Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą

Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Morkų ir kriaušių salotos su sėklomis pagal Beatą yra sveikas, maistingas ir skanus pasirinkimas bet kokiai progai. Šios salotos puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jų sudėtyje esantys ingredientai aprūpins organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Morkos, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra itin svarbios dėl savo didelio beta karotino … Skaityti toliau

Mėlynių (arba šilauogių) ir varškės pyragas

Mėlynių (arba šilauogių) ir varškės pyragas

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 8 Mėlynių (arba šilauogių) ir varškės pyragas – tai nuostabus skanėstas, kurį verta išbandyti visiems, ieškantiems subalansuoto ir gardaus deserto. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietės kavai, nes mėlynės ar šilauogės kartu su varške sukuria nepakartojamą skonio derinį. Varškė yra puikus kalcio ir baltymų šaltinis, … Skaityti toliau

Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą

Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą – tai itin gardžios ir traškios bulvių spurgos, kurios tikrai nudžiugins jūsų skonio receptorius. Šis Beatos virtuvės receptas puikiai tinka kaip garnyras prie įvairiausių patiekalų arba gali būti valgomas kaip pagrindinis užkandis. Bulvių kroketai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, nes juos lengva … Skaityti toliau

Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą

Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą yra nuostabus pasirinkimas, norintiems sveikai maitintis ir kartu mėgautis puikiu skoniu. Šios salotos yra lengvos, gaivios ir puikiai dera prie įvairių patiekalų, ypač prie mėsos kepsnių. Šios salotos yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos sveikatai. Kodėl kopūstai yra svarbūs? … Skaityti toliau

Sumuštinis su karamelizuotais persimonais ir bri sūriu

Sumuštinis su karamelizuotais persimonais ir bri sūriu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Kai tik pamačiau šį sumuštinių variantą “Beatos žurnale”, iškart supratau, kad tikrai gaminsiu, nes mėgstu tiek persimonus, tiek ir brie sūrį. Ir labai džiaugiuosi, kad išmėginau, nes skonis nuostabus ir tikras vertas visų pagyrų. Tikrai gaminsiu dar ir ateityje. Šiandien tai rekomenduoju padaryti ir Jums! Kodėl verta išbandyti šį receptą? … Skaityti toliau

Keptas upėtakis orkaitėje – maiše, pagal Beatą

Keptas upėtakis orkaitėje - maiše, pagal Beatą

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą … Skaityti toliau

Naminiai mini zefyrai pagal Beatą

Naminiai mini zefyrai pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Šių naminių mini zefyrų receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad labai noriu iš išmėginti. Buvo sakoma, kad iš nurodytų kiekių produktų gausis maždaug 90 zefyrų (2-3 centimetrų skersmens). Bet aš pirmą kartą gamindama, recepto išmėginimui naudojau tik trečdalį nurodytų produktų ir man gavosi 35 zefyrai, bet po to gailėjau. … Skaityti toliau

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba su suriū ir bulvėmis pagal Beatą

Paprasta prancūziška svogūnų sriuba su suriū ir bulvėmis pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 2 Šioje paprastoje prancūziškoje svogūnų sriuboje su sūriu ir bulvėmis atsiskleidžia svogūno saldumas. Ji gaunasi tokia pikantiška ir iš tiesų be galo gardi. Man asmeniškai labai skanu valgyti su duonos skrebučiais. Beje, šį receptą radau vienoje iš Beatos knygų, tad labai didelis ačiū jai už pasiteisinusį receptą. Šiandien jį rekomenduoju išmėginti … Skaityti toliau

Beatos tinginių balandėliai troškinti puode

Beatos tinginių balandėliai troškinti puode

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Šį tinginių balandėlių gaminimo variantą, aš jau senokai nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų (jau net nepamenu kurioje) ir dabar dažnai šitaip gaminu. Man patinka, kad darbo nedaug, o viskas labai gerai išsitroškina puode. Šis receptas vertas visų pagyrų, tad labai rekomenduoju ir Jums pasigaminti, jei dar nebandėte. … Skaityti toliau

Naminiai sausainiai morengai su šokoladu pagal Beatą

Naminiai sausainiai morengai su šokoladu pagal Beatą

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Traškūs, saldūs ir tiesiog ištirpstantys burnoje – pats geriausias apibūdinimas šiems morengams su šokoladu pagal Beatą. Vakar vakare buvo mano pirmas ir itin vykęs bandymas iškepti šiuos morengus. 🙂 Beje, dėl to, kad šokoladas turi sustingti ir morengai turi kuo geriau sulipti – sulipdytus morengus iškart sudėjau i kiaušinių dežutes, … Skaityti toliau

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 5 Tokią avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu pagal Beatos receptą viriau pirmą kartą, nors jau senokai norėjau tai padaryti. Ir galiu pasakyti, kad gavosi tikrai fantastiško skonio ir rekomenduoju Jums ją pasigaminti. Žinau, kad mano aplinkinių draugų rate, daug kas vis dar “skersai” žiūrį į avinžirnius ir mieliau renkasi tiesiog žirnius. … Skaityti toliau

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 3 Neseniai rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą, o šiandien noriu Jums parodyti nuostabų variantą su vištiena pagal Beatą. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, tada Jums tikrai patiks ir šis apkepas su vištiena ir sūriu. Šį patiekalą nesunku pagaminti, jis neapsunkina skrandžio, o svarbiausia – tikrai gardu. Todėl norėsis … Skaityti toliau

Tobulas Beatos čili sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Tobulas Beatos čili sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Viena iš pačių populiariausių ir skaniausių sriubų, kuri yra nesunkiai paruošiama, soti ir tikrai itin gardi – tai čili sriuba. Ji yra nuostabi tuo, kad yra be galo universali, kuri gali patikti absoliučiai visiems. Turi pagrindinius ingredientus, bet pagal norimą skonį gali juos pakeisti, jei norisi aštresnės sriubos gali ją … Skaityti toliau

Beatos čenakai su vištiena

Beatos čenakai su vištiena

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti labai skanius čenakus su vištiena, kuriuos nusižiūrėjau Beatos knygoje. Pagal šį receptą gaminau jau daug kartų ir tikrai visada viskas gaunasi labai gerai. Rekomenduoju šiandien vakarienei pasigaminti ir Jums šį labai skanų patiekalą. Tad gaminam! Beje, šiame recepte nėra tikslių proporcijų, galite dėti … Skaityti toliau

Senovinis klasikinis Beatos biskvitas

Senovinis klasikinis Beatos biskvitas

Paruošimas: 90 min Porcijos: 8 Jeigu norisi kada skoniais nukeliauti į nostalgiškus mūsų tėvų laikus, kai mes dar buvo maži, būtinai pasigaminkite šį biskvitą, kurį radau Beatos knygoje. Taip pat pasiūlysiu ne tik biskvitą bet ir nuostabų biskvitinį tortą su kakavos kremu, kuris ir primins vaikystę. Beje, toks biskvitas tinka daugeliui tortų. Beje, gaminant visi … Skaityti toliau

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 6 Jau rodžiau kaip galima pagaminti senovinį netikrą zuikį su kiaušiniu, o šiandien noriu parodyti dar vieną variantą – su morkomis ir obuoliais. Vertas visų didžiausių pagyrų, gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje, kai norėsis paįvairinti savo maisto racioną. Puikiai tinka ne tik skaniai vakarienei, … Skaityti toliau

Kepta lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą

Kepta lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Lašiša garantuotai yra ne tik mano pati mėgstamiausia žuvis, bet ir bene pats mylimiausias patiekalas! Ją nėra sunku paruošti, ganėtinai greit iškepa, ir iš šios žuvies galite išgauti labai daug pačių įvairiausių skonių naudodami įvairiausius prieskonius ir namų gamybos padažus, tad lašiša niekada nespėja nusibosti.🙂 O dar … Skaityti toliau

Beatos pilno grūdo ežiukai

Beatos pilno grūdo ežiukai

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Net galima aikčioti iš nuostabos, kokie skanūs yra naminiai, ką tik išvirti “ežiukai”. Tikrų tikriausias “comfort food”, nes tinka ir pati patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šis Beatos variantas yra sveikesnis, o virtinukai gaunasi kietesni, nes ruošiami iš pilno grūdo miltų. Galima juos ir cukrumi su grietine paskaninti, ar svogūnų-sviesto-grietinės … Skaityti toliau

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Jau rodžiau kaip pagaminti minkštus miltinius skrylius ir skrylius su varške, o šiandien Beatos laidoje nusižiūrėtas variantas su plikyta tešla. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti – genealumas slypi paprastume! Kai išmėginau šį fantastišką receptą, skrylių ruošimas tapo malonumu. Beje iš tokios tešlos puikiai galite gaminti ir koldūnus ar įvairiausius … Skaityti toliau

Tobuli ir purūs mieliniai blynai su pienu pagal Beatą

Tobuli ir purūs mieliniai blynai su pienu pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Dar vienas nuostabus mielinių blynų receptas, kurį radau vienoje iš Beatos knygų. Blynai gaunasi itin purūs, stori bei neriebūs, net panašūs į spurgas arba net bandeles. Skanūs jau ir atvėsę. Juos galima ruošti tiek su sausomis, tiek su šlapiomis mielėmis. Beje, jeigu norisi, į tešlą galima įdėti mirkytų razinų, aguonų … Skaityti toliau