Greitos ir gaivios daržovių salotos su kukurūzais bei avokadais

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 1

Tai kone pačios paprasčiausios daržovių salotos kokias tik įmanoma sugalvoti! Nors ir paprastai paruošiamos, bet galutinis rezultatas tikrai ne prastas. Šių salotų skonių variacijos gali būti pačios įvairiausios, nes pats skonis priklauso nuo pasiruošto padažo. Šįkart aš pasirinkau rūgštų padažą, nes karštą dieną norėjosi kažko gaivesnio. Jeigu rūgštumo nelabai mėgstate, šioms salotoms idealiai tinka vien tik alyvuogių aliejus.

Šioms “tinginio” daržovių salotoms su kukurūzais ir avokadais reikia tik kelių paprastų produktų, kuriuos dažniausiai iškart rasime savo šaldytuvuose.

Tokias daržovių salotas mes dažniausiai renkamės vakarienei, nes jos yra lengvos, o avokadas iš savęs suteikia sotumo jausmą. Paruoštą padažą geriausia patiekti atskirai, kad būtų įmanoma pasireguliuoti rūgštumą pagal savo norus ir skonį.

Receptui reikės:

  • agurkai: 1 nedidelio
  • pomidorai: 1 didelio (arba kelių vynuoginių pomidoriukų)
  • konservuoti kukurūzai: kelių valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
  • avokadai: 1
  • svogūnų laiškai: pagal skonį (galima ir nedėti)
Padažui:
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: šlakelio
  • balzaminis actas: 0,5 valgomojo šaukšto (tik tuo atveju jeigu norisi stipresnio rūgštumo, jeigu ne – acto nededame)
  • pipirai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje agurką bei pomidorus smulkiai supjaustyk ir gražiai išdėliok dubenyje kuriame patieksi salotas. .
  • Tada avokadą supjaustyk juostelėmis ir dėk šalia daržovių.
  • Į likusią vietą lėkštėje sudėk konservuotus kukurūzus, ir viską apibarstyk smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais. Salotas gali puošti citrinos skiltele. Taip pat galima viską sumaišyti arba tiekti nemaišęs.
  • Padažui sumaišyk alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Balzaminį actą naudok, tik jeigu mėgsti rūgščiau. 🙂Skanauk!

Parašykite komentarą