Morkų, baltųjų ir mėlynųjų kopūstų Salotos “Coleslaw” pagal Beatą

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Kam teko lankytis Anglijoje, greičiausiai teko paragauti ir populiarias kopūstų bei morkų salotas, vietinių vadinamas “coleslaw” (o lietuviškai Koleslovo). Jos yra vienos iš pačių mano mėgstamiausių, bet jomis stengiuosi nepiktnaudžiauti dėl didelio majonezo kiekio. Svajodama apie sočias kremines kopūstų salotas prisiruošiau pasigaminti sveikesnę, ir ne ką prastesnę šių salotų versiją, kuri gavosi itin įdomaus ir gero skonio. Bandom jau dabar? Žinoma! 🙂

Ši sveikesnė “coleslaw” versija idealiai tinka prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų.

Beje, jei kalorijų neskaičiuojate, išmėginkite kitas versijas:
skaniausias Koleslovo kopūstų salotos;
coleslaw kopūstų salotos su obuoliais ir garstyčiomis;

Receptui reikės:

  • baltieji kopūstai: trečdalio
  • mėlynieji kopūstai: trečdalio
  • morkos: 2
  • sėklų mišinys: 0,5 puodelio (moliūgas, saulėgrąžos, sezamas, linų sėmenys)
  • švieži krapai: kelių šakelių
Padažui:
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje į didelį dubenį supjaustyk daržoves plonomis juostelėmis.
  • Tada suberk smulkiai supjaustytus krapus.
  • Tuomet suberk sėklas į puodą ir pakepink ant kaitros tol, kol jos įkais bei pradės skleisti savo kvapą ir šokinėti po puodą.
  • Tada apkepintas sėklas suberk į supjaustytus kopūstus ir gerai išmaišyk.
  • Po to mažame dubenėlyje sumaišyk alyvuogių aliejų su citrinos sultimis.
  • Įspausk česnaką, suberk kmynus, druską, ir gerai išmaišyk.
  • Padažą užpilk ant daržovių, dar kartą išmaišyk. Paragauk, jeigu trūksta citrinos sulčių ar druskos – įdėk papildomai.
  • Patiekti tokias kopūstų salotas reikia iškart. Jeigu iškart neplanuojate valgyti, rekomenduoju uždengti ir laikyti šaldytuve iki kelių valandų. Skanaus!


Parašykite komentarą