Naminiai mini zefyrai pagal Beatą

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 8
Šių naminių mini zefyrų receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad labai noriu iš išmėginti. Buvo sakoma, kad iš nurodytų kiekių produktų gausis maždaug 90 zefyrų (2-3 centimetrų skersmens). Bet aš pirmą kartą gamindama, recepto išmėginimui naudojau tik trečdalį nurodytų produktų ir man gavosi 35 zefyrai, bet po to gailėjau. Zefyrai gavosi be galo gardūs! Kitą kartą būtinai gaminsiu iš visos porcijos. Ir Jums nurodau visą porciją, nes tikrai šie zefyrai verti Jūsų dėmesio. Nenuvils!

Receptui reikės:

  • cukraus: 1 kilogramo
  • želatinos: 25 gramų (2,5 valgomojo šaukšto)
  • citrinos rūgšties: 18 gramų (1 valgomojo šaukšto)
  • vanilinio cukraus: 6 gramų (1 arbatinio šaukštelio)
  • sodos: 5 gramų (1 arbatinio šaukštelio)

Paruošimas

  • Pradžioje želatiną užpilk 100 mililitrų šalto virinto vandens ir palik brinkti maždaug dvi valandas.
  • Tuo pat metu cukrų užpilk 200 mililitrų šalto virinto vandens ir taipogi palik 2 valandoms.
  • Praėjus 2 valandoms cukrų supilk į puodą ir maišydamas užvirink, ir nuo užvirimo pradžios dar pavirk maždaug 7-8 minutes sumažinęs kaitrą iki vidutinės.
  • Nukelk puodą nuo viryklės, supilk želatiną ir mikseriu plak apie 10 minučių (plak minimaliu greičiu; geriausia “1”).
  • Tuomet suberk citrinos rūgštį ir dar plak apie 5 minutes.
  • Po to suberk vanilinį cukrų, sodą ir dar plak 5 minutes. Gausi tirštą masę.
  • Gautą masę palikti pastovėti apie 10 minučių.
  • Sudėk masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausk maždaug 2-3 centimetrų skersmens zefyrus.
  • Juos 3-4 valandas palaikyk šaldytuve ir jau gali skanauti. Pasilepink!:)

1 komentaras apie “Naminiai mini zefyrai pagal Beatą”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą