- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 4
Brigadeiro saldainių yra pačių įvairiausių: su šokoladu, su kokosais, su pistacijomis ir panašiai. Aš šį kartą sumiksavau savą variantą – su kokosu ir baltuoju šokoladu. Todėl šį kartą Jūsų teismui manasis Brigadeiro branco (baltasis), kuris tikrai vertas Jūsų viso dėmesio. Saldumynų mėgėjams, tai tvirtinai galiu pasakyti – Jums patiks ir šitaip norėsite gaminti ne vieną kartą, nes tai desertas vertas nuodėmės, o ypatingai prie puodelio kavos. 😉
Receptui reikės:
- sutirštinto saldaus kondensuoto pieno: 1 indelio
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- tarkuoto baltojo šokolado: 100 gramų
- kokosų drožlių: 45 gramų
- šokoladinių pabarstukų (apvoliojimui)
Paruošimas
- Pradžioje kondensuotą pieną supilk į indą kaitinimui ir įdėk sviestą.
- Kaitink ant vidutinės kaitros. Nuolatos maišyk, nes kondensuotas pienas itin svyla!
- Kaitinant suberk tarkuotą baltą šokoladą.
- Kai bemaišant masė jau atšokinėja nuo kraštų – nukelk ją nuo viryklės.
- Tada suberk kokoso drožles, išmaišyk ir palik atvėsti.
- Iš atvėsusios masės aliejumi ar sviestu pateptomis rankomis formuok rutuliukus, apvoliok juos pabarstukuose (aš dalį apvoliojau šokoladiniuose pabarstukuose, o kitą dalį kokoso drožlėse – antras variantas man labiau patiko, vyrui labiau patiko pirmasis).
- Sudėk į popierinius krepšelius.
- Saldainiukus laikyk šaltai. Skonis fantastiškas! Pasilepink!