Kiaušiniai – 2-3 vnt.;
  • Svogūnas raudonas – 1 vnt.;
  • Alyvuogių aliejus – 3 v.š.;
  • Dižono garstyčios – 1 šaukštelis;
  • Salotos – 1 kekė;
  • Druska pagal skonį.

Silkės salotų paruošimas

  1. Norėdami paruošti salotas, turite rankomis suplėšyti šviežius salotų lapus ir sudėti ant plataus indo. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, galite supjaustyti ketvirčiais.

Išvalykite silkę

  1. Supjaustykite mažais gabalėliais, pašalinkite kaulus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pamarinuokite augaliniame aliejuje, cukruje ir acte. Ant salotų lapų išdėliokite silkės gabaliukus, kiaušinius ir marinuotus svogūnus.
  2. Paruoškite padažą iš garstyčių, alyvuogių aliejaus ir acto. Prieš patiekiant salotas apšlakstykite padažu. Taip salotos išliks šviežios. Druskos reikia priklausomai nuo žuvies sūrumo.

Salotos iš silkės be majonezo yra paruoštos.



Parašykite komentarą