Beatos čenakai su vištiena

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 4

Šiandien noriu Jums parodyti labai skanius čenakus su vištiena, kuriuos nusižiūrėjau Beatos knygoje. Pagal šį receptą gaminau jau daug kartų ir tikrai visada viskas gaunasi labai gerai. Rekomenduoju šiandien vakarienei pasigaminti ir Jums šį labai skanų patiekalą. Tad gaminam!

Beje, šiame recepte nėra tikslių proporcijų, galite dėti ko norisi daugiau ir kuo norisi mažiau. Svarbiausia pats sluoksniavimas ir gamybos procesas. 🙂

Receptui reikės:

  • vištienos filė
  • vištienos prieskoniai
  • bulvės
  • morkos
  • svogūnai
  • česnakas
  • paprikos
  • sultinys: kelių kubelių
  • pomidorų padažas
  • grietinė
  • slyvos: pagal skonį (galima nedėti, suteikia labai įdomų skonį)

Paruošimas

  • Pradžioje vištieną supjaustyk nedideliais gabaliukais, apibarstyk vištienos prieskoniais, ir apkepink svieste.
  • Tada sudėk į indelius.
  • Tuomet sudėk griežinėliais pjaustytas morkas, smulkiai kapotus svogūnus, česnakus ir pjaustytą papriką.
  • Viską sumaišyk.
  • Iš kelių kubelių išvirk sultinio, įmaišyk į jį kelis šaukštus pomidorų padažo ir grietinės.
  • Užpilk čenakinėse sudėtą vištieną ir daržoves.
  • Viską troškink 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių.
  • Patiek ir skanauk! 🙂

1 komentaras apie “Beatos čenakai su vištiena”

Parašykite komentarą